Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım Ülke TV'de CHP İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarını yanıtlıyor.
Soru: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun iddiasına göre, 'Başakşehir'de bir arazi var. Arazi düşük maliyetle alındı. Ancak hemen sonra KİPTAŞ tarafından çok yüksek bir bedel karşılığında alan vatandaştan satın alındı.' Böyle bir şey gerçek mi?
İSMET YILDIRIM: TAMAMI GERÇEK DIŞI
Bunların tamamı gerçek dışı iddialar. Yalan söylüyor doğruyu söylemiyor. Geçen hafta Ekrem Bey muhterem anne ve babamın vefatının ardından taziye için ziyarete geldiler. O taziyenin dışında 45 dakika 1 saate yakın konuştuk. Bu konuyu daha evvel yine gündeme getirmişlerdi. Ben muhatap alıp cevap vermemiştim. Bunu sahibine sorabilirdi diye düşünüyorum. Çünkü kendisiyle daha evvel hukukumuz var. KİPTAŞ'ta kendisi ilçe belediye başkanı iken 7 kere 8 kere kendi bölgesiyle alakalı konuştuk. Hukukumuz olan birisi. ''Belge var elimde'' diyor. Bende de belge var birazdan göstereceğim. ''11 Milyon dolar'' diyor. Bir kere dolar üzerinden satış yok TL üzerinden vadeli satış. Her şey belgeli.
KİPTAŞ sayın Cumhurbaşkanımız zamanında kurulmuş 1994'ten beri İstanbul'da 90 bine yakın konut yapmış. Şehirler üretmiş, vatandaştan arsalar satın almış. Bizim kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok. Biz 19.5 senedir hizmet ediyoruz. Hem belediyemizde hem KİPTAŞ'ta veremeyeceğimiz hesabımız yok.
Soru: Ekrem İmamoğlu'nun iddiası şöyle, ''KİPTAŞ, Başakşehir'deki şu arsayı satın alacağım diye yönetim kurulu kararı alıyor. Bir gün sonra bu arsayı bir uyanık 11 milyon dolara alıyor. Ertesi gün KİPTAŞ 47 milyon dolara bu arsayı o uyanıktan satın alıyor. 28 milyon dolar arada fark.'' ne diyeceksiniz?
Şimdi öncelikle bu bir avam tabirdir. 'Uyanık' falan değil Türkiye'nin sayılı iş adamlarından birisi. Biz bir kere ya bir vatandaşta alırız. Aracı falan da kullanmayız. Bir kere KİPTAŞ bir arsayı almadan evvel bir fizibilite etüt çıkarır. Biz 18.12.2015 tarihinde 2 sayfalık 2-3 ay arkadaşlarımla birlikte görüşmeler yaptık. Ve bir fizibilite raporu çıkardık. Burası da Bahçeşehir önemli bir yer. Burada arsalar belli, kim neye satıyor belli orada arsa gelişimi belli. Şimdi bakın iki adet parseli var bu arsanın. 659 ada 1 parsel. Diğeri de 660 ada. Yani yan yana 2 parsel bu.
Buradaki küçük olan 30 dönümlük arazi bir şirkete ait. Diğer arazi de iki şirkete ait. Büyük olan arsanın üzerinde tahkikat var. Haciz var.






























Yorum Yazın