MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR49.5565
EURO55.7692
GR ALTIN6633.2
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Kılıçdaroğlu: Siyasi yasak kararını ve mahkemeyi tanımıyoruz

Ana SayfaSi̇yasetKılıçdaroğlu: Siyasi yasak kararını ve mahkemeyi tanımıyoruz
Kılıçdaroğlu: Siyasi yasak kararını ve mahkemeyi tanımıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtayın Canan Kaftancıoğlunun cezasını onamasına ilişkin, İl Başkanımızın siyasi yasak kararını asla tanımıyoruz, mahkemeyi de tanımıyoruz, Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır dedi.

17 Mayıs, 2022, Salı 17:10 5956
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. 2002'de AK Parti iktidarlarına kadar Türkiye'de 57 hükümetin hizmet ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "57 hükümetin harcadığı para, 713 milyar dolar. Osmanlı'nın borcunu son kuruşuna kadar ödediler. Onurlu, dik durdular. Kimseye el avuç açmadılar. 713 milyar doları harcadılar ve Türkiye'yi 1990 yılında dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden birisi yaptılar. AK Parti iktidar oldu, harcadığı para 2 trilyon 631 milyar dolar. 2002'de iktidar oluyorsunuz 2 trilyon harcıyorsunuz ve Türkiye G20 liginden düşüyor. Şu soruyu sorun. AK Parti'nin yaptığı bir şeker fabrikası, gübre fabrikası gösterin. Ne yaptılar, hangi fabrikayı yaptılar? Bütün fabrikaları sattılar, parayı yediler. O nedenle nasıl bir güçle, nasıl bir sorumsuz anlayışla devletin yönetildiğini hepimizin bilmesi lazım" diye konuştu.

'BORÇ STOKU 3 AYDA 2 TRİLYON 747 MİLYAR TL'DEN 3 TRİLYON 19 MİLYAR TL'YE ÇIKTI' 

Ekonomiye ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın merkezi borcunun yüzde 67'si döviz ve altın. Milliyetçi olduğunu söyleyen Bahçeli de 'Türk lirasının değeri kalmadı' diyor. Her kur arttığında, hem borcun hem faizin artıyor. 2021'in sonunda borç stoku 2 trilyon 747 milyar TL'ydi. 2022'nin ilk üç ayında döviz arttı, borç 3 trilyon 19 milyar liraya çıktı. Bu borçları bir avuç insan verdi. Bir avuç insandan aldığınız borç ilk 3 ay içinde artıyor. Eğer ekonomi doğru yönetilseydi bu parayla ne yapılırdı? Eğer 272 milyar lira çetelere verilmeseydi 13 milyon 650 bin emekliye net asgari ücret kadar ikramiye verilirdi. Çiftçiye her yıl verilen destek tam 3 kat artırılabilirdi. 6,5 milyon emekçiden sosyal güvenlik primini 'devlet olarak ben ödeyeceğim' deyip net asgari ücreti 5 bin liraya çıkarılabilirdi. 5'li çete ve yandaşlarına sağlanan mali imkanların büyüklüğünü görüyor musunuz? Bu para çetelere verilmeseydi, emeklilere asgari ücret kadar ikramiye veriliyordu. Çiftçiye her yıl verilen destek 3 kat artırılabilirdi. Bunun da maliyeti 64 bin lira. Ücretle çalışan 6,5 milyon ücretliden, emekliden sosyal güvenlik primini 'siz ödemeyin devlet olarak ben ödeyeceğim' deyip net asgari ücreti 5 milyara çıkabilirdi. Üzerine açlık sınırı altında olan 4 milyon hanenin her birine 2022 yılında 5 bin gıda, 4 bin tutarında enerji çeki verebilirdiniz. 5'li çete ve yandaşlarına sağlanan mali imkanların büyüklüğünü görüyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

'TANIMIYORUZ'

Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'nun cezasını onamasına ilişkin değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Geçen hafta Erdoğan'ın bir siyasi intikamına tanık olduk. İstanbul İl Başkanımız Canan Hanımı mahkum ettiler. Mahkum etmekle kalmadılar, bir de siyasi yasak getirdiler. Yasaklarla, özellikle siyasi tutkulularla Türkiye asla yol almamıştır. Parti kapatmakla, farklı düşündü diye insanları hapse atmakla bir ülkeye demokrasi gelmez. Adaletsizlik kime yapılıyorsa ona karşı durmak gerek. İl Başkanımızın siyasi yasak kararını asla tanımıyoruz, mahkemeyi de tanımıyoruz, Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır" dedi.

'ORAYA BİRİSİ GİRERSE GÖRECEĞİ VARDIR'

Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak millet bahçesiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim, Atatürk Havalimanı'nda yapılan net bir ihanettir. Bu işte yer almış herkese sesleniyorum, 'mecburdum talimat aldım' diyeceğiniz bir iş değildir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O pistleri kıran makinelerin müteahhidi duysun, o müteahhide sesleniyorum. O makineleri çekeceksin oradan, geliyoruz, adalet için geliyoruz sen de göreceksin. Makinelerini çek, pistlere dokunma çok açık ve net söylüyorum. Oraya birisi girerse, ihaleye katılırsa göreceği vardır" diye konuştu.

'CHP'Yİ, BİREYLERİNİ ASLA KORKUTAMAZSIN'

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT) önüne gittiğini kaydederek, SADAT'ın çatışmaların hüküm sürdüğü bölgelerde iş yaptığını, o çatışmaların bir parçası gibi göründüğünü ve aynı zamanda o bölgelerde müteahhitlik işleri de yaptığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Kar amaçlı bu şirket. Kurucusu Erdoğan'ın eski danışmanı emekli bir general. Şirket ne iş yapıyor? Suikast, gayrinizami harp, bomba imalatı, istihbarat, gerilla, özel kuvvetler harekatı, psikolojik harp harekatı, sabotaj, pusu, tahrip anlatılıyor. Bunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin danışmanlığında ne işi var? 'Bu SADAT'ın görevi nedir, bilgi almak istiyoruz' dedik. İki kişi geldi, 'haber verelim' dediler bir daha gelmediler. Bu kadar korkak bir yapı. SADAT bir de ideolojik zırh tanımlamış kendisine. Bir devlet kuracak, o devletin içinde Türkiye de olacak. Herhalde bu bölümü Bahçeli dinliyordur. Devletin adı Asrika devleti. Asrika devleti başkan tarafından yönetilecek, İstanbul başkenti olacak, resmi dili de Arapça olacak. Bahçeli ne diyor, ben asıl onu merak ediyorum? Ben o kapıya neden gidiyorum? Neden mücadele ediyorum, kimin mücadelesini veriyorum? Bayrağımın, vatanımın mücadelesini veriyorum. Açıkça ifade edeyim yolunu kaybeden bir MHP var. Bunlar Erdoğan'ın yanında hizalandı. Soruyorum sana ne danışmanlığı verdiler? Çık anlat kardeşim. Sen bunları ne için kullandın? Bunlarla mı bizi korkutmaya çalışacaksın? Sen kim olursan ol CHP'yi, bireylerini asla korkutamazsın. Bu para için mehdilik hikayeleri anlatan şirketin ve yapıların karşısında daha güçlü, daha kararlı, daha cesur durmalıyız ve duruyoruz. O nedenle gittik. Milletimiz özgürlüklerine dair bir tehditle karşı karşıyadır. Mütedeyyin kesim de artık uyanmalıdır. Karşımızda kendi uydurdukları din zırhına bürünmüş bir yapı vardır. Samimi Müslümanlar bunların karşısında dimdik durmalılar. Samimi Müslümanlar Asrika karşısında da dimdik durmalıdırlar. Mektupçu mafyalara, kendini derin devlet ilan etmiş müptezellere, milletimizin özgürlüklerini tehdit etme gafletinde bulunanlara da sesleniyorum. Haddinizi bilin. Karşınızda Türkiye'nin dindarları, sofuları, inançlıları ve inançsızları vardır. Hepsinden önemlisi karşınızda dimdik duran ahlaklıları vardır. Karşınızda CHP vardır. Bizler mafyaya karşı, mafyanın artıklarına, Saray'ın çömezlerine karşı, mafyadan medet uman siyasetçilere karşı mücadele etmek zorundayız."

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Altın Portakal’da “Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması”nda finalistler açıklandı
Altın Portakal’da “Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması”nda finalistler açıklandı
Maltepe’de asfalt seferberliği devam ediyor
Maltepe’de asfalt seferberliği devam ediyor
“Tiyatromuzun Belleği” sergisi kapılarını açtı
“Tiyatromuzun Belleği” sergisi kapılarını açtı
Gençlerin hayali Bağcılar Kitap Fuarı’nda gerçekleşti
Gençlerin hayali Bağcılar Kitap Fuarı’nda gerçekleşti
“Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” Maltepe Seyircisiyle Buluşuyor
“Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” Maltepe Seyircisiyle Buluşuyor
ESET Türkiye iş ortaklarıyla geleceğe güvenle bakıyor
ESET Türkiye iş ortaklarıyla geleceğe güvenle bakıyor
Küçükçekmece Belediyesi’nden Edebiyatın Dev Çınarına Vefa!
Küçükçekmece Belediyesi’nden Edebiyatın Dev Çınarına Vefa!
Darüşşafaka’ya “Dünyanın En İyi Okulu” yolunda bir oy da sizden
Darüşşafaka’ya “Dünyanın En İyi Okulu” yolunda bir oy da sizden
Gece ağrısı, hareket kısıtlılığı ve güç kaybı…
Gece ağrısı, hareket kısıtlılığı ve güç kaybı…
Festivalin beşinci gününde Gürcistanlı tiyatro grubu sahne aldı
Festivalin beşinci gününde Gürcistanlı tiyatro grubu sahne aldı
Cesur, Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Yeni Bir Ben”i anlattı
Cesur, Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Yeni Bir Ben”i anlattı
1924 Yılından Bir Mübadele Hikâyesi “Hayalî’nin Hayali” Seyirciyle Buluşuyor
1924 Yılından Bir Mübadele Hikâyesi “Hayalî’nin Hayali” Seyirciyle Buluşuyor
KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Kartal Belediyesi’nden Ulaşım ve Yeşil Alan Yatırımı Bir Arada
KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekânın karanlık yüzü
Yapay zekânın karanlık yüzü
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİYASET

Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı

Anahtar Parti Kartal’dan Trabzon Çaykaralılar Derneği’ne Ziyaret

CHP’li Zeynel Emre’den çocuk işçiliği ve MESEM uygulamalarına ilişkin iki ayrı soru önergesi

CHP PARTİ SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “SİLİVRİ’DEKİ ORGANİZE KÖTÜLÜK, MİLLİ İRADEYE VE ANAYASAL HAKLARA YÖNELİK AÇIK BİR SALDIRIDIR!”

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft