MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR47.0409
EURO53.8735
GR ALTIN6097.3
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

İslam dünyasına Filistin çağrısı! 'Bu mesajı dünyaya iletmek zorundayım'

Ana SayfaDünyaİslam dünyasına Filistin çağrısı! 'Bu mesajı dünyaya iletmek zorundayım'
İslam dünyasına Filistin çağrısı! 'Bu mesajı dünyaya iletmek zorundayım'

ABDli tanınmış isimler, sosyal medya hesaplarından, İsrailin Filistinlilere uyguladığı şiddeti ve ABDnin İsraile yardımlarına tepki göstermeye devam ediyor.

18 Mayıs, 2021, Salı 10:50 5899
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Amerikalı birçok tanınmış isim, İsrail ordusunun işgal altındaki Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlere karşı uyguladığı şiddet ve ırkçı davranışları eleştirerek ABD’nin İsrail’e yaptığı yıllık 3,8 milyar dolarlık yardımın da durdurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Lorenzo'nun Yağı, Müşteri (The Client) gibi filmleriyle hatırlanan ödüllü sinema oyuncusu Susan Sarandon, Türk medyasında da yer alan, 10 yaşındaki Gazzeli Nadine Abdel-Taif’in bombalarla yıkılan binaların önünde gözyaşı döktüğü videoyu Twitter hesabından paylaşırken, Gazze'de İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocuk ve kadın sivillerin rakamlarını gösteren bir grafiğe de sayfasında yer verdi.

Sarandon'ın, İsrail'e ABD yardımlarını konu alan paylaşımında ise şu ifadeler yer aldı:

"İsrail’e yılda 3,8 milyar dolar gönderiyoruz. Bu, günde 10 milyon dolar eder. Ve hala kendi ülkemizde ücretsiz yemek programını uygulayamazken vergilerimiz ırkçılığı fonluyor. İsrail ise ücretsiz sağlık sistemine ve daha iyi bir yaşam standardına sahip ama biz hala yılda 3,8 milyon dolar göndermeye devam ediyoruz. Bu, kınamaya değer."

"BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE BENİ AFFEDİN! ÇÜNKÜ BU MESAJI DÜNYAYA İLETMEK ZORUNDAYIM"

İsrail'in saldırılarını eleştiren bir diğer isim ise New York Times'ın en iyi satanlar listesinde yer alan ve ödüllü kitapları 30'dan fazla dile çevrilen Amerikalı yazar Naomi Klein oldu.

ABD'li yazar, İsrail askerlerinin Filistinli kadınları kelepçelediği ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden insanların üzerine gözyaşı bombası attığı görüntülere ek olarak, İsrail savaş uçaklarının füzeleriyle Associated Press (AP) haber ajansı ve El-Cezire televizyonu ofislerinin de bulunduğu Cela binasının yıkılma anını gösteren fotoğrafı paylaştı.

Klein bu fotoğrafın altında, Filistinli muhabir Youmna al-Sayed'in, her gün işe giderken 4 çocuğuyla "Başıma bir şey gelirse beni affedin. Çünkü bu benim görevim ve bu mesajı dünyaya iletmek zorundayım" diyerek vedalaştığını belirten ifadelerin alıntılandığı bir röportajın linkini de paylaştı.

Kişisel sayfasında kendini gazeteci, yazar, film yapımcısı ve aktivist olarak tanımlayan Klein, Twitter'da, "Şeyh Cerrah'ı kurtar" ve "Gazze saldırı altında" etiketleri ile yaptığı paylaşımda, "Konumunu ve ayrıcalığını riske at ve konuş. Sosyal medyada olması gerekmiyor ama iş yerinde ya da evde, bir yerlerde olmalı. Mektup yaz, dilekçe imzala" şeklinde ifadelere yer verdi.

SNOWDEN DA TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski çalışanı Edward Snowden, Gazze ofislerinin bulunduğu binanın İsrail savaş uçaklarıyla vurulmasının ardından AP tarafından yapılan açıklamadaki detaya atıfta bulunan bir paylaşımla, İsrail'e tepki gösteren ünlülere dahil oldu.

Snowden, AP'nin de aynı doğrultudaki açıklamasının ekran fotoğrafını eklediği paylaşımında, "AP'nin açıklaması, İsrail ordusunun, binalarını havaya uçurmak için iddia ettiği gerekçeye doğrudan meydan okuyor ve AP'nin Hamas'ın orada olduğuna ya da faal olduğuna dair hiçbir belirti görmediğini belirtiyor" ifadelerini kullandı.

The Philadelphia Inquirer'in Yahudi kökenli yazarı Abraham Gutman da İsrail'i eleştiren birçok paylaşım yaparak, "Eğer antisemitizm konusunda endişeliyseniz, belki de Yahudi devleti ve halkı adına Davud yıldızı taşıyan savaş uçaklarının kadınları ve çocukları öldüren bombalar atmasına kızmalısınız" değerlendirmesinde bulundu.

Hamas'ın, yerleşim alanlarını "canlı kalkan" olarak kullandığı iddiasına karşın "İsrail'in en üst düzey askeri üssü Hakyria'nın, Tel Aviv'in merkezinde, sanat müzesi, iki alışveriş merkezi, bir lise ve sivillerin oturduğu evlerin hemen karşısında olduğunu hatırlatmak isteriz" diye yazan Gutrman, Telaviv’in göbeğinde bulunan Hakyrria’nın fotoğrafını paylaştı.

"İSLAM DÜNYASI FİLİSTİN'E ASKERİ DESTEK VERMELİ"

California Üniversitesi Öğretim Üyesi Hatem Bazian, Müslüman ülkelere Filistin’e askeri destek vermeleri çağrısı yaptı:

"İslam dünyası, İsrail’e ekonomik baskı yapmalı. Aynı zamanda Filistinlilere kendilerini savunmaları için askeri destek vermeliler, çünkü Filistinlilerin kendilerini savunma kabiliyetleri yok. Bunların (İslam ülkelerinin) uçakları, roketatarlar ve tüm askeri teçhizatları var. Bunları Yemen’de kullanıyorlar, ancak yerleşimci sömürgecilikle savaşan Filistinlileri desteklemiyor veya destekleyemiyorlar."

Öte yandan İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde bazı sivil yapılara, tarım arazisine ve güvenlik noktasına bir dizi hava saldırısı düzenledi.

AP MUHABİRİ: "GAZZE'DE GÜVENLİ BİR YER YOK"

İşgalci İsrail, çocuk kadın demeden masum Filistinli sivillerin üstüne bomba yağdırırken, geçtiğimiz günlerde Associated Press (AP), El-Cezire ve diğer bazı medya kuruluşlarının ofislerinin bulunduğu binaya da saldırmıştı. O anları anlatan AP muhabiri Fares Akram, "Ailemin resmini ve çalışma sertifikamı aldım. Kaskımı taktım ve koştum. Keşke burada güvende olduğumu söyleyebilseydim ama yapamam. Gazze'de güvenli bir yer yok" dedi.

KAYNAK : AA
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Aşırı Terleme Pek Çok Hastalığın Belirtisi Olabilir
Aşırı Terleme Pek Çok Hastalığın Belirtisi Olabilir
Atatürk’ün Çeşme’ye gelişinin 100. yılı etkinlikleri yoğun katılımla tamamlandı
Atatürk’ün Çeşme’ye gelişinin 100. yılı etkinlikleri yoğun katılımla tamamlandı
Başkan Tugay: Uzundere Cemevi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız
Başkan Tugay: Uzundere Cemevi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız
Kentsel tarım ve döngüsel ekonomi uygulamaları Maltepe’de konuşuldu
Kentsel tarım ve döngüsel ekonomi uygulamaları Maltepe’de konuşuldu
Türkiye’nin ilk ve tek Nöropsikofizyoloji laboratuvarı Üsküdar Üniversitesinde açıldı
Türkiye’nin ilk ve tek Nöropsikofizyoloji laboratuvarı Üsküdar Üniversitesinde açıldı
Maltepe Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları Başladı
Maltepe Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları Başladı
Kağıtsporlu Seçkin Duman, Kırkpınar’da iz bıraktı
Kağıtsporlu Seçkin Duman, Kırkpınar’da iz bıraktı
Kartal’dan Başbağlar’a uzanan vefa: Anma programı her yıl daha geniş katılımla büyüyor
Kartal’dan Başbağlar’a uzanan vefa: Anma programı her yıl daha geniş katılımla büyüyor
“Atma Sat İkinci El Pazarı” Kartallılarla Buluştu
“Atma Sat İkinci El Pazarı” Kartallılarla Buluştu
Kartal Belediyesi’nden Çevre ve Sosyal Sorumluluğu Buluşturan Anlamlı İş Birliği
Kartal Belediyesi’nden Çevre ve Sosyal Sorumluluğu Buluşturan Anlamlı İş Birliği
Kartal Belediyesi’nden Kreş Öğretmenlerine Kapsamlı Mesleki Eğitim
Kartal Belediyesi’nden Kreş Öğretmenlerine Kapsamlı Mesleki Eğitim
KARTAL’DA KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU
KARTAL’DA KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU
Amasya Küçük Kızılca Geygel Köyü Derneği’nde Veysel Atasoy Güven Tazeledi
Amasya Küçük Kızılca Geygel Köyü Derneği’nde Veysel Atasoy Güven Tazeledi
Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden’ın resmi yemeğinde

2023’ün röntgeni çekildi... Avrupa’da aşırı hava olayları yaşandı

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki depremde 3 Çinli hayatını kaybetti - DÜNYA - Ulusal ve Yerel Medyanın Gücü

Gazze'de 21 askeri öldürülen İsrail'e bir darbe de Hizbullah'tan! - DÜNYA - Ulusal ve Yerel Medyanın Gücü

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft