© 2 Yaka Haber

Sercan Direk ''Sivas Şehitleri'' için Sivas'a Ağıt'ı tekrar okudu.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Sercan Direk 2008 yılında seslendirdiği Sivas'a Ağıt'ı nı, 2 Temmuz Madımak katliamın 28. yılında yaşamını yitiren 33 canın anısına tekrar seslendirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=H-EjVGL4M24

 28 YILDIR SÖNMEYEN ATEŞ MADIMAK 

 

Ağıdın hikayesini okuduğumda, insanı derdinden yaralan 2 Temmuz Sivas katilamının acısı derinden hissettiğim bir gündü. Zalimlerin çığlıkları 33 Canımızı aydınımızı, gencecik fidanlarımızı bizden koparmıştı. İşte o ağıdın çıkış hikasenini Sercan Direk hanımın kaleminden okuyunuz,

 

2008 yılında Cem radyoya bir radyo tiyatrosu yaptık, tiyatromuz alevi bir aileden olan, küçük bir kızın okul tatilinde ailesi ile birlikte Sivas’a köyüne gidişini ve Alevi olduğunu keşfetmesini anlatıyordu, konu Sivas olaylarını anlatmaya gelmişti küçük kıza…Bana dediler ki Sercan, sen sanatçısın burada bir feryat figan olsun acımızı yansıtsın, bende bir uzun hava okudum bu uzun hava anonim bir uzun havadır. Ben 2. ve 3. kıtalarında yeni söz yazdım bazı sözleri değiştirip ortak acmız olan ''Sivas Şehitlerini'' itfa ettim ve ortaya 1 gün içinde bu ağıt çıktı. Daha sonra çok sevildi. Tiyatro bitince tekrar yayınlanması için büyük istek aldı. Bu nedenle bizde tiyatronun dışında yayınlamak için tekrar çalıp okuduk kayıt ettik. Şimdi ortak acımız olan ,Türkiye nin aydınlık yüzlerini kaybettiğimiz aydınlarını bu ağıtla anıyoruz. 

 

Sercan Direk Kimdir?

13.05.1980 İstanbul / Kartal da Doğdu. Aslen Erzincan Refahiye Gazipınar Köyündendir. 1997 Yılında Kartal Lisesinden Mezun Oldu, Lise Yıllarında İstanbul KMP Anadolu Tv de “Aşure”  Adlı Halk Müziği Proğramı Hazırlayıp Sundu. 1997 Yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Kazandı. Okulda; Batı Müziği, Türk Müziği, Müzik Tarihi, Temel Piano, Meslek Çalgısı Bağlama, Ses Eğitimi, Müzik Akustiği, Halk Bilimi, Armoni, Türk Kültür Medeniyet Tarihi, Halk Müziği Bilimleri Dersi, Topluluk Yönetimi Derslerini Alarak 2002 Yılında Mezun Oldu. Çeşitli Vakıf ve Kurumların Açmış Olduğu Yarışmalarda; 1998 Arguvan Vakfı “Arguvan Ağzı Türküleri Ses Yarışması”  Birincisi, 1998 TRT İstanbul  Ses Yarışması Bölge Üçüncüsü Oldu. 2004 Yılında Anadolu Folklör Eğitim Merkezinde; Bağlama, Solfej, Koro Eğitmenliği, İstanbul da Nuripaşa İlköğretim Okulu Ve Ahmet Vefikpaşa İlköğretim Okullarında Müzik Öğretmenliği Yaptı, 2006 Cem Radyo’da “Türküname” Proğramını Hazırladı ve Sundu. 2007 Halk Oyunlarının Desdeklenmesi Amacıyla TRT Kurumu Tarafında Yapılan “Altın Adımlar” Halk Oyunları Yarışmasında Oynanan Yöre Oyunlarına Onüç Hafta Boyunca Proğram Solistliği yaptı, 2006 Yılında “Benimle Olmalısın” Adlı İlk Albümü İle Müzik Camiasında Yerini Aldı. Halk Ezgileri Ve Ozanlarımız Araştırmasında Balkan Bektaşi Nefes ve Değişlerinde önemli olan  Ozanlardan; Derviş Kemal Özcan’ın Hayatı Ve Eserlerini Derledi Nota Aldı, 2008 Cem Tv “Bizden Söylemesi “, 2009 Vatan Tv “Bir Çift Turna” Proğramı Ve 2014 Barış Tv“Çemberimde Gül Oya” Proğramı,  Halk Müziği Proğramlarını Hazırladı Ve Sundu, MSG Üyesidir. 2013 Yılında Çeşitli Yörelerden Derlenen Halk Ezgilerden Olşan “Ağlamasınlar” Adlı İkinci Albümünü Yaptı. 2015 Yılında Marmara Üniversitesinde Pedegojik Formasyon Eğitimini Tamamladı. 2015  Trt Müzik Kanalı “Radyo Günleri “ Proğramı Her Hafta Proğram Solisti Oldu. 2017 yılında singel çalışması “Haber Yolla Erzincan’dan” eseri ile  sevenlerine ve halk müziği camiasına yeni bir eser kazandırdı, eserin klip çalışmaları Erzincan’ın güzel ilçelerinden görsellerle beğeni topladı. Halen Gerek Tv Gerekse Konser Gibi Müzik Çalışmalarına Devam Etmektedir.     

 

 

 

 

Söz: Anonim, Sercan Direk

Müzik: Anonim Bağlama Ailesi: Erkan Çanakçı

Müzik Yönetmeni, Mix-Mastering: Tanju Duman ©2021 Tanju Duman Müzik Medya

Apple Music: https://music.apple.com/de/album/siva...

Spotify: https://open.spotify.com/album/4Q7l9z...

Deezer: https://deezer.page.link/SQMwb6HaKXqe...

Muud: https://www.muud.com.tr/ss/919919/743...

Fizy: https://fizy.in/jXkib

 

 

 

   

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER