MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR44.1969
EURO50.8063
GR ALTIN7152.1
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Beylikdüzü Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti

Ana SayfaSi̇yasetBeylikdüzü Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti
Beylikdüzü Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti

Beylikdüzü Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti. Yerel seçim öncesi son meclis toplantısında göreve geldiği günden bu yana 252 yeni projeyi Beylikdüzü’ne kazandırdıklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak memleketin dört bir yanına ilham olmaya devam edeceğiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan 1 milim bile sapmadan yeni projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. Beylikdüzü’ne ve ülkemize yeni belediyecilik felsefesini kazandıracağız” diye konuştu.

04 Mart, 2024, Pazartesi 22:54 406
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Beylikdüzü Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Yerel seçim öncesi son meclis toplantısının açılış konuşmasına şubat ayında şehit olan askerleri rahmet ve minnetle anarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü’nde 5 yılda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Beylikdüzü’nde Mart ayı içerisinde birçok projenin açılışının gerçekleşeceğinin de müjdesini veren Başkan Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz. Memleketin dört bir yanına ilham olmaya devam edeceğiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan 1 milim bile sapmadan yeni projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. Beylikdüzü’ne ve ülkemize yeni belediyecilik felsefesini kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

 “Beylikdüzü’ne yeni değerler kazandırmanın gururunu yaşadık”

252 yeni projeyi Beylikdüzü’ne kazandırdıklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “2019 yılında göreve gelirken, yönettiğimiz kentte daha adil bir kentsel hizmet anlayışını ve yepyeni bir yaşamı inşa etmek için yola çıkmıştık.  Bizim anlayışımıza göre çılgın projeler, milletin dertlerine gerçekçi çözümler üreten projelerdir. Büyük cümleler kuran değil; yaptıklarıyla milletin nefes almasını sağlayan icraatlardır. Dur durak bilmeden ilçemize yepyeni tesisler kazandırdık, yeni hizmetlere imza attık, pek çok faaliyet gerçekleştirdik. Geride bıraktığımız 5 yılda altyapıdan yeşil alanlara, sosyal projelerden, kentsel projelere, eğitimden sağlığa, kültür sanattan, afet hazırlık çalışmalarına kadar onlarca önemli projeyi hayata geçirmenin ve Beylikdüzü’ne yeni değerler kazandırmanın gururunu yaşadık. Bu yolda emekleri için tüm yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Beylikdüzü’nde aileler mutlu, huzurlu, umutlu olacak”

Beylikdüzü’nde bu çağın örnek medeniyetini yaşatmak üzere yola çıktıklarını da vurgulayan Başkan Çalık, “Aile demek, millet demek. Aile demek, gelecek demek. Aile tehlikedeyse, geleceğimiz tehlikededir. Aile yasakla, baskıyla korunmaz. Aile hizmetle, destekle, hayat kalitesiyle korunur.  Bu nedenle bizler ailelerimiz, hanelerimizi merkeze aldık. Beylikdüzü’nün ailelerinin hayatını kolaylaştırmak, ihtiyaç duyana destek olmak, emeklilerimize iyi bakmak, çocukların sağlıklı yetiştirmeleri için önlem almak, yaşam kalitelerini yükseltmek bizim için öncelik oldu. Beylikdüzü’nde aileler mutlu, huzurlu, umutlu olacak. Aile mutlu olacak ki millet mutlu olacak. Aile huzurlu olacak ki millet huzurlu olacak. Beylikdüzü bunun modeli olacak. İlk günden itibaren bu şevkle çalıştık. İşte bu yüzden pusulamız her zaman Beylikdüzü oldu” şeklinde konuştu.

“Biz işimizle konuştuk, anlatmadık gösterdik”

Seçimlerden önceki son meclis toplantısında proje ve çalışmalarını da meclisle paylaşan Başkan Çalık, “Biz işimizle konuştuk, anlatmadık gösterdik. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Geride bıraktığımız 5 yılda ilçede160 km yağmur suyu, atık su ve içme suyu hattını tamamladık. 57 km yeni yol, 358 bin ton asfalt, 1 milyon metrekare yeni yeşil alan ile 820 kültür-sanat etkinliğini Beylikdüzü’nde gerçekleştirdik. ‘Burada park olur mu?’ denen her yerde park yaparak ilçemize 74 yeni park kazandırdık. Yaşam Vadisi, Yakuplu Kent Ormanı ve Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı’nı tamamlayarak ilçemize kazandırdık. Can dostlarımız için 70 ayrı mama istasyonu ile günlük 3 ton besleme yaptık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için 98 bin gıda alışveriş kartı, 784 haneye 551 bin 166 kişilik sıcak yemek ve 26 Milyon TL değerinde erzak yardımı ile desteklerimizi 241 binden fazla haneye ulaştırdık. 5 yıl daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe hep birlikte, durmadan ve yorulmadan koşacağız” şeklinde konuştu.

“5 yıl daha bu kente hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız”

Beylikdüzü’nde açılışı için gün sayılan projelere de değinen Başkan Çalık, 3 Köy 3 Meydan projesinin yakında tamamlanacağı ve kente kazandırılacağının müjdesini vererek, “5 Mart’ta Engelsiz Yaşam Merkezimizin, 8 Mart’ta ise kreşler ve Anne- Çocuk Merkezinin açılışını gerçekleştireceğiz. Beylikdüzü Otizm Aktivite Merkezi’ni de yine bu toplu açılışlarımızın içerisinde bu kente kazandıracağız. Malatya’da atanamadığı için çalıştığı inşaatta elektrik trafosu boyarken hayatını kaybeden Fedai öğretmenin

adını taşıyan Öğretmen Fedai Altun Kapalı Spor Tesisi’ni de 10 Mart’ta açıyoruz. Beylikdüzü’nde çocuk ve gençleri önceleyen projeleri titizlikle yürütmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Beylikdüzü SMART-B Girişimcilik ve İnovasyon Merkezlerini açtık ve TEKMER’i yakın zamanda hayata geçiriyoruz. Afet ve Acil Durum Müdahale araçları aldık ve Afet Durum Müdahale İstasyonlarını 10 farklı mahallemize koyuyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk oluyor.  Öte yandan teknoloji tabanlı afet müdahale ve koordinasyon sistemini devreye aldık ve Beylikdüzü olarak seller, yangınlar ve depremler yaşayan memleketlerimizin yanında olduk.  Komşularımızın takdiri ile 5 yıl daha bu kente hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

“Hakkınızı helal edin, bizden yana da varsa bir hakkımız helal olsun”

CHP Grup Sözcüsü Erkan Erdoğan, AK Parti Grup Sözcüsü Tahir Abuş ve MHP Grup Sözcüsü Tuncay Kaan da yaptıkları konuşmalarda, 5 yıllık süreci değerlendirerek, herkese bundan sonraki siyasi yaşamlarında başarılar diledi. Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyelerine çiçek ve teşekkür plaketi takdim eden Başkan Çalık, “İyi günlerimiz oldu, sıkıntılı anlarımız oldu. Zorlukları hep birlikte göğüsledik. Bu dönem içerisinde sesimiz yükseldiyse, kalp kırdıysak, yanlış bir söz söylediysek hakkınızı helal edin. Bizden yana da varsa bir hakkımız helal olsun” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek
Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Hasan Davulcu’dan “İlle de Vefa” İftarı
Hasan Davulcu’dan “İlle de Vefa” İftarı
Kartal’da Geleneksel Sanat Rüzgârı: ‘Heybemizdeki İzler’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal’da Geleneksel Sanat Rüzgârı: ‘Heybemizdeki İzler’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu
Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu
Bağcılar’da çocuklar, Ramazan Ayı’nı eğlenerek öğreniyor
Bağcılar’da çocuklar, Ramazan Ayı’nı eğlenerek öğreniyor
Engelliler engelsiz iftarda buluştu
Engelliler engelsiz iftarda buluştu
Maltepe Belediyesi’nin parkları bayrama hazırlanıyor
Maltepe Belediyesi’nin parkları bayrama hazırlanıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofrası Soma’da Kuruldu
Manisa Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofrası Soma’da Kuruldu
BAKSM Mart’ta da Kültür ve Sanatla Dolup Taşacak
BAKSM Mart’ta da Kültür ve Sanatla Dolup Taşacak
BBT’de Büyük Değişim: Tarık Akan’ın Onurlu Direnişi Sahnede!
BBT’de Büyük Değişim: Tarık Akan’ın Onurlu Direnişi Sahnede!
CHP Sözcüsü Zeynel Emre’den 'diploma' çıkışı: 'Getirin mahkemeye sunun'
CHP Sözcüsü Zeynel Emre’den 'diploma' çıkışı: 'Getirin mahkemeye sunun'
Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan şarkıcı Edis serbest bırakıldı
Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan şarkıcı Edis serbest bırakıldı
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa görevine iade edildi
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa görevine iade edildi
Hasan Âli Yücel Konak’ta anıldı
Hasan Âli Yücel Konak’ta anıldı
Başkan Köymen Bağlarbaşı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi
Başkan Köymen Bağlarbaşı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİYASET

CHP Sözcüsü Zeynel Emre’den 'diploma' çıkışı: 'Getirin mahkemeye sunun'

Aşevi’nin İlk İftarı Ramis Topal’dan

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Zeynel Emre: “Kötü yönetimin sonuçları halkımızın sırtına yükleniyor”

Anahtar Parti’den Sağlığa Önemli Ziyaret Kartal İlçe Başkanlığı Koşuyolu Hastanesi’ndeydi.

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft