MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR47.1901
EURO54.0262
GR ALTIN6093.0
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Balıkesir'de 4.7 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve çevre illerde de hissedildi

Ana SayfaGündemBalıkesir'de 4.7 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve çevre illerde de hissedildi
Balıkesir'de 4.7 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve çevre illerde de hissedildi

Balıkesirin Dursunbey ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

23 Ocak, 2022, Pazar 10:00 5873
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; merkez üssü Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde saat 22.31'te yerin 7.41 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem ilk belirlemelere göre; Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.8, derinliğini 7.2 kilometre olarak tespit etti.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Balıkesir Dursunbey'de, 22.31'de gerçekleşen 4,7 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine intikal eden herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Balıkesir'imize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun" dedi.

Öte yandan, AFAD Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Balıkesir. Dursunbey ilçesine meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4,7 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

DURSUNBEY'DEKİ DEPREM BURSA'DA DA HİSSEDİLDİ

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem, Bursa'nın başta dağ ilçeleri olmak üzere Büyükorhan, Harmancık ve Orhaneli olmak üzere tüm ilçelerinde de hissedildi. Depremin ardından birçok kişi sosyal medya hesaplarından evlerinde sallanan avizelerin görüntüsünü paylaştı. Bursa Valiliği’nden alınan bilgiye göre şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun olmadığı bildirildi.

'OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR'

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Bursa Valisi Yakup Canbolat, twitter hesabından paylaşımda bulundu. Vali Canbolat, "Merkez üssü Balıkesir olan ve Bursa'mızda da hissedilen deprem dolayısıyla an itibariyle birimlerimize intikal eden bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Allah Ülkemizi, Bursa'mızı her türlü felaketten korusun" dedi.

BALIKESİR VALİLİĞİ: İLK BELİRLEMELERE GÖRE YERLEŞİM YERLERİMİZDE HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR

Balıkesir Valiliği, Dursunbey ilçesinde saat 22.31'te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, "22 Ocak Cumartesi günü saat 22.31’de Dursunbey ilçemizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede AFAD ve Jandarma ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmak üzere görevlendirilmiştir. Gelişmeler yakından takip edilmektedir. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Ramazan FİLİZ/DURSUNBEY (Balıkesir), (DHA)

BAKAN KOCA: 112 EKİPLERİMİZ BÖLGEYİ TARAMAK ÜZERE GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 112 Acil ekiplerimiz bölgeyi taramak üzere görevlendirilmiştir. İlk bilgilere göre, endişe verici bir sonuç söz konusu değil. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

BAŞKAN BAHÇAVAN: HASAR OLMADIĞINI ÖĞRENDİK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; merkez üssü Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde saat 22.31'te yerin 7.41 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem; Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te de hissedildi. Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AFAD, Jandarma ve sağlık personelleri ile Dursunbey Arama Kurtarma ekibinin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler bölgede görevlendirildi. Deprem nedeniyle can kaybı meydana gelmezken önemli bir hasar da şu ana kadar tespit edilmedi. Kırsal Ayvacık Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, deprem anındaki şiddetli sallanmayla panik yaşadıklarını söyledi.



Yapılan ilk incelemelerde tespit edilen bir hasar olmadığını ve sabaha kadar çalışmaların süreceğini bildiren Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, "Meydana gelen deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlarımızla birlikte bizlerde panik yaptık. Çünkü sadece Dursunbey de değil, Bursa’da, İstanbul’da, Balıkesir’de birçok yerde hissedildi. Bizde hemen kaymakam bey ile beraber intikal ettik. Elhamdülillah bir hasar olmadığını örendik. AFAD, jandarma, belediyemizin mühendis kadrosu, herkes geliyor. Bölgede bir çok kırsal mahalle ve bunlara bağlı mezralar var. Buralarda hasar var mı, yok mu bütün evler tek tek dolaşılıp kontrol edilecek. Burada da görüldüğü gibi vatandaşlar panik olmuşlar ve ateş yakıp, başında bekliyorlar. Uzmanların yaptığı açıklamada da bu bölgede aktif fay hattı olmadığını, bunun artçılarının olabileceğini ama bunun kadar şiddetli olmayacağını anlattılar. Biz de bu akşam vatandaşlarımızla beraberiz. İnşallah sabaha kadar hasar tespit çalışması yapacağız. İnşallah başka hasar da yoktur" dedi.

Kırsal Ayvacık Mahalle Muhtarı Metin Kaymak ise "Gece 22.31’de deprem başladı. Birkaç saniye sürdü. Bir can kaybımız yok. Vatandaşlarımız şu anda mahallemiz fırının yanındaki boşluk alandalar. Yetkililerde burada" diye konuştu.
 

Ramazan FİLİZ/DURSUNBEY (Balıkesir), (DHA)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Aşırı Terleme Pek Çok Hastalığın Belirtisi Olabilir
Aşırı Terleme Pek Çok Hastalığın Belirtisi Olabilir
Atatürk’ün Çeşme’ye gelişinin 100. yılı etkinlikleri yoğun katılımla tamamlandı
Atatürk’ün Çeşme’ye gelişinin 100. yılı etkinlikleri yoğun katılımla tamamlandı
Başkan Tugay: Uzundere Cemevi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız
Başkan Tugay: Uzundere Cemevi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız
Kentsel tarım ve döngüsel ekonomi uygulamaları Maltepe’de konuşuldu
Kentsel tarım ve döngüsel ekonomi uygulamaları Maltepe’de konuşuldu
Türkiye’nin ilk ve tek Nöropsikofizyoloji laboratuvarı Üsküdar Üniversitesinde açıldı
Türkiye’nin ilk ve tek Nöropsikofizyoloji laboratuvarı Üsküdar Üniversitesinde açıldı
Maltepe Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları Başladı
Maltepe Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları Başladı
Kağıtsporlu Seçkin Duman, Kırkpınar’da iz bıraktı
Kağıtsporlu Seçkin Duman, Kırkpınar’da iz bıraktı
Kartal’dan Başbağlar’a uzanan vefa: Anma programı her yıl daha geniş katılımla büyüyor
Kartal’dan Başbağlar’a uzanan vefa: Anma programı her yıl daha geniş katılımla büyüyor
“Atma Sat İkinci El Pazarı” Kartallılarla Buluştu
“Atma Sat İkinci El Pazarı” Kartallılarla Buluştu
Kartal Belediyesi’nden Çevre ve Sosyal Sorumluluğu Buluşturan Anlamlı İş Birliği
Kartal Belediyesi’nden Çevre ve Sosyal Sorumluluğu Buluşturan Anlamlı İş Birliği
Kartal Belediyesi’nden Kreş Öğretmenlerine Kapsamlı Mesleki Eğitim
Kartal Belediyesi’nden Kreş Öğretmenlerine Kapsamlı Mesleki Eğitim
KARTAL’DA KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU
KARTAL’DA KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU
Amasya Küçük Kızılca Geygel Köyü Derneği’nde Veysel Atasoy Güven Tazeledi
Amasya Küçük Kızılca Geygel Köyü Derneği’nde Veysel Atasoy Güven Tazeledi
Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı

Eğitim hayatlarının ikinci baharını yaşıyorlar

İstanbul Büyükşehir’den çiftçilere desteğe devam

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Acemoğlu’na hem tebrik, hem davet

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft