MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR45.5903
EURO53.1375
GR ALTIN6650.7
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

6’ncı İstanbul Ekonomi Zirvesi'nin basın toplantısı gerçekleşti

Ana SayfaEkonomi̇6’ncı İstanbul Ekonomi Zirvesi'nin basın toplantısı gerçekleşti
6’ncı İstanbul Ekonomi Zirvesi'nin basın toplantısı gerçekleşti

Bu yıl ‘’Kalyon PV’’ ana sponsorluğunda 8-9 Aralık 2022 tarihinde ‘Küresel Değer Zincirleri’ ana temasıyla Çırağan Sarayı’nda düzenlenecek olan 6’ncı İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin basın toplantısı bugün gerçekleşti. İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, “Biz belki dünya barışını sağlayamayabilir ya da dünyanın bütün ticaretini yönetemeyebiliriz ama bu iddiada olan kişi, kurum ve kuruluşları bir araya getirme amacımız var” dedi.

25 Ekim, 2022, Salı 14:00 5907
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve İcra Kurulu Üyeleri bir araya gelerek 6’ncı İstanbul Ekonomi Zirvesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu. İki gün sürecek zirveye dünyanın her bölgesinden katılımcılar bekleniyor. 12 panelden oluşacak programın ilk günü sadece panellere ayrılırken, ikinci günü ödül töreni ve diğer etkinliklere yer verilecek.

“BU SALONLARDA ULUSLARARASI ANLAŞMALARIN İMZALANMASINI BEKLİYORUZ”

İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin bu sene altıncısını yaptıklarını söyleyen İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, “2023’ün Nisan ayında da her ülkenin başkentinde bir etkinlik yapacağız. 150 kişilik uçak kaldıracağız, 3 günlük bir etkinlik olacak. İstanbul Ekonomi Zirvesi son yıllarda değişen dünyanın bütün gündemini yakından takip ediyor. Biz belki dünya barışını sağlayamayabilir ya da dünyanın bütün ticaretini yönetemeyebiliriz ama bu iddiada olan kişi, kurum ve kuruluşları bir araya getirme amacımız var. Yani bu salonlarda uluslararası anlaşmaların imzalanmasını bekliyoruz. Hatta umarız ki Aralık ayına kadar Ukrayna-Rusya savaşı bitmiş olur. İstanbul da buna ev sahipliği yapmış olur. Hedefimiz gelecekte uluslararası büyük anlaşmaların burada, İstanbul Ekonomi Zirvesi çatısı altında imzalanmasını sağlamak. Çünkü tek kutuplu bir dünyadan çıktık Asya'ya doğru kayıyoruz ve İstanbul öyle bir yerde ki hem Avrupa arasında bir köprü. Bizim jeopolitik konumuzu, ne kadar önemli bir ülke olduğumuzu, İstanbul’un ne kadar değerli bir şehir olduğunu daha önce diğer ülkelere biz anlatıyorduk ama şimdi yabancılar bize anlatıyor. Şimdi bütün dünya konuşuyor. Dolayısıyla ‘Daha güçlü bir Türkiye, daha güzel bir dünya’ sloganımızla hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Değer, “Bu seneki ana temamız ise küresel değer zincirleri. Aslında küresel değer zinciri; bir ürünün üretildiği yerden satışını, pazarlamasını, ambalajını, lojistiğini hatta mal satışından sonraki ürünün takibini hizmet servisini bile kapsıyor. Ama biz bunun, zincirlerinin içine bir de insanı koyduk. En büyük hedefimiz de dünyadaki önemli iş insanlarının, politikacıların İstanbul'da İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde buluşup dünya meselelerini tartıştığı, çözüm ürettiği, çözüm aradığı ve uzlaştığı bir platform olmasıdır. Böyle olsun diye de çalışacağız” dedi.

“DAVOS TARZI BİR ZİRVENİN UZUN DÖNEMDE BURADA GERÇEKLEŞEBİLECEĞİNİ GÖSTERİYOR”

Seyahat Acentaları Birlik (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ise “İstanbul ile Antalya Türkiye’nin lokomotifi olan iki önemli şehir. Yani Türkiye'ye gelen turistin neredeyse yarısına yakını bu iki şehirden giriş yapıyor. İstanbul önemli bir destinasyon. İstanbul Ekonomi Zirvesi de İstanbul ürünlerini çoğaltan, İstanbul'a değer katan bir zirve. Aslında bütün şehirlerimizde bu tür ürünlerin çoğalması gerekiyor. Bu yıl 6’ncısını gerçekleştiriyoruz. Kendisini ispat etmiş bir zirve olarak bundan sonra İstanbul turizmine de İstanbul'un tanıtımına da çok ciddi katkılar yaparak devam edeceğine inanıyoruz. İstanbul'da böyle bir zirvenin oluyor olması zaten bize ileriye dönük olacak şekilde dünyadaki bütün ekonomik kararların en azından bir kısmının Davos tarzı bir zirvenin uzun dönemde burada gerçekleşebileceğini gösteriyor. Hepimizin hedefi bu, inşallah başarırız” şeklinde konuştu.

Bu yıl Küresel Değer Zincirleri ana temasıyla gerçekleşecek İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin içeriğiyle ilgili yapılan yazılı açıklamada ise aşağıdaki bilgilere yer verildi:

“6. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde Küresel Değer Zincirleri, Social Upgrading, Küresel Taşımacılığın Geleceği Elektrikli Araçlar, Yerelden Küresele Turizmde Değer Yaratmak, Enerji ve Enerji Dönüşümünde E-mobilitenin Yeri, İhracat Odaklı Ekonomide Teknoloji, İnovasyon ve Kalkınma, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Sağlıkta İnovasyon, Dijitalleşme, Göç ve Barınma Sorunları, Bankacılık Sektörünün Ekonomik Büyüme Üzerindeki Etkileri, Yeşil Ekonomide Değişim ve Dönüşüm Fırsatları panel başlıkları ile ele alınacak. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER), Zorlu Enerji, Koluman Otomotiv, Borusan Otomotiv BMW, Vakıf Katılım Bankası, Sanofi, Kibar Enerji, Shneider Electric, Mersin - Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) ve Pekhan İnşaat’ın destekleri ve sponsorluklarında gerçekleşecektir. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin 2023 yılından itibaren Türkiye sınırlarını aşarak artık yurt dışında da gerçekleştirileceği müjdesi de ilk kez açıklanacak.”

Your browser does not support the video tag.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor
Kartal’da Engelliler Haftası’nda Anlamlı Etkinlik
Kartal’da Engelliler Haftası’nda Anlamlı Etkinlik
Kartal’da Tiyatro Rüzgarı
Kartal’da Tiyatro Rüzgarı
KARTAL’DA EDEBİYAT RÜZGÂRI
KE Dergisi 7. Yılını "Onur ve Emek" Ödülleriyle Taçlandı
KARTAL’DA EDEBİYAT RÜZGÂRI
Kartal’da Anneler Günü’nde En Anlamlı Hediyeler Kadın Emeği Pazarı’ndan
Kartal’da Anneler Günü’nde En Anlamlı Hediyeler Kadın Emeği Pazarı’ndan
RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Gençlere “Dijital Okuryazarlık” Mesajı
RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Gençlere “Dijital Okuryazarlık” Mesajı
TAŞDEF Başkanı Ahmet Usta’nın Acı Günü Arif Usta Dualarla Defnedildi
TAŞDEF Başkanı Ahmet Usta’nın Acı Günü Arif Usta Dualarla Defnedildi
Kartal Belediye Meclisi’nde Yeni Dönem Görevi Dağılımı Belli Oldu
Kartal Belediye Meclisi’nde Yeni Dönem Görevi Dağılımı Belli Oldu
Kartallı Gençlerden Dev Proje: Atık Kahve Posasından Biyoplastik Üretimi
Kartallı Gençlerden Dev Proje: Atık Kahve Posasından Biyoplastik Üretimi
Kartal’da Türkü Rüzgârı: Vedat Gündoğdu Gönülleri Fethetti
Kartal’da Türkü Rüzgârı: Vedat Gündoğdu Gönülleri Fethetti
Kartal’da 2026 yılının ilk Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Kartal’da 2026 yılının ilk Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı
Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı
Türk İş Kadınlarından Belgrad Çıkarması
Türk İş Kadınlarından Belgrad Çıkarması
Çankaya’nın İlk Belediye Başkanı Erdoğan Yavuzlar Anıldı
Çankaya’nın İlk Belediye Başkanı Erdoğan Yavuzlar Anıldı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor

Rahmi M. Koç Müzesi denizcilik koleksiyonuna iki dünya mirası ekledi

Kadınlara 'HPV Farkındalık Eğitimi’

Doğru Probiyotik Ramazan Ayında Bağırsak Sağlığınıza İyi Gelir

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft