© 2 Yaka Haber

Altınok Öz “Geçmişe Güven Geleceğe İnanın!”

Altınok Öz,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte gazetecilerle bir araya geldi.

İYİ Parti Kartal Belediye Başkan adayı Altınok Öz, seçimi kaybetmek gibi bir endişesi olmadığını, seçimi alacağını söyledi. Etkinliğe, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı İbrahim Yıldırım Ateş ve İlçe Kadın Politikaları Başkanı Şule Çubukçu da katıldı.

Tüm kadınların gününü kutlayan ve kadın gazetecilere karanfil veren Altınok Öz, kırmızı karanfilin sevginin simgesi olduğunu söyledi. Cumhuriyetin bir kadın devrimi olduğuna işaret eden Öz, “8 Martları Cumhuriyetin verdiği değerlerin bilinciyle yaşamanızı diliyor ve tavsiye ediyorum” dedi.

"Önce insan" dedik, çünkü insanın değerine inandik..Yeni meydanlar, yeni yaşam merkezierive yeni yeşil alanlan insanimiz için Kartal'da kazandırdık.Şimdi, Kartal hep beraber daha güçlü hayaller kurma zamanı. Başaracağiz.için aynı inançla Ekmeğimizi, hiç kimseyi ayrıstirmadan yine beraber payaşacağız. Önümüze çıkarılan tüm engelleri, çocuklarımızin geleceği için birlikte aşacağız.
 

KREŞ SAYISINI 1DEN TAM 14'E CIKARDIK
Göreve geldigimiz:2009 yilinda, 1 olan kres sayimizı tam 14'e çikardik. Kartal Belediye Başkanlığı görevimiz boyunca, Türkiye'nin en fazla kreşine sahip belediyesi űnvanını koruduk. Alerjik hastası
miniklerimiz için.hizmete açtığımiz, Mevhibe lnönu Cocuk Gelisim Merkezi Avusturya'da" Zero Project adiyla gerceklestirilen proje yarışmasında; Avrupa'nin ilk ve tek alerjik kreşi olarak ödül aldı.

MUHTARLAR TOPLANTISI
Katılımcı ve çözüm odaklr demokrasiye olan inancmizla, Türkiye'de ilk defa Muhtarlar Toplantisi n biz düzenledik. Göreve geldiğimiz günden gerçekleştirdiğimiz itibaren her ay düzenli olarak
Muhtarlar Toplantisı düzenleyerelk muhtarlarımizin mahalleleri ile ilgili sorun ve taleplerini yerinde iceledik dinledik.

AFET BİLİNÇLENDİRME MERKEZi
Yine, Kartal'da bir ilki gerçeklestirerek her türld afet senaryosuna karşi her zaman hazir olmak için, 'Afet Bilinglendirme Merkezi/nin açilişinı gerçekleştirdik. Yaklaşık 8.500 metrekare alan üizerine kurduğumuz Kartal Belediyesi-AKUT Vakf Toplum Afet Bilinçlendirme Merkezi'mizin eğitim sahasında; 15 metre yüksekliğinde ve bir yüzeyinde tirmanma duvar ile Yüksekte Calişma ve ip Erişimi Eğitim Kulesi, Trafik Kazalarive Araçta Sikişmaiçin Araç Kesme Ayirmai stasyonu, Toplum Afet Müdahale Takimı Eğitim Sahasi, L ve T şeklinde Hendek ve Kanal Kurtarma istasyonlari, Hasarlı Bina Geçici Sağlam- Kurtarma Eğitimi - Zorlu Giriş ve Tahliyei stasyonu, Dikey düzlemde 4 metre derinliğinde Kuyu, Rögar ve Kanalizasyon Kurtarma istasyonu ile birlikte Yatay düzlemde Dar Alan Kurtarma istasyonu kurduk. Ayrica, afetlere müdahale alanlarında uzmanlaşmak isteyen gönüllü vatandaşlara, şirketlere ve sivil örgütlere yönelik de eğitim programları düzenledik.

TÜRKİYENİN İLK ARKEOLOJİK KAZI YAPAN İLÇE BELEDİYESİ
Toplumlar tarih bilinçleri sayesinde yükselir. Kartal'in tarih mirasina sahip çcıkmak içcin, Türkiye'nin iIk arkeolojik kazı yapan ilçe belediyesi olduk. Dragos arkelojik kazi alaninda, kavuşmasinı tarihçilerimizle sağladık. beraber 1500 yillk eserlerin gün Işığına çıkasını sağladık.
 

İSTANBUL'UN İLK EKOLOJİK PAZARI KARTAL'DA
Yerli malinin önemini ve GDO'u ürünlerin halk sağliğina olan tehditini iyi bilen bir yönetim olarak,istanbul'un ilk Ekolojijk Pazari'nı kurduk. Ekolojik Pazar'da sağlıklr ve yerlitarim ürünlerini, vatandaşlarımızla buluşturduk.

 KARTALSPOR İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

İYİ Parti Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartalspor ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilerin hatırlatılması üzerine de kooperatif hissesini satarak parasını Kartalspor’a yatırdığını geçen senede Kartalspor’un sigorta borcu için 50 bin lira ödediğin anlatarak, şöyle devam etti:

“Buradan açık yüreklilikle söylemek istiyorum Kartalspor .Dr Altınok Öz’ü ilgilendirmiyor.  Küfür yedim, param bitti. Belediyenin parasını 3 milyon 250 bin lira verdiğim sene Kartalspor küme düştü. Çok net söylüyorum. Son maça, ceza sahasına girin penaltı yapacağız demelerine rağmen, Karrtalsporlu oyuncular ceza sahasına girmedi. Bunların başında da Utku denen çocuk vardı. Sonra buradan da Erzurumspor’a gitti, Erzurum’dan da Keçiören’e gitti. Orta sahada ki uzun boylu Erzurumlu çocuk. O Erzurumlu çocuğu kim kontrol ediyorsa Kartalspor taraftarı ona hesap sorsun. Utku ve yanındaki orta sahada ki iki çocuk karşı alana top taşımadılar. O çocukları kim kontrol ediyorsa Kartalsporun hesabını onlar versin. Buradan hepinize soruyorum. Kartalspor taraftarı benden özür dilemediği ve saldırdığı sürece Kartalspor ile hiç bir ilişkim olmayacaktır. Ben Kartallıların parasını amatör kulüplere, gençlere çocuklara vereceğim buradan ilan ediyorum.”

Altınok Öz, Kartal'da merkezde yeni bir hastaneye daha ihtiyaç duyulduğunu da sözlerini ekledi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER