MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR49.5565
EURO55.7692
GR ALTIN6633.2
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Kılıçdaroğlu: Bize düşen görev demokrasiyi inşa etmektir

Ana SayfaSi̇yasetKılıçdaroğlu: Bize düşen görev demokrasiyi inşa etmektir
Kılıçdaroğlu: Bize düşen görev demokrasiyi inşa etmektir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hala nasıl İstanbulu kaybettik? Bunun acısını yaşıyorlar ve intikam almaya çalışıyorlar. Milletin üstünde başka bir güç yoktur ama, siz yargıyı etkiliyorsanız, parlamentoyu yetkisiz hale getiriyorsanız bize düşen görev demokrasiyi yeniden inşa etmektir dedi.

15 Aralık, 2022, Perşembe 15:10 6006
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan'da, Dr. Mustafa Kemal Gavuzoğlu ve Bedriye Gavuzoğlu Vakfı Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, parti temsilcileri ve davetliler katıldı. İmamoğlu, konuşma öncesinde saha gezisi yapıp, bilgi aldı.

İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞIYORLAR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, "Biz çok güzel bir aileyiz. Biz her ortamda her yerde demokrasiyi savunuruz. Her yerde ve her ortamda adaleti savunuruz. En büyük özelliğimiz bizim ailemizin Cumhuriyet Halk Partili ailenin en büyük özelliği, hesap vermekten çekinmeyiz. Tam tersine halkımıza, bizi seçen halkımıza hesap vermeyi onurlu görev kabul ederiz. Bu bağlamda baktığınızda, bunları düşünmeyenlerin doğal olarak hedefi haline geliriz. Çünkü onlar bunu düşünmezler. Kentin rant yarattığını hepimiz biliriz. Kentte yaşıyorsanız o kentin bir rantı vardır. Ama bizim ailemizin temel hedefi o rant, o kentte yaşayanlarındır. Birilerinin değildir. İstanbul'u da böyle düşündüğümüzde diyorlardı ki, İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder. Hala içlerine sindirememişler. Hala nasıl İstanbul'u kaybettik, bunun acısını yaşıyorlar ve intikam almaya çalışıyorlar" dedi.  

BİRİLERİNİN SOFRASINA OTURAN YARGICIN VERDİĞİ KARAR HÜKÜMSÜZDÜR 

Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'nu işaret ederek, "İkisine de siyasi yasak getirmek istiyorlar. Hangi gerekçeyle? Bana akıllı bir gerekçe söylesinler. Yalova Belediye Başkanımız aylardır görevine başlatılmıyor. Bütün bu haksızlıkları biliyoruz. Bizler ülkemizi seviyoruz. Güzel bir ülkede yaşıyoruz. Ama bir ülkenin yöneticileri o ülkeyi yaşanamaz hale getirirlerse, bize düşen büyük bir sorumluluk var. Halkı aydınlatmak. Milletin üstünde başka bir güç yoktur ama siz yargıyı etkiliyorsanız, parlamentoyu yetkisiz hale getiriyorsanız bize düşen görev, demokrasiyi yeniden inşa etmektir. Ve demokrasinin bütün kurumlarını yeniden inşa etmektir. İstanbul'u kaybetmenin acısını yüreklerinde hala hissediyorlar. İstanbul'un rantına doymadılar. Beni şaşırtan şu; Ya bu kadar harama tamah eden bir anlayış nasıl olur da iktidar olabilir? Aklım almıyor. Hep beraber omuz omuza birlikte yürüyeceğiz. Kin ve öfke duymadan. Bazıları yargıç cübbesi giyebilirler. Bazıları savcı cübbesi giyebilirler. Hiçbir önemi yok. Hukukun üstünlüğüne ve vicdani kanaatine göre karar vermeyen hiç kimse yargıç ve savcı değildir. Onlar göstermelik yargıç ve savcılardır. Tarih onlarla ilgili de hükmü verecektir. Sultanın sofrasına oturan alimin fetvasına itibar edilmez. O nedenle birilerinin sofrasına oturan yargıcın verdiği karar hükümsüzdür. Milletin vicdanı güçlüdür. Vicdani kanaat yaradanın yüreğimizdeki sesidir. Yaradanın yüreğindeki sesi yoksa bir kişinin bir yargıcın, o kişi zaten yargıç da değildir. Bütün bunları bilerek azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Asla umutsuz değiliz. Rantı paylaşsalar sorun çözülecek. Ama biz rantı halka verdiğimiz zaman, kırk yıllık bir sorun rahatlıkla çözülebiliyor. Biz topladığımız, aldığımız her kuruş verginin, her kuruş katkının payını, hesabını mutlaka veririz. Hiçbir eleştiriden de çekinmeyiz. Bütün mesele eleştirinin ön yargısız ve iyi niyetle yapılmış olmasıdır"  ifadelerini kullandı.  

Kılıçdaroğlu, konuşmasında gençlerin oy vermesinin de önemine değindi.  

CEZAYI BAŞARIMIN ÖDÜLÜ OLARAK GÖRÜYORUM  

Ekrem İmamoğlu ise, "Bizim ülkemizde bazen hiçbir başarı cezasız kalmaz. Böyle bir bakış açısı da var. Ben de bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum. İsraf düzenlerine son vermenin, onları çok kızdırdığını biliyorum. Aynı zamanda İstanbul'un itibar görmemesi gereken, tam aksine tedbirli olmanız gereken bazı kurumlarına itibarlı davranan dönemin bittiğine de çok üzüldüklerini biliyorum. Yani bir çocuğumuzun yaşadığı istismardan tutun da farklı, edepsiz, ahlaksız birtakım işlemlerin paydaşı olan bazı kurum, kuruluşları çevremizden uzak tuttuk. Sosyal yardım ve destekleri inanılmaz ölçüde arttırmış olmamız, plansızlıktan bir avuç insanı kayırma duygusundan, iş yapma duygusunu unuttukları bir dönemden böylesi bir döneme dönüşmek tabii ki onları çok kızdırdı, bizi cezalandırmak istiyorlar" diye konuştu

Konuşmaların ardından, merkeze ismi verilen Bedriye Gavuzoğlu ile birlikte tüm protokol temel atmak için butona bastı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Altın Portakal’da “Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması”nda finalistler açıklandı
Altın Portakal’da “Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması”nda finalistler açıklandı
Maltepe’de asfalt seferberliği devam ediyor
Maltepe’de asfalt seferberliği devam ediyor
“Tiyatromuzun Belleği” sergisi kapılarını açtı
“Tiyatromuzun Belleği” sergisi kapılarını açtı
Gençlerin hayali Bağcılar Kitap Fuarı’nda gerçekleşti
Gençlerin hayali Bağcılar Kitap Fuarı’nda gerçekleşti
“Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” Maltepe Seyircisiyle Buluşuyor
“Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” Maltepe Seyircisiyle Buluşuyor
ESET Türkiye iş ortaklarıyla geleceğe güvenle bakıyor
ESET Türkiye iş ortaklarıyla geleceğe güvenle bakıyor
Küçükçekmece Belediyesi’nden Edebiyatın Dev Çınarına Vefa!
Küçükçekmece Belediyesi’nden Edebiyatın Dev Çınarına Vefa!
Darüşşafaka’ya “Dünyanın En İyi Okulu” yolunda bir oy da sizden
Darüşşafaka’ya “Dünyanın En İyi Okulu” yolunda bir oy da sizden
Gece ağrısı, hareket kısıtlılığı ve güç kaybı…
Gece ağrısı, hareket kısıtlılığı ve güç kaybı…
Festivalin beşinci gününde Gürcistanlı tiyatro grubu sahne aldı
Festivalin beşinci gününde Gürcistanlı tiyatro grubu sahne aldı
Cesur, Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Yeni Bir Ben”i anlattı
Cesur, Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Yeni Bir Ben”i anlattı
1924 Yılından Bir Mübadele Hikâyesi “Hayalî’nin Hayali” Seyirciyle Buluşuyor
1924 Yılından Bir Mübadele Hikâyesi “Hayalî’nin Hayali” Seyirciyle Buluşuyor
KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Kartal Belediyesi’nden Ulaşım ve Yeşil Alan Yatırımı Bir Arada
KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekânın karanlık yüzü
Yapay zekânın karanlık yüzü
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİYASET

Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı

Anahtar Parti Kartal’dan Trabzon Çaykaralılar Derneği’ne Ziyaret

CHP’li Zeynel Emre’den çocuk işçiliği ve MESEM uygulamalarına ilişkin iki ayrı soru önergesi

CHP PARTİ SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “SİLİVRİ’DEKİ ORGANİZE KÖTÜLÜK, MİLLİ İRADEYE VE ANAYASAL HAKLARA YÖNELİK AÇIK BİR SALDIRIDIR!”

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft