MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR44.2313
EURO51.2947
GR ALTIN7107.6
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Bakan Karaismailoğlu: Başkaları kilometrelerce laf üretir, biz işimize bakarız

Ana SayfaGündemBakan Karaismailoğlu: Başkaları kilometrelerce laf üretir, biz işimize bakarız
Bakan Karaismailoğlu: Başkaları kilometrelerce laf üretir, biz işimize bakarız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Başkaları kilometrelerce laf üretir; millete bir faydaları dokunmaz. Biz ise işimize bakar; yollar, köprüler, havalimanları inşa eder, milletimize aş, iş sunar, hayatına konfor katarız. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar” dedi.

19 Aralık, 2022, Pazartesi 13:00 5872
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Amasya Merzifon Havalimanı terminal binası açılış törenine katıldı. Ülkenin coğrafi üstünlüğüne sahip çıkmak için havacılık sektörünü ve faaliyetlerini geliştirdiklerini belirterten Karaismailoğlu, "Havacılık altyapımızı dünya standartlarının üstüne yükselttik. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde havacılık alanında adeta bir devrim gerçekleştirdik. Son 20 yılda, havacılık sektöründeki kayıp yılları telafi ettik ve havacılıkta ülkemizi küresel bir merkeze de dönüştürdük. 2003-2021 döneminde sadece havacılık için yaptığımız 16,2 milyar dolarlık yatırım ülkemize büyük faydalar sağladı. Gayrisafi Millî Hasıla’ya 185 milyar dolar, üretime 402 milyar dolar katkı yaptık. Bu sürede yalnızca istihdam katkımız ise 7 milyona yaklaştı. Bakanlığımızın 2003 yılında başlattığı Bölgesel Havacılık Politikası’ndaki değişimler ile sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme sürecine girdi. Bugün Türkiye’yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkesi hâline getirmeyi başardık. 25 Mart 2022 tarihinde Tokat ve 14 Mayıs 2022 tarihinde ise Rize-Artvin havalimanlarını da hizmete açarak, 2003 yılında iç hatlarda 26 olan aktif havalimanı sayımızı 57’ye yükselttik. 50 ülkede 60 olan dış hat uçuş nokta sayısına ise 282 yeni nokta ekleyerek 130 ülkede 342 noktaya ulaştık” ifadelerini kullandı. 

‘ÜLKEMİZİ DÜNYA SİVİL HAVACILIĞINDA SINIF ATLATTIK’

Havacılık alanında ve altyapısının geliştirilmesi noktasında yatırımların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, “Son 20 yılda sivil havacılıkta hayata geçirdiğimiz tarihi adımlarla, ülkemizi dünya sivil havacılığında sınıf atlattık. Tarihi projeleri, başarılı finans modelleriyle hayata geçirerek, 100 yılda yapılamayacak işleri 20 yılda tamamlayarak sektörümüzü, Türkiye Yüzyıl’ına hazırladık. Türk Sivil Havacılığı pandemiden sonra en hızlı toparlanan ve faaliyetlerine kesintisiz ve aksaklık olmadan devam eden neredeyse tek ülkedir. Havacılık alanında ve altyapısının geliştirilmesi noktasında yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu. 

‘AMASYA’MIZ BÜYÜYOR, GELİŞİYOR’

Amasya’da hava yolu ulaşımına talebin gittikçe arttığını belirten Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amasya’mız büyüyor, gelişiyor. Hava yolu ulaşımına talep de gittikçe artıyor. İncelemelerimiz gösterdi ki; mevcut havalimanı bu ihtiyacı karşılayamayacak.  Biz de hemen çalışmalara başladık. Günümüz şartlarına uygun, Amasya’ya yakışan yeni bir terminal binası inşa ettik. Yıllık yolcu kapasitesini 700 bin yolcuya yükselttik. Check-in salonunu genişlettik ve banko sayısını 6’ya çıkardık. Hayırlı uğurlu olsun. Amasya’nın geleceği için, Amasyalı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için ulaşımın her modunda dev yatırımlar yapıyoruz. “Vur kazmayı dağa Ferhat, çoğu gitti azı kaldı” diyerek başladığımız birçok ulaşım projesinde bizlere feyz veren ‘Ferhat’ ta Amasya’nın bağrından çıkmıştır. Bu devrin Ferhat’ları da biziz.  Amasya’ya yaptığımız önemli bir kara yolu yatırımımız da kuşkusuz ‘Amasya Çevre Yolu’dur. 25 Mayıs 2020’de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde açtığımız çevre yolumuzu,11,3 kilometrelik bölünmüş yol standardında tamamladık. Çevre yolunun hizmete girmesiyle, şehir içi ulaşımı rahat bir nefes aldı, Amasyalı rahatladı. Şehirlerarası geçiş mesafesi 2 kilometre, şehir geçiş süresi de 30 dakika kısaldı"

'BAŞKALARI LAF ÜRETİR'

Bakan Karaismailoğlu, "Başkaları kilometrelerce laf üretir; millete bir faydaları dokunmaz. Biz ise işimize bakar; yollar, köprüler, havalimanları inşa eder, milletimize aş, iş sunar; hayatına konfor katarız. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar. 20 yıldır bizi hizmet yolundan çıkaramadılar, oyalayamadılar. Bundan sonra hiç yapamazlar. Bizim yüreğimizde millet aşkı var.  Gözümüz Türkiye yüzyılında, gençlerimize sunacağımız aydınlık gelecektedir.  Ülkemizin de Amasya’nın da Çorum’un da ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmeye ve geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Düşlediğimiz güzel günleri birlikte inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Amasya Merzifon Havalimanı yeni terminal binamızın başta Amasya ve Merzifon olmak üzere tüm ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, yapımında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Karaismailoğlu beraberinde Vali Mustafa Masatlı, AK Parti Amasya Milletvekilleri Mustafa Levent Karahocahil, Hasan Çilez, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile Amasya Merzifon Havalimanı yeni terminal binasını hizmete açtı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek
Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Hasan Davulcu’dan “İlle de Vefa” İftarı
Hasan Davulcu’dan “İlle de Vefa” İftarı
Kartal’da Geleneksel Sanat Rüzgârı: ‘Heybemizdeki İzler’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal’da Geleneksel Sanat Rüzgârı: ‘Heybemizdeki İzler’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu
Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu
Bağcılar’da çocuklar, Ramazan Ayı’nı eğlenerek öğreniyor
Bağcılar’da çocuklar, Ramazan Ayı’nı eğlenerek öğreniyor
Engelliler engelsiz iftarda buluştu
Engelliler engelsiz iftarda buluştu
Maltepe Belediyesi’nin parkları bayrama hazırlanıyor
Maltepe Belediyesi’nin parkları bayrama hazırlanıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofrası Soma’da Kuruldu
Manisa Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofrası Soma’da Kuruldu
BAKSM Mart’ta da Kültür ve Sanatla Dolup Taşacak
BAKSM Mart’ta da Kültür ve Sanatla Dolup Taşacak
BBT’de Büyük Değişim: Tarık Akan’ın Onurlu Direnişi Sahnede!
BBT’de Büyük Değişim: Tarık Akan’ın Onurlu Direnişi Sahnede!
CHP Sözcüsü Zeynel Emre’den 'diploma' çıkışı: 'Getirin mahkemeye sunun'
CHP Sözcüsü Zeynel Emre’den 'diploma' çıkışı: 'Getirin mahkemeye sunun'
Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan şarkıcı Edis serbest bırakıldı
Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan şarkıcı Edis serbest bırakıldı
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa görevine iade edildi
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa görevine iade edildi
Hasan Âli Yücel Konak’ta anıldı
Hasan Âli Yücel Konak’ta anıldı
Başkan Köymen Bağlarbaşı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi
Başkan Köymen Bağlarbaşı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı

Eğitim hayatlarının ikinci baharını yaşıyorlar

İstanbul Büyükşehir’den çiftçilere desteğe devam

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Acemoğlu’na hem tebrik, hem davet

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft