MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR44.3346
EURO51.3419
GR ALTIN6406.8
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Bakan Karaismailoğlu: Aydın-Denizli ulaşımı 2 saatten 70 dakika düşecek

Ana SayfaGündemBakan Karaismailoğlu: Aydın-Denizli ulaşımı 2 saatten 70 dakika düşecek
Bakan Karaismailoğlu: Aydın-Denizli ulaşımı 2 saatten 70 dakika düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Denizliye gelerek Aydın-Denizli otobanı şantiyesi ve Çevre Yolu Honaz tüneli inşaatlarında incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Kapıkuleden Akdenize kesintisiz otoyol ağının tesis edildiğini belirterek, Aydın-Denizli arasında 2 saati bulan ulaşım süresi Aydın-Denizli otoyolumuz ile 70 dakikaya düşecek. Yıllık toplam 731 milyon lira da tasarruf edilecek dedi.

02 Haziran, 2022, Perşembe 19:00 5842
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre yolu Salihağa Kavşağı’ndaki Aydın-Denizli Otoyolu şantiyesindeki incelemelerinin ardından açıklama yaptı. Karaismailoğlu, 20 yıl içerisinde karayollarında 6 bin 100 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 4,5 kat artırıp, 28 bin 650 kilometrenin üzerine çıkardıklarını belirterek, "Milletimiz bizi çok iyi bilir; bizler sloganla değil, yaptıklarımızla konuşuruz. Ülkemizin yalçın kayalarını, dağlarını, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle aştık. Bu süreçte; dünyada, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan en büyük projelerinden biri olan İstanbul-İzmir Otoyolu'nu hizmete açtık. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu ile ülkemizin en büyük petrokimya ve ağır sanayi tesislerinin içinde bulunduğu Aliağa Endüstri Bölgesi İle Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ni otoyol konforuyla tanıştırdık. Ankara-Niğde Otoyolu'nu açarak, Edirne'den Şanlıurfa'ya 1230 kilometre uzunluğunda kesintisiz otoyol bağlantısı tesis ettik. Asya-Avrupa arasında ulaşım ve ticaretin ana koridoru olan İstanbul'un bu konumunu daha da güçlendiren Kuzey Marmara Otoyolu'nu hizmete aldık. 18 Mart Zaferi'nin yıl dönümünde milletimizin hizmetine sunduğumuz 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de içeren Malkara-Çanakkale Otoyolu ile Avrupa ve Trakya'dan gelen trafiği, güvenli ve akıllı yollarla Çanakkale üzerinden Güney Marmara ve Ege'ye ulaşmasını sağladık. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile hayata geçirdiğimiz bu projelerdeki başarılarımızın, yatırımcılara güven verdiğini görüyoruz. Aydın-Denizli Otoyolu'nu da yine Yap-İşlet-Devret modeli ile hayata geçiriyoruz. Tamamlandığında memleketimize kattığımız pek çok eser gibi bu projemiz de Türkiye'nin rekorlar kırdığı bu dönemdeki yerini alacaktır" ifadelerini kullandı.

'KAPIKULE'DEN AKDENİZ'E KESİNTİSİZ OTOYOL AĞINI TESİS EDİYORUZ'

Sanayi, ticaret, tarım, turizm ve ihracat merkezi olarak ürettiği katma değerle ülke ekonomisine önemli katkı sunan Denizli ile Aydın illerinin otoyol ile bağlanacağını kaydeden Karaismailoğlu, "Bu iller tarım ve sınai üretimin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen turizm merkezleridir. Turistik trafiğin geçiş noktası da olan bölgemizin ulaşım altyapısını İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmir-Aydın Otoyolu ile ciddi biçimde güçlendirdik. Aydın-Denizli Otoyolu; İzmir-Aydın arasındaki kesimi işletmeye açılan İzmir-Aydın Denizli-Antalya Otoyolu'nun bir bölümünü oluşturmakta. Kapıkule'den başlayıp, İstanbul üzerinden Marmara ve Ege bölgelerini kat ederek Akdeniz'e ulaşacak kesintisiz otoyol ağını tesis ediyoruz. Tabii böylece Ege, Akdeniz ve İç Anadolu arasında geçit konumundaki Denizli ve Aydın illerimizin önemi daha da artıyor. Bölgenin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı'na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin daha kısa sürede nakledilmesi sağlanacak. Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşım çok daha kolaylaşacak. Bölgemizdeki vatandaşlarımızın, otoyolumuzun tamamlanıp hizmete alınacağı günü heyecanla beklendiğinin farkındayız. Biz de bu heyecanı paylaşıyoruz. Bölgemiz ve illerimiz için öne çıkan ekonomik değerler, otoyolumuzla gelişecek, bölgemizin tarım alanları genişleyecek, sanayi yatırımları artacak, istihdam artacak, turizm kapasitesi daha da güçlenecek" açıklamalarında bulundu.

'70 DAKİKAYA DÜŞECEK'

Projenin maliyetinin yaklaşık 1 milyar 100 milyon euro civarında olduğunu ifade eden Karaismailoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aydın-Denizli Otoyolu 140 kilometresi 2x3 şeritli ana yol, 23 kilometresi 2x2 şeritli bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğunda olacak. Bu kapsamda; 13 viyadük, 100 köprü, 19 köprülü kavşak, 74 altgeçit ve 5 otoyol hizmet tesisi yapılıyor. Aydın ve Denizli illeri arasında mevcut D-320 Karayolu üzerinde 45 adet sinyalize kavşak bulunuyor. 126 kilometrelik bu güzergahta 2 saati bulan ulaşım süresi otoyol ile 70 dakikaya düşecek. Zamandan 560 milyon lira, akaryakıttan 168 milyon lira ve karbondioksit salınımının engellenmesinden 3 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 731 milyon lira tasarruf edilecek. Gördüğünüz gibi yollarımız kısaldıkça, hız, konfor, güvenlik, tasarruf ve tabii ki kalkınma artıyor."

'YILMADAN, ÖZVERİYLE VE CİDDİYETLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

"Ülkemiz ekonomisinin 2023 hedeflerini yakalamasında gerekli olan altyapıyı titizlikle, devlet aklı ve planlamasıyla inşa etmek için yılmadan, özveriyle ve ciddiyetle çalışmaya devam edeceğiz" diyen Bakan Karaismailoğlu, bu ciddiyeti pekiştiren en önemli çalışmalardan biri olan 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ışığında projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Honaz Tüneli'ne geçti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başkan Gökhan Yüksel’den Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Gökhan Yüksel’den Ramazan Bayramı Mesajı
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN BAYRAMI’NDA MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ RİNG SEFERİ
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN BAYRAMI’NDA MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ RİNG SEFERİ
Kartal’da Ramazan: Dayanışma, Paylaşma ve Komşuluk Bağlarının Güçlendiği Bir Ay
Kartal’da Ramazan: Dayanışma, Paylaşma ve Komşuluk Bağlarının Güçlendiği Bir Ay
Kartal Belediyesi’nden Afet Farkındalığı Çalışması
Kartal Belediyesi’nden Afet Farkındalığı Çalışması
Kartal’da Sosyal Dayanışma Ağı Hanelere Ulaştı: Ramazan Destekleri Tamamlandı
Kartal’da Sosyal Dayanışma Ağı Hanelere Ulaştı: Ramazan Destekleri Tamamlandı
Merhum Meclis Üyesi Umut Daştan, Mezarı Başında Anıldı
Merhum Meclis Üyesi Umut Daştan, Mezarı Başında Anıldı
Kartal Belediyesi’nden İbadethanelerde Kapsamlı Temizlik ve Bakım Çalışması
Kartal Belediyesi’nden İbadethanelerde Kapsamlı Temizlik ve Bakım Çalışması
Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi Kartal’da Açıldı
Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi Kartal’da Açıldı
10. VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
10. VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek
Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Hasan Davulcu’dan “İlle de Vefa” İftarı
Hasan Davulcu’dan “İlle de Vefa” İftarı
Kartal’da Geleneksel Sanat Rüzgârı: ‘Heybemizdeki İzler’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal’da Geleneksel Sanat Rüzgârı: ‘Heybemizdeki İzler’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu
Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu
Bağcılar’da çocuklar, Ramazan Ayı’nı eğlenerek öğreniyor
Bağcılar’da çocuklar, Ramazan Ayı’nı eğlenerek öğreniyor
Engelliler engelsiz iftarda buluştu
Engelliler engelsiz iftarda buluştu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı

Eğitim hayatlarının ikinci baharını yaşıyorlar

İstanbul Büyükşehir’den çiftçilere desteğe devam

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Acemoğlu’na hem tebrik, hem davet

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft