MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR49.1791
EURO55.4009
GR ALTIN6.542
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Bakan Akar: Temennimiz Ermenistan'ın ateşkese uyması

Ana SayfaSi̇yasetBakan Akar: Temennimiz Ermenistan'ın ateşkese uyması
Bakan Akar: Temennimiz Ermenistan'ın ateşkese uyması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,

17 Eylül, 2021, Cuma 13:00 5899
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Azerbaycan'a karşı yapılan tehditleri bize karşı yapılmış olarak algılıyoruz. Bizim temennimiz Ermenistan'ın ateşkese uyması, herhangi bir yanlışlık yapmaması ve bölgede ateşkesin kalıcı hale gelmesi, istikrarın sağlanmasıdır" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Kerim Veliyev, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ramiz Tahirov, 'TURAZ Şahini 2021 Tatbikatı'nın 'Seçkin Gözlemci Günü' faaliyetlerine katılmak üzere Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na geldi. Burada Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Önder Şensöz ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve Hasanov'a Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'ndeki tatbikata ve 'Seçkin Gözlemci Günü' faaliyetlerine ilişkin brifing verildi.

'BİRİLERİNİN HUDUTLARINI İHLAL ETMEK GİBİ NİYETİMİZ OLAMAZ'

Brifingin ardından konuşan Bakan Akar, bölge olarak hassas dönemden geçildiğini, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Türkiye'nin tüm komşularının toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı olduğunu vurgulayan Akar, "Bizim herhangi bir şekilde birinin hudutlarını ihlal etmek gibi bir niyetimiz asla söz konusu olamaz. Ancak diğer taraftan da karada, denizde ve havada hiçbir şekilde ne kendi ne de dost ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu çiğnetiriz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası ortamda artık özne haline geldiğini belirten Bakan Akar, bu kapsamda Türkiye'nin etki ve ilgi alanının genişlediğini kaydetti. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemini yaşadığına dikkat çeken Akar, "Bütün kuvvetlerimiz yoğun bir çalışma, gayret içinde. Ter döküyor ve gerektiğinde de hayatlarını ortaya koyuyor. Bu şekilde mücadelemiz devam ediyor. Bizim tek amacımız ülkemizin, dost ve kardeşlerimizin güvenliğini sağlamak. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bunun dışında bizim herhangi bir gizli ajandamızın olmadığını herkesin bilmesi lazım" diye konuştu.

'AZERBAYCAN'A YAPILAN TEHDİTLERİ BİZE KARŞI ALGILIYORUZ'

Tatbikatların önemine de değinen Bakan Akar, "Bu başarılı tatbikatlar aynı zamanda bizi izleyen düşman gözleri korkutuyor, dost ve kardeşlerimizi heyecanlandırıyor" dedi. 

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki yakın kardeşlik ilişkilerine vurgu yapan Akar, "Azerbaycan'a karşı yapılan tehditleri bize karşı yapılmış olarak algılıyoruz" diye konuştu.

30 yıldır işgal altında kalan öz topraklarını 'Tek Vatan Harekatı' ile 44 gün gibi kısa sürede kurtaran Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ni bir kez daha tebrik eden Akar, "Başarılı harekatın ardından kurulan ortak merkezde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Rus askerleri birlikte görev yapıyor, ateşkesi gözlemliyor, ateşkesin kalıcı olması için birlikte gayret sarf ediyor. Bununla birlikte el yapımı patlayıcıların, mayınların temizlenmesine yönelik de TSK olarak elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz" dedi. 

'TEMENNİMİZ ERMENİSTAN'IN ATEŞKESE UYMASI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 15 Haziran'da imzalanan 'Şuşa Beyannamesi'ni iki ülke arasındaki kardeşliğin mühürlenmesi olarak nitelendiren Bakan Akar, beyannamenin Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliğinin geldiği noktayı gösterdiği kadar bundan sonra izlenecek yol haritasını da ortaya koyduğunu söyledi. Bölgede kalıcı barış ve huzur ortamı ile refaha giden yolun açılmasının önemli olduğunu aktaran Akar, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile Sayın Aliyev'in Ermenistan'a uzattıkları barış elinin, barışa, huzura gitmek için yapılan teklifin karşılık bulması önemlidir fakat maalesef şu ana kadar tam bir cevap alınamadıysa da bazı iz ve emareler var. Bizim amacımız barış, huzur içinde tarafların hem güven hem de refah içinde yaşamasıdır. Bizim temennimiz Ermenistan'ın ateşkese uyması, herhangi bir yanlışlık yapmaması ve bölgede ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve istikrarın sağlanmasıdır" diye konuştu. 

Daha sonra tatbikata katılan personeli tebrik eden Akar, sözlerini, "Hamınız salamat ve yahşı galın" diyerek tamamladı.

HASANOV: TÜRKİYE'NİN YANIMIZDA OLMASI BİZE GÜÇ VERİYOR

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ise 'TURAZ Şahini 2021 Tatbikatı'na katılan personeli tebrik ederek sözlerine başladı. Son dönemde artan tatbikatlar sayesinde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin büyük tecrübe kazandığını, iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki tatbikatların devam edeceğini belirten Hasanov, "Devlet başkanlarımızın arasındaki samimi ilişkiler, ülkeler arası ilişkilere ve karşılıklı güvenin oluşmasına olumlu etki gösteriyor" dedi.

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmaya yönelik başlattığı harekat sırasında daima Türkiye'nin desteğini gördüğünü belirten Hasanov, şunları kaydetti:

"Savaş zamanı Türkiye cumhurbaşkanı, savunma bakanı ve diğer yüksek vazifeli isimler defalarca Azerbaycan'a siyasi, manevi ve diplomatik destek göstermiştir. Onların beyanatları Azerbaycan'ın tek olmadığını ve Türkiye'nin daima Azerbaycan'ın yanında olduğunu, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin sarsılmaz olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye gibi bir kardeşimizin yanımızda olması bize güç veriyor. Azerbaycan halkı Türkiye'nin desteğini çok değerli görmektedir. Türkiye tarafından gösterilen desteğe derin teşekkürümü bildirmek istiyorum."

Gösterilen samimi ilgi ve ev sahipliğinden dolayı Bakan Akar'a teşekkür eder Hasanov, "Yaşasın Türkiye, yaşasın Türkiye- Azerbaycan kardeşliği" diyerek sözlerini tamamladı.

TATBİKATA ÖZEL ARMA

Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'ndeki brifingin ardından bakanlar Akar ve Hasanov ile beraberindeki komutanlar, tatbikata katılan personelle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler'in tatbikat için özel olarak hazırlanan arma ile şapkaları takmaları dikkat çekti. Tatbikat için hazırlanan özel armada Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını simgeleyen iki şahin ile 'Tek millet iki devlet' ifadesi yer aldı.

'TURAZ Şahini 2021 Tatbikatı'nda 8 muharip uçak, Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı (HİK) ile hava savunma sistemleri ve çok sayıda personel görev aldı. Tatbikatla Türkiye ve Azerbaycan hava kuvvetleri arasında elektronik harp konusunda karşılıklı tecrübe alışverişi yapıldı, karma hava harekatı konusunda uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Hatıra fotoğrafı sonrasında bakanlar Akar ve Hasanov ile beraberindeki komutanlar, uçuş kulesine geçti. Buradan tatbikat kapsamında uçakların başarıyla gerçekleştirdiği meydan taarruzu ve pasaj geçişlerini takip eden Akar ve Hasanov, daha sonra Solotürk gösterisini izledi. Gösterinin sonunda Bakan Akar, telsizle konuştuğu Solotürk pilotunu başarılı gösterisinden dolayı tebrik ederek, "Bizim için her zaman heyecan ve gurur kaynağı oldunuz" dedi.

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Kartal Belediyesi’nden Ulaşım ve Yeşil Alan Yatırımı Bir Arada
KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekânın karanlık yüzü
Yapay zekânın karanlık yüzü
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği
Üsküdar Üniversitesi’nde ilk ders bağımlılıkla mücadele oldu!
Üsküdar Üniversitesi’nde ilk ders bağımlılıkla mücadele oldu!
İzmir’de edebiyatın 10 yıllık yolculuğu
İzmir’de edebiyatın 10 yıllık yolculuğu
Personele “Damar Sağlığı ve Bilgilendirme” hizmeti verildi
Personele “Damar Sağlığı ve Bilgilendirme” hizmeti verildi
İnsülin direnci yıllarca sessiz ilerleyebiliyor!
İnsülin direnci yıllarca sessiz ilerleyebiliyor!
Çocuklarınızla dolandırıcılıklar hakkında konuşun
Çocuklarınızla dolandırıcılıklar hakkında konuşun
Yaren Leylek ve Adem amcanın dostluğu İzmir Sanat’ta
Yaren Leylek ve Adem amcanın dostluğu İzmir Sanat’ta
Menopoz döneminde vücudun verdiği 10 sinyale dikkat!
Menopoz döneminde vücudun verdiği 10 sinyale dikkat!
94. Dil Bayramı Aziz Nesin’e Armağan Ediliyor
94. Dil Bayramı Aziz Nesin’e Armağan Ediliyor
Kadın Sürdürülebilirlik Akademisi’ Tanıtıldı
Kadın Sürdürülebilirlik Akademisi’ Tanıtıldı
Çankaya’da Kadın Emeği ve Dayanışma Festivali Başlıyor
Çankaya’da Kadın Emeği ve Dayanışma Festivali Başlıyor
Abdi İbrahim Otsuka, 4 Eylül Dünya Polikistik Böbrek Hastalığı Günü’nde Genetik Riske Dikkat Çekiyor
Abdi İbrahim Otsuka, 4 Eylül Dünya Polikistik Böbrek Hastalığı Günü’nde Genetik Riske Dikkat Çekiyor
Maltepe’de yarı final coşkusu dev ekranda izlendi
Maltepe’de yarı final coşkusu dev ekranda izlendi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİYASET

Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı

Anahtar Parti Kartal’dan Trabzon Çaykaralılar Derneği’ne Ziyaret

CHP’li Zeynel Emre’den çocuk işçiliği ve MESEM uygulamalarına ilişkin iki ayrı soru önergesi

CHP PARTİ SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “SİLİVRİ’DEKİ ORGANİZE KÖTÜLÜK, MİLLİ İRADEYE VE ANAYASAL HAKLARA YÖNELİK AÇIK BİR SALDIRIDIR!”

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft