MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR48.3048
EURO56.0005
GR ALTIN6712.9
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Bakan Soylu: Karkamış'a havan saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Ana SayfaGündemBakan Soylu: Karkamış'a havan saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti
Bakan Soylu: Karkamış'a havan saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantepin Karkamış ilçesine gerçekleştirilen havan saldırısına ilişkin, Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti dedi.

21 Kasım, 2022, Pazartesi 16:00 5917
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Emniyet Genel Müdürlüğü Şehit Demet Sezen Konferans Salonu'nda 'Ailelerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'nin eğitimde kitleselleşme evresine eriştiğini belirterek, "19 milyon öğrenci, 1,2 milyon öğretmenle devasa bir eğitim sistemine sahibiz. Ülkemizin her geçen gün rekabet gücü, bu eğitim sistemine erişim nedeniyle artmaya devam ediyor. 2022'de hedefimiz, her ay 1 milyon vatandaşımıza erişmekti. Normalde her yıl halk eğitim merkezleri üzerinden 4-5 milyon vatandaşımıza erişiliyordu. Bu sene hedefi çok yükselttik ve ayda 1 milyon vatandaşımıza ulaşmayı, eğitim hizmeti sunmayı hedef koyduk. 10'uncu ayı bitirdiğimizde, 10,5 milyon vatandaşımıza eriştiğimizi görüyoruz, yüzde 60'ı da kadınlarımız. Kadınlarınızı çok daha güçlendiren, istihdam kabiliyetlerini geliştiren eğitimlerle ayakta tutacak mekanizmaları desteklemeye, onlara sunmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

'Aile Okulu' projesine, trafik bilgisi modülü eklediklerini belirten Özer, "Aile okulunu tamamlayan tüm velilerimiz, yetişkinlerimiz aynı zamanda trafik bilinciyle de ilgili eğitim modülünü tamamlamış olacak. Aile okulları; köylere kadar, en ücra noktalara kadar, vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Her geçen gün ilave modüllerle ailelerimizi sürekli güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: FARKINDALIK AMAÇLI DENETİMLER YAPTIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, birçok protokol ile hem okullarda hem de ailelerde verilen eğitimlerle trafik kurallarına dikkat çekildiğini söyledi. Bakan Soylu, konuya ilişkin 2021-2023 yılları arasında özel olarak tanımlanmış bir eylem planı olduğuna işaret ederek, "Bu stratejiler kapsamında yüz yüze denetlemeleri arttırdık. Sadece ceza yazmak değil, farkındalık oluşturmak amaçlı denetimler yaptık. Trafik ekiplerimizin görünürlüğünü arttırdık. 2018 yılında 18 bin kişiye 1 trafik ekibi düşerken; şu an 15 bin kişiye 1 trafik ekibi düşüyor. 2020-2021 yılı döneminde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından belirlenen trafik kazalarındaki can kaybımız, yüzde 50 azaldı. Şimdi aynı hedefi 2030 yılı için belirliyoruz. 2015'e göre motorlu araç sayısı yüzde 31,2 artarken, sürücü sayısı da yüzde 21,8 arttı. Bu artışa rağmen yaptığımız etkin çalışmalar sonucunda 2015 yılında 7 bin 532 olan toplam can kaybı sayısı, 2020 yılında 4 bin 866'ya indi. Geçen yıl ise trafikte hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 362 oldu. Bu yıl geçen yıla göre yaklaşık gerek kaza yeri gerekse de kaza yeri sonrası yüzde 1,5'lik azalış söz konusu" dedi.

'KAZALARDA ÖLÜMÜ 100 BİNDE 5'E DÜŞÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ'

2015'te 3 bin 124 olan ölümlü kaza sayısının, 2020'de yüzde 35 azalışla 2 bin 31'e düştüğünü aktaran Soylu, "Bu yıl da halen 1679 seviyelerinde. Ölüm sayılarımızda çok ciddi bir azalışla karşı karşıyayız. Dolayısıyla bir yandan geleceğin sürücülerini yetiştirirken bir yandan da mevcut durumla ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Uygulayacağımız bu protokol, bir yandan ulaştığımız çocuklar bir yandan da ulaşacağımız aileler ve bir taraftan elde edeceğimiz trafik konusundaki iklim sonuç odaklı olacaktır. 100 binde 9,6 olan ölüm sayımızı ilk hedefimiz 100 binde 5'e düşürmektir. Son 5 yılda yaptığımız ilerlemeyi yine önümüzdeki 5 yılda aynı trendle sürdürdüğümüzde trafik konusunda gelişmiş ülkelerin seviyesine gelebilme hedefini ortaya koyacağız" diye konuştu.

SOYLU: 3 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

Soylu ve Özer, program çıkışı Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenlenen havan saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Soylu, öğle üzeri sınır ötesinden 3 havan atışı yapıldığını belirterek, "Bunların yerleşim yerlerine isabet edenleri oldu. 6 yaralımız vardı, onlar hastaneye intikal ettirildi. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan 1'i çocuk, 1'i öğretmen. Yerleşim yerine isabet eden, mahalleye isabet eden bir havan sonucunda böyle bir kaybımız söz konusu. Allah rahmet eylesin. Şu anda yaralılarımız var. Onların da hastanelerde tedavileri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği operasyondan sonra, buna yönelik gerçekleştirilen saldırılara da cevabı en güçlü şekilde verilecektir. Bu konuda gerekli bütün adımlar atılacaktır" dedi.

Bakan Soylu, havanın okulun bahçesine düştüğünü belirterek, "Okul değil, okulun bahçesine bir atış geldi. İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde 1 çocukla 1 öğretmen ve ilgili mahallede ağır yaralı olan 1 vatandaşımız hayatını kaybetti" diye konuştu.

'AYŞENUR ÖĞRETMENİ KAYBETTİK'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de saldırıda okulların zarar gördüğünü belirterek, "Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne isabet eden roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının yapmış olduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Anaokulu'nun sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi. 3 şehidimiz var, 10 yaralımız var. Şehitlerimizden biri, sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan'ı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Terör saldırılarının, Türk milletini yıldırmayacağını aktaran Bakan Özer, "Çok üzüntülüyüz. İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda da 6 şehidimizden 3'ü milli eğitim camiasındandı. Biri Arzu öğretmenimizdi, 41 yaşında. Onun 15 yaşındaki kızı, Yağmur kızımızı kaybettik. Ecrin kızımızı kaybettik, 9 yaşında. Bugün de bir öğretmenimizi kaybettik. Tüm milli eğitim camiamıza, tüm aziz milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Tüm arkadaşlarımız da orada, sorunları hızlı bir şekilde çözerek eğitim öğretimin hiç aksamadan devam etmesi ile ilgili çalışmaları yapacağız" dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Aysel Soylu: "İnsan-ı Kâmil" Olma Yolculuğu ve Kaleme Aldığı Eserler
Aysel Soylu: "İnsan-ı Kâmil" Olma Yolculuğu ve Kaleme Aldığı Eserler
Kartal’da Parklar Yenileniyor, Yeşil Alan Hacmi Artıyor
Kartal’da Parklar Yenileniyor, Yeşil Alan Hacmi Artıyor
Kartal’da Hacimli Atık Yığınlarına Son
Kartal’da Hacimli Atık Yığınlarına Son
"Hayatın İçinden" Resim Sergisi Kartal'da Açıldı
"Hayatın İçinden" Resim Sergisi Kartal'da Açıldı
Kartal'da Yaz Spor Okulu İlk Mezunlarını Verdi
Kartal'da Yaz Spor Okulu İlk Mezunlarını Verdi
Maltepe’de yaz çocuk tiyatroları her mahallede
Maltepe’de yaz çocuk tiyatroları her mahallede
Yorgunluk, Uykusuzluk, Gerginlik: İlişkisel Stres Ömrünüzü Kısaltıyor
Yorgunluk, Uykusuzluk, Gerginlik: İlişkisel Stres Ömrünüzü Kısaltıyor
Küçükçekmeceliler, Sabah Akşam Demeden Ücretsiz Spor İmkânı!
Küçükçekmeceliler, Sabah Akşam Demeden Ücretsiz Spor İmkânı!
Altın Portakal’ın Genç Başarı Ödülleri Cem Yiğit Üzümoğlu ve Leyla Smyrna Cabas’a
Altın Portakal’ın Genç Başarı Ödülleri Cem Yiğit Üzümoğlu ve Leyla Smyrna Cabas’a
Aşırı Terleme Pek Çok Hastalığın Belirtisi Olabilir
Aşırı Terleme Pek Çok Hastalığın Belirtisi Olabilir
Atatürk’ün Çeşme’ye gelişinin 100. yılı etkinlikleri yoğun katılımla tamamlandı
Atatürk’ün Çeşme’ye gelişinin 100. yılı etkinlikleri yoğun katılımla tamamlandı
Başkan Tugay: Uzundere Cemevi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız
Başkan Tugay: Uzundere Cemevi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız
Kentsel tarım ve döngüsel ekonomi uygulamaları Maltepe’de konuşuldu
Kentsel tarım ve döngüsel ekonomi uygulamaları Maltepe’de konuşuldu
Türkiye’nin ilk ve tek Nöropsikofizyoloji laboratuvarı Üsküdar Üniversitesinde açıldı
Türkiye’nin ilk ve tek Nöropsikofizyoloji laboratuvarı Üsküdar Üniversitesinde açıldı
Maltepe Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları Başladı
Maltepe Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları Başladı
Kağıtsporlu Seçkin Duman, Kırkpınar’da iz bıraktı
Kağıtsporlu Seçkin Duman, Kırkpınar’da iz bıraktı
Kartal’dan Başbağlar’a uzanan vefa: Anma programı her yıl daha geniş katılımla büyüyor
Kartal’dan Başbağlar’a uzanan vefa: Anma programı her yıl daha geniş katılımla büyüyor
“Atma Sat İkinci El Pazarı” Kartallılarla Buluştu
“Atma Sat İkinci El Pazarı” Kartallılarla Buluştu
Kartal Belediyesi’nden Çevre ve Sosyal Sorumluluğu Buluşturan Anlamlı İş Birliği
Kartal Belediyesi’nden Çevre ve Sosyal Sorumluluğu Buluşturan Anlamlı İş Birliği
Kartal Belediyesi’nden Kreş Öğretmenlerine Kapsamlı Mesleki Eğitim
Kartal Belediyesi’nden Kreş Öğretmenlerine Kapsamlı Mesleki Eğitim

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı

Eğitim hayatlarının ikinci baharını yaşıyorlar

İstanbul Büyükşehir’den çiftçilere desteğe devam

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Acemoğlu’na hem tebrik, hem davet

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft