MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR44.1969
EURO50.8063
GR ALTIN7152.1
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Bakan Yanık: Filistin’deki duruma son vermek hepimizin sorumluluğudur

Ana SayfaEkonomi̇Bakan Yanık: Filistin’deki duruma son vermek hepimizin sorumluluğudur
Bakan Yanık: Filistin’deki duruma son vermek hepimizin sorumluluğudur

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Filistinde, sadece bir ay içerisinde 67 çocuk öldürüldü, onlarcası yaralandı, ailesiz ve evsiz kaldı" dedi.

01 Haziran, 2021, Salı 17:00 5839
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dünyanın farklı coğrafyalarında çocukların fiziksel, ruhsal ve psikolojik şiddete maruz kaldığını belirterek, “Geçtiğimiz haftalarda insanlık suçu işlenen Filistin’de, sadece bir ay içerisinde 67 çocuk öldürüldü, onlarcası yaralandı, ailesiz ve evsiz kaldı. Hepsinin hayalleri vardı, büyümek onların da en tabii haklarıydı. Maalesef, yaşam hakkı ellerinden alındı. Bu duruma son vermek öncelikle devletlerin sonra da insanlık ailesinin bir mensubu olarak hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Bakan Yanık, İçişleri Bakanlığı desteği ve Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen “Çünkü Ben Çocuğum" Projesinin sonuç çalıştayına katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Yanık, ‘Çünkü Ben Çocuğum’ projesi ve benzeri çalışmaların sonuçlarının çocukların korunması ve sosyal politika geliştirme noktasında önemli bir kaynak oluşturacağını söyledi.

Çocukların bütün insanlığın emaneti olduğunu belirten Yanık, “Çocuklarla alakalı mevzu söz konusu olduğunda bütün unvanlardan, bütün kimliklerden ve aidiyetlerden sıyrılıp; şefkat, merhamet ve hakkaniyet temelinde bakıyor, onların geleceğe daha güvenli, daha sağlıklı, daha donanımlı bireyler olarak neler yapabileceğimiz etrafında düşünüyor ve devlet olarak sosyal politikalar üretmeye çalışıyoruz” dedi.

“23 MİLYON ÇOCUK BİZİM İÇİN 23 MİLYON GELECEK DEMEK”

“23 milyon çocuk bizim için 23 milyon gelecek demek” diyen Bakan Yanık, onlara sağlanan her imkanın Türkiye’nin yarınına yapılmış yatırım olduğunu kaydetti. Çocukların fiziksel, psikolojik, zihinsel, ahlaki ve manevi gelişimi için gereken ortamı oluşturmanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Yanık, “Dünyanın farklı coğrafyalarında çocuklar fiziksel, ruhsal ve psikolojik şiddete maruz kalıyor. Geçtiğimiz haftalarda insanlık suçu işlenen Filistin’de, sadece bir ay içerisinde 67 çocuk öldürüldü, onlarcası yaralandı, ailesiz ve evsiz kaldı. Hepsinin hayalleri vardı, büyümek onların da en tabii haklarıydı. Maalesef, yaşam hakkı ellerinden alındı. Bu duruma son vermek öncelikle devletlerin sonra da insanlık ailesinin bir mensubu olarak hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu.

Yanık, çocuklarımızı önlenebilir risklerden koruyarak, refah içinde yaşamalarını sağlamak için çalıştıklarını vurgulayarak, “’Onların geleceği bizim geleceğimizdir’ anlayışıyla doğumlarından yetişkinlik çağlarına kadar her türlü ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. Eğitimden sağlığa kadar her mecrada onları korumaya ve gözetmeye azami hassasiyet gösteriyoruz. Fiziki ve ruh sağlıklarını korumak, sosyal gelişimlerini artırmak için koruyucu ve önleyici tedbirler geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“KİŞİ İÇİN EN GÜVENLİ LİMAN, AİLEDİR”

Bakan Yanık, “Kişi için en güvenli liman ailedir. Bu sebeple sosyal hizmetlerimizi; aile odaklı bir anlayış ve stratejiyle yürütüyoruz. Aile temelli çocuk koruma anlayışıyla çocukları ailelerinden ayırmadan destekliyoruz. Eğer çocuğun aile içerisinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmışsa çocuklarımızı kurum bakımına alıyor, önce güvenliklerini temin ediyoruz, varsa rehabilitasyon ihtiyacını karşılıyoruz. Onları topluma faydalı, yeteneklerini ortaya çıkarmış, eğitimlerini yaşıtlarıyla eşit bir şekilde almış bireyler olarak hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Çocukların aileleri yanında yeterli sosyal ve ekonomik desteğe sahip olamamaları durumda, çocuklarımıza aile temelli destek anlayışımızla aileye ekonomik destekte bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan Hanımefendinin çocuklar ve dezavantajlı gruplara yönelik hassasiyetini her alanda ifade ettiğini vurgulayan Bakan Yanık, “Kıymetli hanımefendinin dediği gibi ‘Çocuğun yeri, ne sokak, ne tarla, ne fabrikadır! Çocuğun yeri, okuldur! Çocuğun eline ne boya sandığı, ne kâğıt mendil, ne tartı yakışır. Çocuğun eline, en çok kalem, defter, kitap yakışır’ anlayışıyla bizler de çalışmalarımızı planlıyoruz. Çocuk işçiliğiyle daha etkin mücadele etmek adına, illerde Çocuk İşçiliği ile Mücadele Birimleri oluşturduk. Sokakta çalışan ve dilendirilen çocuklar için mobil ekipler oluşturduk. Bu ekipler sokak sokak gezerek bir problem gördüklerinde müdahalede bulunuyorlar” şeklinde konuştu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çatısı altında çocuk hizmetleri alanında köklü bir değişim ve dönüşüm yaşattıklarına dikkat çeken Yanık, “Bugün kurum bakımındaki evlatlarımız başta olmak üzere, maddi manevi çeşitli destek ve yardımlardan faydalanan tüm çocuklarımız sıcak bir yuva ortamına kavuşmuştur. Her bir evladımızı birbirinden ayırt etmeksizin devletimizin şefkatli yüzü ile buluşturmuştur. Çocuk haklarını muhafaza etmek, refahını artırmak, çocuklarımızın savaşın, acının ve gözyaşının olmadığı daha müreffeh bir dünyada yaşam sürmesi için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla devam ettireceğiz” dedi.

DEMİRYÜREK: “DEVLETİMİZ, SOSYAL HİZMET KAPSAMINDA HAYATIN PEK ÇOK FARKLI ALANLARINA DOKUNUYOR”

Programda konuşan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek çocuk konusunda devletin sahada neler yaptığına yönelik çalışmalarından bahsetti. Üsküdar’da otizm konusunda yeni bir merkez açacaklarını belirten Demiryürek, “Otizm Tarama Ünitesi kuruluyor. Bu merkez 1-3 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz otizm taraması yapacak. Amaç en erken çağda vakaları tespit ederek tedavisine biran önce başlamak” dedi. Sosyal hizmetler alanında yapılan çalışmalardan da bahseden Demiryürek, “ Bu hizmetlerle hayatın pek çok farklı alanlarına dokunuyoruz. Ailelere, Sosyal ve Ekonomik Destek veriyoruz. Engelli Evde Bakım hizmeti, Şartlı Sağlık ve Eğitim Yardımı, Öksüz Yetim Aylığı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Engelli Yakını Aylığı, Doğum Yardımı gibi başlıklar da var. Bu başlıklar, çok farklı alanlarda devletin vatandaşına destek olmaya çalıştığını anlatmış olacak” ifadelerini kullandı. 

KERİMOĞLU: “HERKESİN ELİNİN ERDİĞİ, GÖZÜNÜN DEĞDİĞİ ÇOCUKLARI KORUMA ZORUNLULUĞU VAR”

Hazar Derneği Kurucu Başkanı Ayla Kerimoğlu da projeyle beraber, çocuğun milliyeti, ırkı olmadığını, hepsinin masum ve korunmaya muhtaç olduğunu düşünerek çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Çocuk konusuna duyarsız kalamadıklarını belirten Kerimoğlu, “Hazar Derneği, kadınların eğitimi, kadın hakları ve kadın sorunlarını merkeze alan bir dernek. Bu çalışmada da anne ve bakım verenlere kapsamlı eğitimler vermeyi düşündük. Projemizi eğitim üzerine oturttuk” dedi.  Kerimoğlu, “Bireysel ve kurumsal olarak herkesin elinin erdiği, gözünün değdiği çocukları koruma zorunluluğu var. Biz de dernek olarak bu sorumluktan hareketle çocuklarımızı korumak için bu projeyi hayata geçirdik. Çocuklarımızın daha güvenli ortamda yetişmesi için anneyi ve bakım verenleri eğitime tabi tuttuk. Projenin temel amacı çocuk istismar vakalarına dikkat çekerek toplumsal bilinç düzeyini artırmak. Çocukları istismara karşı korumak” diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek
Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Hasan Davulcu’dan “İlle de Vefa” İftarı
Hasan Davulcu’dan “İlle de Vefa” İftarı
Kartal’da Geleneksel Sanat Rüzgârı: ‘Heybemizdeki İzler’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal’da Geleneksel Sanat Rüzgârı: ‘Heybemizdeki İzler’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu
Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu
Bağcılar’da çocuklar, Ramazan Ayı’nı eğlenerek öğreniyor
Bağcılar’da çocuklar, Ramazan Ayı’nı eğlenerek öğreniyor
Engelliler engelsiz iftarda buluştu
Engelliler engelsiz iftarda buluştu
Maltepe Belediyesi’nin parkları bayrama hazırlanıyor
Maltepe Belediyesi’nin parkları bayrama hazırlanıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofrası Soma’da Kuruldu
Manisa Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofrası Soma’da Kuruldu
BAKSM Mart’ta da Kültür ve Sanatla Dolup Taşacak
BAKSM Mart’ta da Kültür ve Sanatla Dolup Taşacak
BBT’de Büyük Değişim: Tarık Akan’ın Onurlu Direnişi Sahnede!
BBT’de Büyük Değişim: Tarık Akan’ın Onurlu Direnişi Sahnede!
CHP Sözcüsü Zeynel Emre’den 'diploma' çıkışı: 'Getirin mahkemeye sunun'
CHP Sözcüsü Zeynel Emre’den 'diploma' çıkışı: 'Getirin mahkemeye sunun'
Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan şarkıcı Edis serbest bırakıldı
Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan şarkıcı Edis serbest bırakıldı
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa görevine iade edildi
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa görevine iade edildi
Hasan Âli Yücel Konak’ta anıldı
Hasan Âli Yücel Konak’ta anıldı
Başkan Köymen Bağlarbaşı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi
Başkan Köymen Bağlarbaşı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Doğru Probiyotik Ramazan Ayında Bağırsak Sağlığınıza İyi Gelir

Sağlık Modülü, 2025

sahibinden.com’un yapay zeka teknolojisi sahiAI’dan bir yenilik daha: sahiAI ile İlan Arama

Samsung One UI 8.5’te yeni Bixby’yi tanıtacak

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft