MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR49.1791
EURO55.4009
GR ALTIN6.542
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

‘Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'nda geliştirilen milli silah ve sistemler kullanılacak

Ana SayfaGündem‘Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'nda geliştirilen milli silah ve sistemler kullanılacak
‘Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'nda geliştirilen milli silah ve sistemler kullanılacak

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı ve Tatbikat Direktörü Tuğamiral Yusuf Akyüz 11-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Mavi Vatan Tatbikatının Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de aynı anda icra edileceğini, tatbikatta İHA için geliştirilen MAM-L mermisi ile AKSUNGUR adlı SİHAdan ilk defa atış gerçekleştirileceğini açıkladı.

11 Nisan, 2022, Pazartesi 17:00 5935
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki, Donanma Komutanlığı Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nda Mavi Vatan-2022 Tatbikatı öncesi brifing verildi. Brifinge Donanma Kurmay Başkanı Tuğamiral İsmail Güldoğan, Donanma Harekat Başkanı ve Tatbikat Direktörü Tuğamiral Yusuf Akyüz, Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Levent Tezcan, Deniz Harb Merkezi Komutanı Deniz Albay Timur Yılmaz ve subaylar katıldı. 

Tatbikatın amacına değinen Akyüz, "Tatbikata katılacak unsurların eğitim seviyelerin yükseltilmesinin hedeflendiği tatbikatla  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlı komutanlıkların, karargah, harekat merkezlerinin sevk ve idare etkinliğinin gözlemlenmesi, karargah personeli ve tatbikata katılan unsurların çok tehditli ortamda, muhakeme, öngörü ve karar verme yeteneklerinin değerlendirilmesi, diğer kuvvet komutanlıkları ve kamu kurumlarıyla müşterek çalışılabilirlik usüllerinin geliştirilmesi sağlanacak"dedi.

122 GEMİ 41 HAVA UNSURU KULLANILACAK

Deniz Kuvvelteri Komutanlığından 122 geminin katılacağını ifade eden Akyüz, " 41 hava unsuru, amfibi deniz piyade birlikleri ve amfibi hücum timleri, SAT, SAS görev timleri ile kıyı birlikleri, havadan ihbar ve kontrol uçakları, 1 hedef çekme uçağı, Milli Anadolu Kartalı Tatbikatı ile irtibatlı olarak taarruz uçakları ve 1 Kimyasal, Biyolojik Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) timi katılacak. Harekat hazırlık safhasında temel deniz harp eğitimleri ve fiili silah atışları yapılacak. Ayrıca tatbikatın 18-21 Nisan tarihleri arasındaki son safhasında 72 gemi tarafından Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz sahilerini kapsayacak şekilde liman ziyaretleri yapılacak."

AKSUNGUR SİHA' DAN İLK DEFA ATIŞ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Tatbikatta milli olarak geliştirilen silah ve sistemlerin kullanılacağını ifade eden Akyüz, "Bu tatbikat milli silah ve sistemlerinin kullanılacağı bir çok ilke sahne olacaktır. Özellikle İnsansız Hava Araçları için geliştirilen MAM-L mermisi ile AKSUNGUR SİHA'dan ilk defa gerçekleştirilecek atış, 21 Nisan günü diğer ülke askeri ateşelerinin de yer alacağı Seçkin Gözlemci Günü'nde icra edilecek. Tatbikatta Albatros-T İnsansız Suüstü hedefine atışları, Şimşek insansız hava hedefine hava savunma atışları, kara bombardıman atışları yapılacak.

HAVA VE KARA UNSURLARI KULLANILACAK

Tatbikata, hava ve kara unsurlarının kullanılacağını belirten Akgündüz, 10 fırkateyn, 6 korvet, 17 hücumbot, 11 denizaltı, 8 mayın avlama gemisi, 32 yardımcı sınıf gemi, 12 karakol gemisi, 25 çıkarma gemisi, 1 test ve eğitim gemisi olmak üzere toplam 122 geminin katılacak. Ayrıca 10 deniz karakol uçağı, 17 helikopter, 14 insansız hava aracı, 4 sat görev timi, 2 SAS görev timi, amfibi deniz piyade birlikleri ve amfibi hücum timleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığından taarruz helikopterleri, genel maksat helikopterleri, ağır yük helikopterleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan taarruz uçakları, havadan ihbar ve kontrol uçakları, hedef çekme uçakları, KBRN timi, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan arama kurtarma timi ve arama kurtarma helikopterleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan sahil güvenlik botları iştirak edecektir. Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarından Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Kızılayı tatbikata iştirak edecektir. Mavi Vatan tatbikatın fiili safhası, gemilerin intikalleriyle başlamıştır. Donanma Komutanı Oramiral halihazırda, Doğu Akdeniz'de icrası devam eden yüksek süratli gelişmiş insansız su üstü ve hava hedefine fiili silah atışları kapsamında TCG Gediz Fırkateynrınde bulunmaktadır " dedi.

'SİLAH ATIŞLARI YAPILACAK'

Tatbikat süresince temel deniz hareket türlerine yönelik harekata hazırlık eğitimleri yüksek süratli gelişmiş insansız su üstü hava hedeflerine fiili silah atışları icra edileceğine söyleyen  Akyüz, kriz ve harekat senaryolarını içeren çok tehditli ortamda harekat, Karadeniz, Ege Denizi ve doğu Akdeniz'de aynı anda icra edilecek. 11-14 Nisan 2022 tarihlerinde arasında temel deniz hareket  nevilerine yönelik, su üstü harbi, deniz altı savunma harbi, mayın harbi, hava savunma harbi, elektronik harp, denizde denetim harekatı ve denizaltı kurtarma harekatını içeren, harekata hazırlık eğitimleri ile yüksek süratli gelişmiş insansız su üstü ve hava hedeflerine fiili silah atışları, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile müşterek eğitimler icra edilecek."

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Kartal Belediyesi’nden Ulaşım ve Yeşil Alan Yatırımı Bir Arada
KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekânın karanlık yüzü
Yapay zekânın karanlık yüzü
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği
Üsküdar Üniversitesi’nde ilk ders bağımlılıkla mücadele oldu!
Üsküdar Üniversitesi’nde ilk ders bağımlılıkla mücadele oldu!
İzmir’de edebiyatın 10 yıllık yolculuğu
İzmir’de edebiyatın 10 yıllık yolculuğu
Personele “Damar Sağlığı ve Bilgilendirme” hizmeti verildi
Personele “Damar Sağlığı ve Bilgilendirme” hizmeti verildi
İnsülin direnci yıllarca sessiz ilerleyebiliyor!
İnsülin direnci yıllarca sessiz ilerleyebiliyor!
Çocuklarınızla dolandırıcılıklar hakkında konuşun
Çocuklarınızla dolandırıcılıklar hakkında konuşun
Yaren Leylek ve Adem amcanın dostluğu İzmir Sanat’ta
Yaren Leylek ve Adem amcanın dostluğu İzmir Sanat’ta
Menopoz döneminde vücudun verdiği 10 sinyale dikkat!
Menopoz döneminde vücudun verdiği 10 sinyale dikkat!
94. Dil Bayramı Aziz Nesin’e Armağan Ediliyor
94. Dil Bayramı Aziz Nesin’e Armağan Ediliyor
Kadın Sürdürülebilirlik Akademisi’ Tanıtıldı
Kadın Sürdürülebilirlik Akademisi’ Tanıtıldı
Çankaya’da Kadın Emeği ve Dayanışma Festivali Başlıyor
Çankaya’da Kadın Emeği ve Dayanışma Festivali Başlıyor
Abdi İbrahim Otsuka, 4 Eylül Dünya Polikistik Böbrek Hastalığı Günü’nde Genetik Riske Dikkat Çekiyor
Abdi İbrahim Otsuka, 4 Eylül Dünya Polikistik Böbrek Hastalığı Günü’nde Genetik Riske Dikkat Çekiyor
Maltepe’de yarı final coşkusu dev ekranda izlendi
Maltepe’de yarı final coşkusu dev ekranda izlendi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı

Eğitim hayatlarının ikinci baharını yaşıyorlar

İstanbul Büyükşehir’den çiftçilere desteğe devam

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Acemoğlu’na hem tebrik, hem davet

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft