Fatih'te Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde 'İstanbul'da Deprem ve Tsunami Tehlikesi' konulu panel düzenledi. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükrü Ersoy deprem ve tsunami hakkında bilgiler paylaştı.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye'de pek çok fay zonu var bu fay zonları da büyük depremler oluşturabiliyor. Tarihsel dönemde oluşturmuş, gelecek dönemde de oluşturabilecek. Dolayısıyla fay zonlarını çok iyi tanıdığımız için nerelerde stres var, nasıl deprem olacak, yaklaşık ne aralıklarda olacak bunu yer bilimciler biliyor. Bizim bilemediğimiz tam zamanı, tam büyüklüğü ne olacak bunlar konusunda bilgimiz yok. Marmara'da yakın gelecekte 7'den büyük deprem olacak diyoruz ama hangi gün olacak bilmiyoruz. Bunu da dünyada hiç kimse bilmiyor" dedi.
DEPREMLERİ SAĞLAM BİNALARDA YAŞAMAMIZ GEREKİYOR
Depremle ilgili gerekli önlemlerin alınmadığını ifade eden Prof. Dr. Ersoy, "Kentsel dönüşüm dediğimiz çok önemli bir proje var bunu henüz her yerde faaliyete geçmiş, bitmiş değil. Yapılarımızı depreme karşı güçlendirmezsek nasıl dirençli şehirler elde edeceğiz? Depremleri sağlam yapılarda yaşamamız gerekiyor. Sağlam yapıları bir an önce hazırlamalıyız ki yıkımlar ve can kayıpları yaşanmasın. Bu durumlarda hakemlik görevi devlete düşmektedir" diye konuştu.






























Yorum Yazın