MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR45.9599
EURO53.4644
GR ALTIN6592.5
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Kadın girişimcilere yönelik “İyi İşler” projesinin 6’ncı dönemi başlıyor

Ana SayfaEkonomi̇Kadın girişimcilere yönelik “İyi İşler” projesinin 6’ncı dönemi başlıyor
Kadın girişimcilere yönelik “İyi İşler” projesinin 6’ncı dönemi başlıyor

Boyner Grup ve KAGİDER ortaklığıyla gerçekleştirilen “İyi İşler: Gıda ve Elektronik Dışı Perakendede Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı”nın altıncı dönemi başlıyor.

06 Eylül, 2022, Salı 17:01 5961
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 

Boyner Grup’un 2015’te başlattığı ve 2018 yılından bu yana Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle gerçekleştirilen “İyi İşler” projesinin yeni dönemi Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı ile duyuruldu. “İyi İşler” programında daha önce eğitim alan kadın girişimciler de toplantıda deneyim ve hikayelerini paylaştı. 

İş dünyasında kadının güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen “İyi İşler” projesi ile tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar sektörlerinde faaliyet gösteren kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmaları amaçlanıyor.  

Kadın girişimcilerin uzun vadede çevresel, sosyal ve ekonomik değer yaratmaya devam etmeleri, işin sürekliliğini sağlamaları, etkin kaynak-işletme maliyetlerinin yönetimi ile rekabet edebilirliklerinin artırılmasına destek olunmasının amaçlandığı, şimdiye kadar yüze yakın girişimcinin mezun olduğu “İyi İşler” programının altıncı dönemine girişimciler başvurularını, 6 Eylül -13 Ekim 2022 tarihleri arasında online yapabilecek. Kadın girişimciler, başvuru formuna KAGİDER web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilecekler. 

ÜMİT BOYNER: HEDEFİMİZ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu grup olarak çok önemsediklerini ve kadının sadece iş yaşamında değil hayatın her alanında hak ettiği eşit, özgür ve adil yaşam şartlarına sahip olması için projeler geliştirdiklerini söyleyen Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, “Toplumsal cinsiyet eşitliği hem dünyada hem Türkiye’de önemle ele alınması gereken bir konu. Ekonomide ve her alanda nüfusunun yarısına, diğer yarısından farklı fırsatlar ve haklar veren bir şirket, bir ülke ya da bir toplumun sürdürülebilir olması mümkün değil. Ekonominin ancak kadınlar da güçlendiğinde iyileşeceğine; kadın eğitimi arttıkça ve kadın istihdamı yaygınlaştıkça ekonomik ve sosyal olarak gelişmenin mümkün olduğuna inanıyoruz. Tüm çalışmalarımızı bu yönde şekillendiriyoruz” dedi. 

Sürdürülebilir ekonomik kalkınma için kadın istihdamının desteklenmesi ve artırılmasının önemli olduğunun altını çizen Ümit Boyner, ”McKinsey’nin pandemi döneminde cinsiyet eşitsizliğinin küresel ekonomiye etkilerini incelediği araştırmaya göre eğer iş hayatında cinsiyet eşitliği sağlanmazsa 2030 yılında küresel ekonominin kaybı 1 trilyon dolar olacak. Ancak eşitlik sağlanırsa kazanç 13 trilyon doları buluyor. Sadece pandeminin etkilerini görüp, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için harekete geçilmesi bile küresel ekonomiyi önümüzdeki 10 yılda çok daha fazla büyütecek. Biz de bu hedefle yalnızca grup şirketlerimizde değil, tedarikçiler ve iş ortağı ağımızda da topluma değer katma sorumluluğuyla hareket ediyoruz. “İyi İşler” projesi ile hem kendi tedarik zincirimizdeki hem de Boyner Grup kuruluşu dışındaki bağımsız kadın girişimcilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmalarına destek oluyoruz. KAGİDER ile birlikte verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra Boyner Grup olarak da kadın girişimcilerle deneyimlerimizi paylaşıyor, Morhipo’da kurduğumuz “İyi İşler Dükkân” ile kaynaklarımızı açarak kadın girişimcilere destek oluyoruz. Kurum, akademi ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliklerinin çok önemli olduğu bu süreçte KAGİDER ile birlikte yol almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. 

EMİNE ERDEM: ‘İYİ İŞLER’ AİLESİNE KATILACAK YENİ KADIN GİRİŞİMCİLERİ HEYECANLA BEKLİYORUZ 

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem ise açıklamasında, “İyi İşler” programına katılan kadın girişimcilere finanstan dijitalleşmeye, iletişimden liderliğe, hukuktan yeni pazarlar bularak işlerini büyütmeye varıncaya kadar pek çok konuda alanının uzmanı kadın girişimciler ile birlikte bilgi ve mentorluk desteği veriyoruz. Programın katılımcısı kadın girişimcilerin ürünlerini Morhipo’daki “İyi İşler Dükkân” üzerinden tüketici ile buluşturarak, girişimcilerin en çok ihtiyaç duyduğu yeni pazarlara erişim konusunda onlara önemli bir destek sunuyoruz.” dedi. Erdem, “Bu çok özel program, bu yıl 6 yaşında. Bu programdan beş senede toplam 92 kadın girişimci mezun oldu. Biz de bu beş yılda işleri ile yarattıkları etkiyi büyütmek isteyen çok başarılı, ilham verici kadın girişimcilerle tanıştık. Sürdürülebilirliği ve başarısı ile örnek olan “İyi İşler” projesinin başka projelere ilham olmasını diliyor, altıncı yılda ‘İyi İşler’ ailesine katılacak yeni kadın girişimcileri heyecanla bekliyoruz” diye sözlerine devam etti. 

“İyi İşler” programında daha önce eğitim alarak işlerini geliştirme fırsatı bulan kadın girişimciler de toplantıda deneyim ve hikayelerini paylaşarak başka kadınlara ilham oldular. 

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor
Kartal’da Engelliler Haftası’nda Anlamlı Etkinlik
Kartal’da Engelliler Haftası’nda Anlamlı Etkinlik
Kartal’da Tiyatro Rüzgarı
Kartal’da Tiyatro Rüzgarı
KARTAL’DA EDEBİYAT RÜZGÂRI
KE Dergisi 7. Yılını "Onur ve Emek" Ödülleriyle Taçlandı
KARTAL’DA EDEBİYAT RÜZGÂRI
Kartal’da Anneler Günü’nde En Anlamlı Hediyeler Kadın Emeği Pazarı’ndan
Kartal’da Anneler Günü’nde En Anlamlı Hediyeler Kadın Emeği Pazarı’ndan
RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Gençlere “Dijital Okuryazarlık” Mesajı
RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Gençlere “Dijital Okuryazarlık” Mesajı
TAŞDEF Başkanı Ahmet Usta’nın Acı Günü Arif Usta Dualarla Defnedildi
TAŞDEF Başkanı Ahmet Usta’nın Acı Günü Arif Usta Dualarla Defnedildi
Kartal Belediye Meclisi’nde Yeni Dönem Görevi Dağılımı Belli Oldu
Kartal Belediye Meclisi’nde Yeni Dönem Görevi Dağılımı Belli Oldu
Kartallı Gençlerden Dev Proje: Atık Kahve Posasından Biyoplastik Üretimi
Kartallı Gençlerden Dev Proje: Atık Kahve Posasından Biyoplastik Üretimi
Kartal’da Türkü Rüzgârı: Vedat Gündoğdu Gönülleri Fethetti
Kartal’da Türkü Rüzgârı: Vedat Gündoğdu Gönülleri Fethetti
Kartal’da 2026 yılının ilk Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Kartal’da 2026 yılının ilk Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı
Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı
Türk İş Kadınlarından Belgrad Çıkarması
Türk İş Kadınlarından Belgrad Çıkarması
Çankaya’nın İlk Belediye Başkanı Erdoğan Yavuzlar Anıldı
Çankaya’nın İlk Belediye Başkanı Erdoğan Yavuzlar Anıldı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor

Rahmi M. Koç Müzesi denizcilik koleksiyonuna iki dünya mirası ekledi

Kadınlara 'HPV Farkındalık Eğitimi’

Doğru Probiyotik Ramazan Ayında Bağırsak Sağlığınıza İyi Gelir

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft