MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR48.254
EURO56.2525
GR ALTIN7093.4
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Abdullah Avcı: Şampiyonluk için inancım var!

Ana SayfaSporAbdullah Avcı: Şampiyonluk için inancım var!
Abdullah Avcı: Şampiyonluk için inancım var!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, şampiyonluk içşn inancı ve heyecanının olduğunu söyledi.

16 Mayıs, 2021, Pazar 17:30 5895
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, şampiyonluk içşn inancı ve heyecanının olduğunu belirterek, "Bunu sadece genç oyuncu ile yapamıyorsunuz. Bunun için deneyimli isimlere de ihtiyacımız olacak" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Bordo-mavili takımın başına geçtiği dönemden sonra 32 lig maçı oynadıklarını belirterek, "65 puan almışız geldikten sonra. Bunun içinde bir kupa da kazandık. Bu kulübün de bize sunduğu ve Trabzonspor'un genetiğinin yarışmak olduğu bir yerde bunu beraber oyuncu grubunun öğrenmeye açık uygulamak istediği, sahanın içinde taktiksel duruma bağlı adım adım gerçekleştirmek istedik. Geldiğimiz nokta iyi ancak yeterli değil. Bunun üzerine daha neler yapabiliriz konusunda çalışmalarımız bir yandan da devam edecek" diye konuştu.

"BU LİGDE YARIŞMAK ZİRVEDE OLABİLMEK İÇİN DENEYİM DE, REKABET DE, YETERLİLİK DE ŞART"

Avcı, şampiyonluk yarışının içinde mücadele devam ederken oyun anlayışında kontrolü ellerinde tutmaya çalışan taraf olduklarına vurgu yaparak şöyle devam etti:

"Çok arkadan gelip kaybetme durumunu oluşturmadan nefes nefese yarışın içinde olduk. Özellikle şunu ifade ettik, fırsat her zaman var bunu kaçırmadan devam etmemiz gerekiyor. Fenerbahçe maçını kaybettikten sonra zihinsel yorgunluklar olabiliyor. Kasımpaşa maçı ile tekrar ayağa kalkmak ve sonrasında Alanya maçını kaybetmek ister istemez zihinsel yorgunluklar oluşturdu. Bunun yanı sıra ligin en genç yaş ortalaması olan takım Trabzonspor. Altyapısından yetişmiş en fazla oyuncu oynatan Gençlerbirliği ile yine Trabzonspor. Bu ligde yarışmak zirvede olabilmek için deneyim de, rekabet de, yeterlilik de şart. Bunların zaman zaman eksikliklerini yaşadık. Ama bugün deplasmanda hiç  kaybetmedik, toplamda 3 mağlubiyet aldık. Oynadığımız 32 müsabakada oyunun bütününde üstünlük vermeden, oyunu hep elinde tutan bir Trabzonspor olduk. Bu bize ne getirecek nasıl yeterliliği daha yukarıya çekeceğiz, bundan sonraki süreçlerimiz onunla ilgili olacak."

"ALTYAPIYI DİZAYN EDİYORUZ"

Altyapıdaki çalışmalarıyla ilgili de konulan Avcı, bu konuda şunları dedi:

"Özellikle geldiğimde ilk toplantıda verimli topraklardan bahsetmiştim. Bugün itibariyle özellikle son 2 aydır altyapıyla ilgili verimli topraklar olabilir, oyuncu her zaman çıkabilir, Türkiye'nin her yerinde oyuncu vardır. Bu kaynaklardan çıkan oyuncular yurt dışına gitmiştir. Bundan sonra da olacaktır. Öncelikle yeni yapılan Özkan Sümer Akademimizin içini iyi bir şekilde dizayn etmeye, daha verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Teknolojinin, bilimin, ölçümlerin, departmanların profesyonelce olduğu bir akademi yapıp bu topraklardan gelen verimi artırmaya çalışıyoruz. Hızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sezon boyunca bütün materyallerden yararlanan bir altyapımızı oluşturacağımızı düşünüyoruz."

"ABDULKADİR PARMAK HATASINI BİLİYOR"

Abdullah Avcı, kadro dışı bırakılan Abdulkadir Parmak'ın durumuna ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"Son maçlarda keşke Parmak da olsaydı bu veri bizi birinci sıraya çıkartabilirdi. Parmak geldiğim günden itibaren devamlı oynadı. Kendisi de yaptığı hatayı biliyor. Benim oyuncuyla bir problemim olamaz. Esas olan Trabzonspor ve Trabzonspor kurumudur. Bununla ilgili kendisiyle de görüşme yaptık, kendisi de bunu talep etti, oturduk karşılıklı konuştuk. '15'i itibariyle tekrar düşünüp konuşup ne yapacağımıza karar veririz' dedik. Oyuncunun dili, dini, ırkı, yerlisi, yabancısı yoktur. Özellikle burası için. Hüseyin Türkmen de buranın değerli, altyapısından yetişmiş oyuncularından bir tanesidir. Serkan için de aynısını söyledim. Lütfen bu topraklarda yetişenlere daha fazla sahip çıkalım. Çalışmalarıyla, duygusuyla, ruhuyla, ekonomisiyle hep buraya katkı sağladılar. Ben de onları kullanmaktan ve bu kaynağı oluşturmaktan yanayım. Türkmen buranın değerli bir oyuncusu. Türkmen bizimle devam edecek. Umarım bunların sayısını daha fazla çoğaltırız."

"EN DOĞRU OYUNCU İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Kiralık sözleşmeleri biten oyuncular ve sözleşmeleri tamamlanan Kamil Ahmet ve Hosseini ile ilgili olarak da Avcı şunları söyledi:

"Trabzonspor her atışını nokta atış yapmak zorunda. Biz şunu aldık, şu olmadı, bu kadar para harcadık durumlarının olmaması gerekiyor. Çok detaylı çalışmalar yapıyoruz. Başkan, yöneticiler, ben ve teknik heyet ile özellikle izleme komitesi ile her gün bir araya geliyorum. İhsan hoca buranın iyi bir hafızası, çok önemli çalışmaları var. Turgut hoca benimle altyapı arasında koordinasyonu sağlıyor. Bazı oyuncularla ilgili raporları aldık. Bazı oyuncularla yollarımızı ayıracağız, bazılarının önünü açacağız. Bizimle beraber devam edenler olacak, kiralık olarak gidenler olacak. 5 oyuncu söyledim, 3 tanesi kiralık, bunların bazılarının satın alma opsiyonlarının rakamları var. 2 tanesinin mukavelesi var. 4 senede burada olan, bunların birçok boyutunu araştırıyorum. Oyuncularla en ufak bir problemimiz yok. Bir şeyleri bağlamadan daha iyisini nasıl yapabiliriz onun çalışmasını yapıyoruz. Burası Trabzonspor, herkes burada olmak ve oynamak istiyor. Onun için ben de en değerlisi hangisi, en doğrusu hangisi ise ekip ve izleme komitesi ile beraber vereceğim kararla bunları yönetime sunuyorum. Kamil Ahmet ile Hosseini de bu beklemenin içinde olan oyuncular. Tercih kullanabilirlerse kullanırlar, saygı duyarım, kullanmayacaklarsa değerlendirmesini ben kurum adına hangisi doğruysa burada mı yoksa yollar mı ayrılacak onun kararını vereceğim. Çünkü iletişim ve görüşme halinde olduğumuz oyuncular da var."

"TRABZONSPOR HÜCUM OYNAR"

Yarışabilmek için ön taraftaki oyuncu sayısını artırmaları gerektiğini kaydeden Avcı, bu konuda şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle hücum setlerini belki de en fazla çalışan teknik direktörlerden birisiyim. Rakibi ceza sahasına kadar yürüyerek organizasyonlarla çok sağlam bir şekilde gidebiliyoruz. Ondan sonra beceri ve yeterlilik devreye girebiliyor. Çok pozisyona girip kaçırdığımız maçlar da var. Ancak daha iyisini yapabilmek için çok tekrar lazım. Çünkü Trabzonspor hücum oynar, set oyunları oynar. Set oyunları zor oyunlardır, geçiş oynamaz, geçiş zaman zaman oyunun içinde vardır. Önemli olan set oyununda problem çözmek. Özellikle ön tarafla ilgili transfer çalışmalarımız var. Yarışabilmek için bunun sayısını daha fazla artırmamız gerekiyor."

"5-6 OYUNCU ÜZERİNDE YOĞUN ÇALIŞIYORUZ"

Transfer çalışmalarıyla ilgili de konuşan Avcı, şunları söyledi:

"Başkan ve yöneticilerimiz, izleme komitesi ve biz koordinasyon halinde yoğun ve detaylı olarak Trabzonspor için en doğrusu hangisi ise hem ekonomik olarak hata yapmamamız lazım. Ben oyuncu üzerinden hata yapmam. Yönetici de izleme komitesi de yapmaz. Ama şehir değişir, takım değişir, oyuncu değişir, performansı değişebilir. Yanlış transfer olarak bakılmaması lazım, organizasyon olarak bakmak lazım. Oyuncu üzerinde hata yapmayız. Önemli olan az hata ve mümkün olduğu kadar organizasyonun içine dahil edebilmek. Bunun sayısını çoğaltmaya çalışıyoruz. Çok değil ama 5-6 ortalaması var. Ön tarafla ilgili özellikle rekabeti artırmam lazım. Bu şekilde 5-6 oyuncu üzerinde yoğun çalışmalar yapıyoruz. Yaşı genç bir takımız. Belki bunların yaşı ile ilgili 32 konuşulabilir ama 28 bandını yakalamak ligde yarışmak açısından çok önemli. Çünkü iyi bir bek aldık, onun alternatifini çok para vererek alamayız, bu doğru değil, buradaki kaynaktan kullanacağız. O kaynağı uygun oyuncular da var. Serkan ve Hüseyin Türkmen, Parmak 3 senedir oynuyor bu takımda. Farukcan, Ahmetcan oynayacak. Ömür Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu."

"ŞAMPİYONLUK İÇİN İNANCIM VE HEYECANIM VAR"

Şampiyonluk için inancı ve heyecanının da bulunduğunu kaydeden Abdullah Avcı, şunları aktardı:

"Ben bu yörenin insanıyım, bu şehri de insanını çok sevdim, karşılıklı birbirimize çok iyi geldik. Kendimi çok iyi hissediyorum, heyecanım yüksek. Ekip olarak iyi bir havamız var. Şampiyonluk için inancım ve heyecanım var. Ama bunu sadece genç oyuncu ile yapamıyorsunuz. Bunun için deneyimli isimlere de ihtiyacımız olacak."

"SORLOTH'U İSTEMEZ MİYİM"

Abdullah Avcı, Sörloth'u takımdan görmek ister misiniz şeklindeki soruya ise, "Sörloth'u istemez miyim, devre arasında başkanla sohbet ederken 'oynamıyor gelsin takımına yardımcı olsun' demiştim. Buradan çıkmış, buraya önemli katkılar sağlamış, keşke olsa. O sürece bakacağız. Trondsen çalışıyor. Dün kadrodaydı. Bir yandan çekindim tekrar başa dönmeyelim diye çünkü bu süreci çalışarak geçirecekler. İlk defa dün koltukta oturdu. Şu anda hiçbir şey bilmiyorum. Bir kalitesi var. Cebimizde inşallah iyi bir joker çıkacak diye bekliyorum" yanıtını verdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Aysel Soylu: "İnsan-ı Kâmil" Olma Yolculuğu ve Kaleme Aldığı Eserler
Aysel Soylu: "İnsan-ı Kâmil" Olma Yolculuğu ve Kaleme Aldığı Eserler
Kartal’da Parklar Yenileniyor, Yeşil Alan Hacmi Artıyor
Kartal’da Parklar Yenileniyor, Yeşil Alan Hacmi Artıyor
Kartal’da Hacimli Atık Yığınlarına Son
Kartal’da Hacimli Atık Yığınlarına Son
"Hayatın İçinden" Resim Sergisi Kartal'da Açıldı
"Hayatın İçinden" Resim Sergisi Kartal'da Açıldı
Kartal'da Yaz Spor Okulu İlk Mezunlarını Verdi
Kartal'da Yaz Spor Okulu İlk Mezunlarını Verdi
Maltepe’de yaz çocuk tiyatroları her mahallede
Maltepe’de yaz çocuk tiyatroları her mahallede
Yorgunluk, Uykusuzluk, Gerginlik: İlişkisel Stres Ömrünüzü Kısaltıyor
Yorgunluk, Uykusuzluk, Gerginlik: İlişkisel Stres Ömrünüzü Kısaltıyor
Küçükçekmeceliler, Sabah Akşam Demeden Ücretsiz Spor İmkânı!
Küçükçekmeceliler, Sabah Akşam Demeden Ücretsiz Spor İmkânı!
Altın Portakal’ın Genç Başarı Ödülleri Cem Yiğit Üzümoğlu ve Leyla Smyrna Cabas’a
Altın Portakal’ın Genç Başarı Ödülleri Cem Yiğit Üzümoğlu ve Leyla Smyrna Cabas’a
Aşırı Terleme Pek Çok Hastalığın Belirtisi Olabilir
Aşırı Terleme Pek Çok Hastalığın Belirtisi Olabilir
Atatürk’ün Çeşme’ye gelişinin 100. yılı etkinlikleri yoğun katılımla tamamlandı
Atatürk’ün Çeşme’ye gelişinin 100. yılı etkinlikleri yoğun katılımla tamamlandı
Başkan Tugay: Uzundere Cemevi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız
Başkan Tugay: Uzundere Cemevi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız
Kentsel tarım ve döngüsel ekonomi uygulamaları Maltepe’de konuşuldu
Kentsel tarım ve döngüsel ekonomi uygulamaları Maltepe’de konuşuldu
Türkiye’nin ilk ve tek Nöropsikofizyoloji laboratuvarı Üsküdar Üniversitesinde açıldı
Türkiye’nin ilk ve tek Nöropsikofizyoloji laboratuvarı Üsküdar Üniversitesinde açıldı
Maltepe Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları Başladı
Maltepe Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları Başladı
Kağıtsporlu Seçkin Duman, Kırkpınar’da iz bıraktı
Kağıtsporlu Seçkin Duman, Kırkpınar’da iz bıraktı
Kartal’dan Başbağlar’a uzanan vefa: Anma programı her yıl daha geniş katılımla büyüyor
Kartal’dan Başbağlar’a uzanan vefa: Anma programı her yıl daha geniş katılımla büyüyor
“Atma Sat İkinci El Pazarı” Kartallılarla Buluştu
“Atma Sat İkinci El Pazarı” Kartallılarla Buluştu
Kartal Belediyesi’nden Çevre ve Sosyal Sorumluluğu Buluşturan Anlamlı İş Birliği
Kartal Belediyesi’nden Çevre ve Sosyal Sorumluluğu Buluşturan Anlamlı İş Birliği
Kartal Belediyesi’nden Kreş Öğretmenlerine Kapsamlı Mesleki Eğitim
Kartal Belediyesi’nden Kreş Öğretmenlerine Kapsamlı Mesleki Eğitim

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SPOR

Kağıtsporlu Seçkin Duman, Kırkpınar’da iz bıraktı

Kocaeli’nin altın kızı, Tuğçe Beder şampiyon!

Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek

KARTALLI SPOR KULÜPLERİ İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft