MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR43.8565
EURO51.5925
GR ALTIN7047.5
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Pınar Gültekin davasında 12'nci duruşma

Ana SayfaGündemPınar Gültekin davasında 12'nci duruşma
Pınar Gültekin davasında 12'nci duruşma

Muğlada, üniversite öğrencisi Pınar Gültekini (27) boğduktan sonra varile koyup, yakan Cemal Metin Avcı (32) ile suç delillerini gizleyerek, yok ettikleri öne sürülen kardeşi Mertcan Avcı (26), annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhanın yargılanmasına Muğla 3üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek 12nci duruşmayla devam edilecek. Duruşmada karar çıkması bekleniyor.

16 Mayıs, 2022, Pazartesi 11:00 5828
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de kayboldu. Soruşturma kapsamında 5 gün sonra gözaltına alınan eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, çıkan kavgada Gültekin'i boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti. Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Gültekin'in kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da tutuklandı.

Mertcan Avcı, 15 Şubat 2021'deki duruşmada, imza atma yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliye edildi. Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı, sanık Cemal Metin Avcı'nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eski eşi Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın da 'delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme' suçunu işlediğini iddia ederek şikayetçi oldu. Muğla Cumhuriyet Savcılığı, 2 Ekim 2020'de şüpheliler hakkında ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Karara yapılan itirazın Muğla Sulh Ceza Hakimliği de kesin olarak reddine hükmetti.

Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, Muğla Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kesin kararın Adalet Bakanlığı tarafından kanun yararına bozulması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Başsavcılık, kararı bozarak 4 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmasına karar verdi. Savcılık tarafından hazırlanan yeni iddianamede şüpheliler Selim Avcı, Ayten Avcı, Eda Karagün ile Şükrü Gökhan Orhan'ın 'kasten öldürme' sonrasındaki zaman diliminde olay mahalline birlikte gidip, suç delillerini yok ederek, gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirilerek ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi.

MAHKEME 2 DOSYANIN BİRLEŞTİRİLMESİNE KARAR VERDİ

Davanın 24 Ocak 2022'de görülen 9'uncu duruşmasında savcı, mütalaasını açıkladı. Savcı, Pınar Gültekin'in hayattayken yangına maruz kaldığının oy birliği ile kabul edildiğini belirterek, Cemal Metin Avcı'nın 'canavarca hisle öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mertcan Avcı'nın da 'suç delillerini gizleme ve değiştirme eyleminde bulunması', Cemal Metin Avcı'nın eski eşi Eda Karagün, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan, annesi Ayten ve babası Selim Avcı'nın da 'suç delillerini yok etmek ve gizlemek' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, adli kontrol şartıyla daha önce serbest bırakılan Mertcan Avcı'nın tutuklanması amacıyla bir kez daha savcılığa başvurdu. Mertcan Avcı, 21 Şubat'ta 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirakten tutuklandı.

MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Muğla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Cenk Düzgün tarafından hazırlanan iddianamede, Mertcan Avcı'nın, Gültekin'in bulunduğu varildeki yangını önleyecek, sonlandıracak ve ağabeyini engelleyecek hiçbir eylemde bulunmadığına yer verilerek, 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

MAHKEME İDDİANAMEYİ İADE ETTİ

İddianame, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme heyeti, suça doğrudan etki edebilecek nitelikteki delillerin toplanmadan hazırlandığı gerekçesiyle iddianamenin iadesine karar verdi. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ali Cenk Düzgün, iade kararına itiraz etti. Düzgün, itirazında Mertcan Avcı hakkında yürütülen soruşturmada, mevcut verilerle toplanabilecek tüm delillerin toplandığını, suçun işlendiği hususunda yeterli şüphe oluşturacak delil elde edildiğini anlattı.

SAVCILIĞIN İTİRAZI KABUL EDİLDİ

Savcılığın itirazını değerlendiren Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. Kararda, itirazın kabulünün gerekçesi için "Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Pınar'ın kesin ölüm sebebi ile zamanının belirlenmesi için mevcut veriler bağlamında mümkün olan tüm tespitler yapılarak iddianamenin düzenlendiği kanaati oluştuğundan, yeniden rapor alınmasının artık mahkemenin takdirinde olduğu, iddianamenin iade kararının yerinde olmadığı kanaatine varılmıştır" denildi.

MERTCAN AVCI'YA AVUKATIN İTİRAZIYLA 2'NCİ KEZ TAHLİYE

Mertcan Avcı'nın tutukluluğuna avukatı tarafından itiraz edildi. İtirazı değerlendiren Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Avcı'nın mevcut delil durumu, aynı delil durumu ile sanığın tutuklanma taleplerinin reddedilmesi, kaçma şüphesinin olmaması, adli kontrol tedbirlerine uyması nedeniyle itiraz yolu açık olmak üzere tahliyesine karar verdi.

ANNE HAKKINDA DAVA AÇILDI

Cemal Metin Avcı'ya 14 Şubat tarihinde görülen davanın 10'uncu duruşmasında, `Seni öldüreceğim, öldüreceğim köpek. Sen niye orada konuşuyorsun köpek´ diyerek hakarette bulunduğu gerekçesiyle acılı anne Şefika Gültekin hakkında savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, 4 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılması istendi. İddianame, mahkeme tarafından kabul edilerek, anne Gültekin hakkında kamu davası açıldı.

YENİ DELİLLER SUNACAK

Davanın geçen 11 Nisan'da görülen 11'inci duruşmasında Avcı, mahkemeye yeni deliller sunacağını ve avukatlarının da yeni olduğunu ileri sürüp, duruşmanın ertelenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, bunun üzerine Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet ayrıca Mertcan Avcı'nın tutuklanması talebinin reddine, adli kontrol şartının uygulanmasına ve avukatların ek süre talebinin kabulüne karar verdi.

Sanıklar, bugün saat 14.00'te 12'nci kez hakim karşısına çıkacak. Karar çıkması beklenen duruşmaya, Gültekin'in ailesinin yanı sıra tutuksuz yargılanan sanıkların da katılması bekleniyor.

 

Your browser does not support the video tag.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Anahtar Parti’den Sağlığa Önemli Ziyaret Kartal İlçe Başkanlığı Koşuyolu Hastanesi’ndeydi.
Anahtar Parti’den Sağlığa Önemli Ziyaret Kartal İlçe Başkanlığı Koşuyolu Hastanesi’ndeydi.
6 aydır yoğun bakımda: Oyuncu İbrahim Yıldız hakkında yeni gelişme
6 aydır yoğun bakımda: Oyuncu İbrahim Yıldız hakkında yeni gelişme
Kartal Belediyesi Aşevi’nden Sahur ve İftar Sofralarına Uzanan Sıcak Yemekler
Kartal Belediyesi Aşevi’nden Sahur ve İftar Sofralarına Uzanan Sıcak Yemekler
Kartallılar Ramazan’ın İlk İftarında Aynı Sofrada Buluştu
Kartallılar Ramazan’ın İlk İftarında Aynı Sofrada Buluştu
Nevşehir Belediyesi SK Güreşçilerinden Türkiye Dereceleri
Nevşehir Belediyesi SK Güreşçilerinden Türkiye Dereceleri
sahibinden.com’un yapay zeka teknolojisi sahiAI’dan bir yenilik daha: sahiAI ile İlan Arama
sahibinden.com’un yapay zeka teknolojisi sahiAI’dan bir yenilik daha: sahiAI ile İlan Arama
Üstad ve Somer Şef’ten Türk Dizi Tarihinde Bir İlk: Uzak Şehir ile Sezon Boyu Dev İş Birliği
Üstad ve Somer Şef’ten Türk Dizi Tarihinde Bir İlk: Uzak Şehir ile Sezon Boyu Dev İş Birliği
Ramazan Ayı’nda Bağcılar Işıl Işıl
Ramazan Ayı’nda Bağcılar Işıl Işıl
Gebze’de bir sofra, bin bereket
Gebze’de bir sofra, bin bereket
Samsung One UI 8.5’te yeni Bixby’yi tanıtacak
Samsung One UI 8.5’te yeni Bixby’yi tanıtacak
Yoğurt, doğal bir bağırsak kalkanı işlevi görüyor!
Yoğurt, doğal bir bağırsak kalkanı işlevi görüyor!
Masumiyet Müzesi: Hikayenin Ardından Netflix’te Yayında
Masumiyet Müzesi: Hikayenin Ardından Netflix’te Yayında
Büyükşehir Finike’nin ana arterlerini sıcak asfalt ile kaplıyor
Büyükşehir Finike’nin ana arterlerini sıcak asfalt ile kaplıyor
Ramazan Sofraları İçin Denetimler Artırıldı
Ramazan Sofraları İçin Denetimler Artırıldı
Otokar, 17. Kez Üst Üste Türkiye Otobüs Pazarının Lideri Oldu
Otokar, 17. Kez Üst Üste Türkiye Otobüs Pazarının Lideri Oldu
Türk Kızılay Gazze’de Ramazan’ın İlk İftar Sofrasını Kurdu
Türk Kızılay Gazze’de Ramazan’ın İlk İftar Sofrasını Kurdu
TAŞDEF’ten Amasya Çıkarması Birlik ve İstişare Ziyaretleri Tamamlandı
TAŞDEF’ten Amasya Çıkarması Birlik ve İstişare Ziyaretleri Tamamlandı
Ramazan’ın Manevi İklimi Kartal’da Birlik ve Dayanışmayla Karşılanıyor
Ramazan’ın Manevi İklimi Kartal’da Birlik ve Dayanışmayla Karşılanıyor
Kartal Belediyesi’nden Fırınlara Ramazan Öncesi Denetim
Kartal Belediyesi’nden Fırınlara Ramazan Öncesi Denetim
Kartal’da miniklerden anlamlı farkındalık etkinliği
Kartal’da miniklerden anlamlı farkındalık etkinliği

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı

Eğitim hayatlarının ikinci baharını yaşıyorlar

İstanbul Büyükşehir’den çiftçilere desteğe devam

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Acemoğlu’na hem tebrik, hem davet

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft