MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR49.3452
EURO55.3355
GR ALTIN6643.1
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

GÜRSEL EROL’UN TBMM’DE GÜNDEMİ DİYARBAKIR ANNELERİ VE SINIR GÜVENLİĞİ OLDU

Ana SayfaSi̇yasetGÜRSEL EROL’UN TBMM’DE GÜNDEMİ DİYARBAKIR ANNELERİ VE SINIR GÜVENLİĞİ OLDU
GÜRSEL EROL’UN TBMM’DE GÜNDEMİ DİYARBAKIR ANNELERİ VE SINIR GÜVENLİĞİ OLDU

TBBM’da söz hakkı alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Diyarbakır annelerinin sorunlarına ve sınır güvenliğine değindi. Diyarbakır annelerinin siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini belirten Miletvekili Erol, meclisin annelerin çığlığına kulak vermesi gerektiğini söyledi.

09 June, 2021, Wednesday 19:50 5888
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

TBBM’da söz hakkı alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Diyarbakır annelerinin sorunlarına ve sınır güvenliğine değindi. Diyarbakır annelerinin siyaset malzemesi  yapılmaması gerektiğini belirten Miletvekili Erol, meclisin annelerin çığlığına kulak vermesi gerektiğini söyledi.  Terör örgütlerinin kaçırdıklarını kolaylıkla yaya bir şekilde sınır dışına çıkardığı ve diğer suçluların kolaylıkla havaalanlarından yurt dışına çıktığını vurgulayan Erol, sınır güvenliğiyle ilgili sorunların olduğunu ifade etti. 

Gürsel Erol konuşmasında,  “Bugün Öğretmen Aybuke’nin PKK terör örgütü tarafın katledilmesinin 4. Yıl dönümüdür . Aybuke öğretmeni ve yine onun gibi terör örgütü tarafından katledilen memurlarımızı, öğretmenlerimizi, güvenlik güçlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Terör örgütlerini şiddetle kınıyorum. Bugün aslında kanun maddesiyle ilgili değil, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ramazan ayı içerisinde Diyarbakır annelerinin ziyaretiyle ilgili süreci anlatmak ve genel kurulu bilgilendirmek için söz aldım. Mart ayında Diyarbakır annelerini Gurup Başkan Vekilimiz Özgür Özel ve İstanbul Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu ziyaret etti. Anneleri orada dinlediler. Annelerin talepleri, beklentileri, istemleri doğrultusunda mecliste basın açıklaması da yaptılar. Ramazan ayında bayramlaşmak niyetiyle aynı duygularla Genel Başkanımızın görevlendirmesi ile Diyarbakır’a gittim. Orada anneler ile görüştüm. Burada onların isteklerini gündeme getirmekle ilgili huzurunuzdayım.  Allah hiç kimseyi çocuklarıyla sınamasın. Evlatla ilgili gelecek kaygısı yaşanmayı hiçbir anne ve babaya nasip etmesin. Oradaki annelerin istemleri, beklentileri, sitemleri, isyanları ne olursa olsun onları hoş karşılamak lazım. Hoş görmek lazım. Çünkü evlatları kendi iradeleri  ve istekleri dışında zorla, tehditler baskıyla PKK terör örgütü tarafından sınır ötesine götürülerek örgüt mensubu yapılmış. Oradaki tüm ailelerin tüm ortak özlemi ve istekleri çocuklarına bir an önce kavuşabilmektir. Onun için meclisin bu konuyu asla bir siyaset malzemesi yapmadan, oradaki ve tüm anneleri,  hem de bölgede 90’lı yıllardan günümüze kadar yaklaşık 17 bin faili meçhul cinayetle yargısız infazlarda evlatlarını kaybeden annelerin evlatlarına kavuşabilmeleri için meclise siyasi bir görev düşüyor. Bu görev yalnızca siyasi bir sorumluluk değil, bir baba ve anne olarak vicdani bir sorumluluktur. Aynı zamanda burada anlayamadığım bir konuyu da gündeme getirmek isterim” 
Erol konuşmasının devamında,  “Bu bölgede eylem yapan anneler 2 guruptur. Bunların birinci gurubu  terör örgütü PKK tarafından kandırılarak baskı ile tehdit ile dağa götürülen çocuklardır. Diğer bir gurupta terör örgütlerinin Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yol keserek rehin alarak, kaçırarak, tehdit ederek sınır ötesine götürdükleri var.  Benim anlayamadığım şudur. Tunceli’den, Bingöl’den  veya Erzincan’da terör örgütün yol kesmesinde devleti suçlayamaz, devlet nerede diyemezsiniz. Çünkü anlık bir meseledir. Yarım veya bir saat içerisinde ölü noktalarda, terör örgütleri yolu kesiyor. Önüne gelen kamu görevlilerini rehin alarak özgürlüğünden alı koyuyorlar. Bunu eleştirmek çok doğru bir şey değil. Ama eleştirilmesi gereken şu var. Erzincan, Bingöl, Diyarbakır, Van ve Diyarbakır’dan sınır ötesine kadar olan mesafe yaklaşık 800-900 kilometredir. Yani siz yolun kesmesine devlet nerede diyemezsiniz ama   800-900 kilometre yürütülerek yaya bir şekilde sınır ötesine kadar götürülmesi bence çok şey değil. Demek ki bizim sınır güvenliğimiz yok. Havaalanlarına bakıyorsunuz. Havaalanlarında eski meşru savcılardan, Ergenekon, balyoz savcısı Zekiya Öz,  elini kolunu sallayarak havaalanından yurtdışına gidiyor. Diğer taraftan bakıyorsunuz çiftlik bank  bir tosuncuk şirket kuruyor ve dolandırıcılık yapıyor. Dijital para baskısı ile uğraşanlar yolsuzluk  ve hırsızlık yapanlar. Organize suç örgütleri havaalanlarından elini, kolunu sallayarak sınır ötesine çıkabiliyorlar. Bunlar için devlet nerede diyebiliriz. Eğer sınır güvenliğini alamıyorsanız, sınır ötesine herhangi bir suçtan dolayı insanlar elini kolunu sallayarak gidebiliyorlarsa  o zaman sınır güvenliğimiz ilgili sorunlar var.  sınır güvenliğinin sağlanmadığı bir ülkede de yurttaşlarınızın can ve mal güvenliği yoktur. Bugün terör örgütlerinin yurt içerisinde etkin olmasının en büyük etkenlerinden birisi sınır güvenliklerimizin olmamasıdır.  Hem sınır güvenliklerimizin alınmasıyla ilgili  yasa dışı suçlara karışmış kişilerin elini kolunu sallayarak kara ve hava yoluyla yurt dışına çıkmalarının engellenmesiyle ilgili yeni yasal düzenlemeler ihtiyaç var. Sınır ötesinden göçmenlerin elini sallayarak Türkiye’ye girmesinin engellenmesine de ihtiyaç var.   Ama bunları söylerken de bir hatırlatma yapmak isterim. Diyarbakır annelerinin Cumartesi annelerinin isteklerine, taleplerine meclis kulak vermelidir. O annelerin isyanına ve çığlığına, hıçkırığına hiçbir siyasi gerekçe yaratmadan kulak vermeliyiz”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Altın Portakal’da “Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması”nda finalistler açıklandı
Altın Portakal’da “Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması”nda finalistler açıklandı
Maltepe’de asfalt seferberliği devam ediyor
Maltepe’de asfalt seferberliği devam ediyor
“Tiyatromuzun Belleği” sergisi kapılarını açtı
“Tiyatromuzun Belleği” sergisi kapılarını açtı
Gençlerin hayali Bağcılar Kitap Fuarı’nda gerçekleşti
Gençlerin hayali Bağcılar Kitap Fuarı’nda gerçekleşti
“Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” Maltepe Seyircisiyle Buluşuyor
“Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” Maltepe Seyircisiyle Buluşuyor
ESET Türkiye iş ortaklarıyla geleceğe güvenle bakıyor
ESET Türkiye iş ortaklarıyla geleceğe güvenle bakıyor
Küçükçekmece Belediyesi’nden Edebiyatın Dev Çınarına Vefa!
Küçükçekmece Belediyesi’nden Edebiyatın Dev Çınarına Vefa!
Darüşşafaka’ya “Dünyanın En İyi Okulu” yolunda bir oy da sizden
Darüşşafaka’ya “Dünyanın En İyi Okulu” yolunda bir oy da sizden
Gece ağrısı, hareket kısıtlılığı ve güç kaybı…
Gece ağrısı, hareket kısıtlılığı ve güç kaybı…
Festivalin beşinci gününde Gürcistanlı tiyatro grubu sahne aldı
Festivalin beşinci gününde Gürcistanlı tiyatro grubu sahne aldı
Cesur, Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Yeni Bir Ben”i anlattı
Cesur, Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Yeni Bir Ben”i anlattı
1924 Yılından Bir Mübadele Hikâyesi “Hayalî’nin Hayali” Seyirciyle Buluşuyor
1924 Yılından Bir Mübadele Hikâyesi “Hayalî’nin Hayali” Seyirciyle Buluşuyor
KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Kartal Belediyesi’nden Ulaşım ve Yeşil Alan Yatırımı Bir Arada
KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekânın karanlık yüzü
Yapay zekânın karanlık yüzü
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİYASET

Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı

Anahtar Parti Kartal’dan Trabzon Çaykaralılar Derneği’ne Ziyaret

CHP’li Zeynel Emre’den çocuk işçiliği ve MESEM uygulamalarına ilişkin iki ayrı soru önergesi

CHP PARTİ SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “SİLİVRİ’DEKİ ORGANİZE KÖTÜLÜK, MİLLİ İRADEYE VE ANAYASAL HAKLARA YÖNELİK AÇIK BİR SALDIRIDIR!”

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft