© 2 Yaka Haber

RTÜK Heyeti Kuala Lumpur’da Dijital Yayıncılığı Masaya Yatırdı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) heyeti, Asya-Pasifik Yayın Birliği tarafından düzenlenen Dijital Yayıncılık Sempozyumu’na (ABU DBS 2026) katıldı. Sempozyum, 30 Mart – 2 Nisan 2026 tarihleri arasında Kuala Lumpur’da gerçekleştirildi.

RTÜK’ü temsilen Üst Kurul Üyeleri Hasan Davulcu, Orhan Özdemir ve Tuncay Keser sempozyumda yer aldı.
“Yükselen Sentetik Çağ” temasıyla düzenlenen etkinlikte, yayıncılık sektörünün yapay zekâ ve yeni nesil teknolojilerle dönüşümü ele alındı. Çalıştay ve oturumlarda; haber üretiminde yapay zekâ kullanımı, OTT uygulamaları, veri güvenliği, sayısal yayıncılık ve 5G teknolojisinin yayın iletimindeki rolü gibi başlıklar değerlendirildi.

 

RTÜK Üyesi Hasan Davulcu, sempozyuma ilişkin yaptığı açıklamada, yayıncılığın geleceğine yön veren konular üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, yapay zekâ, veri güvenliği ve 5G teknolojilerinin sektöre etkilerinin kapsamlı şekilde ele alındığını ifade etti. Davulcu ayrıca, Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel’e teşekkürlerini iletti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER