MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR49.0314
EURO55.6782
GR ALTIN6580.4
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Semenishina: Profesyonel boks Türkiye'de daha çok yaygınlaşacak

Ana SayfaSporSemenishina: Profesyonel boks Türkiye'de daha çok yaygınlaşacak
Semenishina: Profesyonel boks Türkiye'de daha çok yaygınlaşacak

Türkiyede profesyonel boks federasyonunun kurulmasının ardından Dünya Boks Konseyi (WBC) Yönetim Kurulu Üyesi Oksana Semenishina, hakemlere seminer vermek için Türkiyeye geldi. Türkiyede düzenlenen seminerin ardından WBC yetkilisi Oksana Semenishina, Demirören Haber Ajansına (DHA) önemli açıklamalarda bulundu.

20 Eylül, 2022, Salı 12:00 5927
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 

Dünya Boks Konseyi'nin profesyonel boks federasyonu için Türkiye'nin lisanslarını kabul ettiğini belirten Oksana Semenishina, "Bu Türkiye'ye ilk gelişim değil. Daha önce birçok kez Türkiye'ye geldim. Bu Türkiye'deki ikinci seminer. Geçtiğimiz aylarda da bir seminer verilmişti. Türkiye'de profesyonel boks federasyonu kuruldu. Adı profesyonel boks komisyonu olarak geçiyor. Bunu bizim komisyonumuz yani Dünya Boks Konseyi (WBC) kabul etti. Güzel bir çalışma oldu ve WBC, Türkiye'nin lisanslarını kabul etti" dedi.

"SEREN AY, BU KEMERİ ALARAK DAHA SONRA DÜNYA ŞAMPİYONU OLABİLECEĞİNİ HERKESE GÖSTERDİ"

Türkiye'de bu sene önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını ifade eden Oksana Semenishina, "Bu sene Türkiye'de önemli bir organizasyon oldu. Bir ilk yaşandı. WBC Silver unvanı alındı. Türkiye tarihinde ilk kez kadın bir boksör WBC Silver unvanını aldı. Bu büyük bir organizasyondu. Seren Ay Çetin, silver kemeri alarak herkesi gururlandırdı. Kendisini buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Seren Ay, bu kemeri alarak daha sonra dünya şampiyonu olabileceğini herkese gösterdi. Kemer maçında yendiği isim de Eva Voraberger'in daha önce 2 kez WBC Dünya Şampiyonluğu bulunuyor" şeklinde konuştu.

"ZAMAN GEÇTİKÇE PROFESYONEL BOKS TÜRKİYE'DE DAHA ÇOK YAYGINLAŞACAK"

Profesyonel boksun Türkiye'de daha da yaygınlaşacağına inandığını belirten Semenishina, "WBC, Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu'nda hakem olacak kişiler ve yöneticiler için burada bir seminer düzenledi. Bu çok önemli bir durum. Çünkü; daha önce Türkiye'de böyle bir şey olmadı. Türk boks tarihi için bu çok önemli. Hakemlerin gelişimleri, profesyonel boksu daha iyi öğrenebilmeleri için çok önemli bir şey. Türkiye'de çok fazla profesyonel boksör ve hakem adayları var. Zaman geçtikçe profesyonel boks daha çok yaygınlaşacak. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de popüler bir hal alacak. Profesyonel boksun Türkiye'de gelişeceğine emimin. Profesyonel olmak isteyen birçok isim var. Gelecek vaat eden başarılı birçok isim var. Onlara sadece doğru dokunuşlar lazımdı. Federasyon kurulduğu için bunlar artık yapılacak. Boksun burada gelişeceğinden adım gibi eminim" ifadelerini kullandı.

"SERDAR AVCI'NIN BU MAÇI KAZANMASI TÜRK BOKSU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Serdar Avcı'nın 16 Ekim'de Bakü'de oynayacağı karşılaşma için de düşüncelerini aktaran WBC Yönetim Kurulu Üyesi Oksana Semenishina, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bu kemer önemli bir kemer. Serdar Avcı'nın kariyeri için en önemli maçlardan bir tanesi. Sporcuların hazır olup olmadığını her zaman ring gösterir. Serdar Avcı'nın bu maçı kazanması Türk boksu için çok önemli. Herkes için hayırlısı olsun. Hak ediyorsa kazanacaktır."

SERDAR AVCI: BU KEMERİ ALACAĞIMA İNANIYORUM

16 Ekim'de Bakü'de Tonny Salam ile WBC International Silver kemer maçında karşı karşıya gelecek. Maç öncesinde hazırlıkların iyi gittiğini belirten Serdar Avcı, "Hazırlıklarım güzel gidiyor. Sabah ve akşam olmak üzere çift antrenmanla hazırlıklarımı sürdürüyorum. Şu ana kadar 16 kilo verdim. Maç tarihine kadar 8 kilo kaldı. Onu da bu ay içerisinde düşeceğim. Kendimi iyi hissediyorum. Benim için çok önemli bir karşılaşma. Dünyada çok geçerliliği olan bir unvan. Dünyanın en büyük federasyonu olan WBC'nin 3 numaralı kemeri. Umarım bu kemeri alırım. Bu kemeri alırsam sonrasında ciddi bir unvan maçı daha olacak. Bu kemeri alacağıma inanıyorum. Hazırlıklarım bu yönde devam ediyor. Kemeri alırsam, bu WBC dünya şampiyonluğuna yaklaştığımı gösterir. Tabii ki bu unvanı alabilirsek. İnşallah alacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.

"PROFESYONEL BOKS FEDERASYONUN KURULMASI TÜRK BOKSUNA ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK"

Profesyonel boks federasyonun kurulmasının Türkiye'ye çok faydalı olacağını ifade eden Serdar Avcı, sözlerini şöyle noktaladı:

"Profesyonel boks federasyonun kurulması Türk boksuna çok şey kazandıracak. Eski milli boksör Suat Karlıdağ arkadaşımızın önderliğinde, ben kuruculuğunu yaptım. Benimle beraber sağ olsun Erol Ceylan, Levent Çukur, Ahmet Öner hepsi mücadele verdi. Hepimiz ülkemizde profesyonel boks federasyonu kurulsun diye mücadele ettik. Sonunda da kurduk. Bundan sonrası Türk boksu için çok faydalı olacak. Çünkü; her seferinde yurt dışından hakemlerin getirilmesi gerekiyordu. Örneğin, unvan maçı yapmak istiyorduk bize 'Ülkenizde profesyonel boks federasyonu yok, hakem yok' diyorlardı. Bu konularda çok zorluklar çektik. Rahmetli Sinan Şamil Sam ağabeyimiz, Selçuk Aydın olsun daha birçok ismini sayamadığım boksör yurt dışında kaldılar. Dünya şampiyonluğunu kıl payı kaçırdılar. Aslında hepsi şampiyon olabilecek potansiyelde isimlerdi. Sebebi de federasyonumuzun olmaması. Hakem kadromuz, masamız güçlü olmadığı için olamadılar. Ancak şimdi bunu da çok güçlendireceğiz. Masada hakkımızın yenilmesine izin vermeyeceğiz."

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Kartal Belediyesi’nden Ulaşım ve Yeşil Alan Yatırımı Bir Arada
KARTAL’DA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Altın Portakal’da Film Forum başvuruları sona erdi
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Kadıköy’de “Şehir Senin, Pedal Çevir” etkinliği
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Maltepe’de asfalt çalışması tüm hızıyla sürüyor
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın!
Yapay zekânın karanlık yüzü
Yapay zekânın karanlık yüzü
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
4 Bölümden OluşanVahşi Karpatlar’, 26 Eylül Cumartesi Saat 20.00’de Art Arda Tüm Bölümleriyle National Geographic WILD Ekranlarında!
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği
Maltepe’de park ve yeşil alanlarda yenileme seferberliği
Üsküdar Üniversitesi’nde ilk ders bağımlılıkla mücadele oldu!
Üsküdar Üniversitesi’nde ilk ders bağımlılıkla mücadele oldu!
İzmir’de edebiyatın 10 yıllık yolculuğu
İzmir’de edebiyatın 10 yıllık yolculuğu
Personele “Damar Sağlığı ve Bilgilendirme” hizmeti verildi
Personele “Damar Sağlığı ve Bilgilendirme” hizmeti verildi
İnsülin direnci yıllarca sessiz ilerleyebiliyor!
İnsülin direnci yıllarca sessiz ilerleyebiliyor!
Çocuklarınızla dolandırıcılıklar hakkında konuşun
Çocuklarınızla dolandırıcılıklar hakkında konuşun
Yaren Leylek ve Adem amcanın dostluğu İzmir Sanat’ta
Yaren Leylek ve Adem amcanın dostluğu İzmir Sanat’ta
Menopoz döneminde vücudun verdiği 10 sinyale dikkat!
Menopoz döneminde vücudun verdiği 10 sinyale dikkat!
94. Dil Bayramı Aziz Nesin’e Armağan Ediliyor
94. Dil Bayramı Aziz Nesin’e Armağan Ediliyor
Kadın Sürdürülebilirlik Akademisi’ Tanıtıldı
Kadın Sürdürülebilirlik Akademisi’ Tanıtıldı
Çankaya’da Kadın Emeği ve Dayanışma Festivali Başlıyor
Çankaya’da Kadın Emeği ve Dayanışma Festivali Başlıyor
Abdi İbrahim Otsuka, 4 Eylül Dünya Polikistik Böbrek Hastalığı Günü’nde Genetik Riske Dikkat Çekiyor
Abdi İbrahim Otsuka, 4 Eylül Dünya Polikistik Böbrek Hastalığı Günü’nde Genetik Riske Dikkat Çekiyor
Maltepe’de yarı final coşkusu dev ekranda izlendi
Maltepe’de yarı final coşkusu dev ekranda izlendi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SPOR

Cabir Holding, Fenerbahçe Futbol A Takımı’nın 'Forma Sağ Kol Sponsoru’ Oldu!

Kağıtsporlu Seçkin Duman, Kırkpınar’da iz bıraktı

Kocaeli’nin altın kızı, Tuğçe Beder şampiyon!

Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft