MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR48.4464
EURO56.3406
GR ALTIN6964.3
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Seyyar satıcı üniversite hastanesinde iki doktoru rehin alıp, tehdit etti

Ana SayfaGündemSeyyar satıcı üniversite hastanesinde iki doktoru rehin alıp, tehdit etti
Seyyar satıcı üniversite hastanesinde iki doktoru rehin alıp, tehdit etti

Denizlide Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde hasta yakınlarının kartını kullanarak çocuk pediatri servisine çıkan ve sağlık çalışanlarına parfüm satmak isteyen Uğur Çalışkan (35), servisi terk etmesini isteyen 2 asistan doktoru kapıyı kilitleyerek rehin aldı. Tehditler de savuran Çalışkana engel olmak isteyen doktorlardan biri kolundan yaralandı. Yaralanan doktorun anahtarı alıp kapıyı açması üzerine saldırgan, özel güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirildi. 

17 Ocak, 2022, Pazartesi 08:00 5867
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol
Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde hasta yakınlarının kartını kullanarak çocuk pediatri servisine çıkan ve sağlık çalışanlarına parfüm satmak isteyen Uğur Çalışkan (35), servisi terk etmesini isteyen 2 asistan doktoru kapıyı kilitleyerek rehin aldı. Tehditler de savuran Çalışkan'a engel olmak isteyen doktorlardan biri kolundan yaralandı. Yaralanan doktorun anahtarı alıp kapıyı açması üzerine saldırgan, özel güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirildi. 

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Pediatri Servisi'nde yaşandı. Bir hasta yakınının kartını alan Uğur Çalışkan, hastaneye girip ikinci kata çıktı. Çalışkan, çocuk pediatri servisinde çocuk sağlığı ve hastalıkları asistan doktorları Begüm Yağmur Bakkalcı ve Osman Gazi Sağlam'ın bulunduğu doktor odasına girdi. Çalışkan, doktorlara parfüm satmaya çalışınca Bakkalcı ve Sağlam servisi terk etmesini istedi. Bunun üzerine Çalışkan, odanın kapısını içeriden kilitleyerek odanın anahtarını cebine attı. Doktorlar beyaz kod vermek üzere telefona yöneldiği sırada Çalışkan elindeki çantayı bırakarak küfür etmeye başladı ve doktorları ölümle tehdit etti. Doktor Sağlam kapıyı kilitleyen Çalışkan'a hastasına müdahale etmesi gerektiğini söyleyerek kapıyı açmasını istedi ancak ikna edemedi. tartışmanın ardından Çalışkan, doktor Sağlam'a saldırdı. Çıkan arbede sırasında doktor Sağlam sol kolundan yaralandı. Bu sırada servisteki diğer görevliler, özel güvenlik ekiplerini çağırarak polise haber verdi. Servise gelen özel güvenlik görevlileri kapıyı açmaya çalıştığı sırada kendisine saldıran Çalışkan'ın cebinden anahtarı almayı başaran doktor Sağlam, kapıyı açtı. Çalışkan, özel güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilip, polise teslim edildi.

'TEHDİT ETTİ, SALDIRDI'

Olaydan sonra iki doktor Çalışkan hakkında polise şikayetçi oldu. sol kolunda çatlak olduğu belirtilen doktor Sağlam ifadesinde, "Üç kez dışarı çıkmasını rica ettim. Kan şekeri düşen hastam vardı. Parfüm almayacağımı, hastamın durumunun kötü olduğunu bir an önce yanına gitmem gerektiğini söyledim. Bizi bırakmadı. Daha sonra hastanın kan şekerinin 400'e çıktığını öğrendim. Hastanın tedavisini zamanında yapamadık. Buna çok üzüldüm. Güvenliği aramamızı engelledi. Avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Dışarıdan arkadaşlar sesi duyup aramışlar. Üzerimize yürüdü. Ağza alınmayacak küfürler etti. Açıkça 'seni öldüreceğim, seni yaşatmayacağım' diye tehdit etti. Bana saldırdı. Arbede yaşandığı sırada çantasından bir şeyler çıkarmaya çalıştığını gördüm. Bıçak olduğunu düşündüm" dedi.  

'YAPTIĞININ SUÇ OLDUĞUNU SÖYLEDİM, ALDIRIŞ ETMEDİ'

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Doktor Begüm Yağmur Bakkalcı ise ifadesinde, "Yataklı servis bölümünde çalışırken yanıma geldi. 'Beni size yönlendirdiler' dedi. Hasta yakını olup olmadığını sordum, kendini ifade edemeyince çok fazla konuşmadan yanından ayrıldım. Sonra doktor odasına girdi. Parfüm sattığını söyledi. Bunun üzerine servisten çıkmasını söyledim. Doktor odasının kapısını kapatarak anahtarı cebine koydu. Üzerime doğru yürüdü. Yaptığının suç olduğunu söyledim, aldırış etmedi. Sonra Osman Gazi Sağlam'ın üzerine yürüdü. Arbede yaşandı. Bu sırada şahıs 'buradan sağ salim çıkamazsınız' diye tehdit etti. Kapı açıldığında güvenlik müdahale etti" ifadelerini kullandı.

Polis tarafından gözaltına alınan Uğur Çalışkan, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

NÖBETCİ MAHKEMEDE SERBEST KALDI

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde iki asistan doktoru odada rehin alıp, birisini darbeden Uğur Ç., çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Darbedilen ve elinde de çatlak oluşan doktor Osman Gazi Sağlam, Uğur Ç.’nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Sağlam, "Şahsı tanımıyoruz. Parfüm satıyormuş. Odada kapıyı kilitleyip, anahtarı cebine atarak bizi esir aldı. Hastamız olduğunu acilen bakmamız gerektiğini söyleyip, kapıyı açmasını istedik. Ancak açmadı. Arbede yaşadık o sırada cebinden anahtarı alıp, kapıyı açtım. Biz kendimizi kurtardık. Hatta arbededen önce çantasından bıçak ya da silah çıkaracağını sandık. Diğer asistan doktor arkadaşım şoka girmişti. Şahsın serbest bırakıldığını öğrendik. Darp var, cebir var, gasp var, hürriyetten alıkoyma var, tehdit var, yaralama var. Bu şahsın tutuklanması için illaki ölmek mi gerekiyor. Kendisinin ve akrabalarının belalı olduğu, hastaneden cesedimin çıkacağı, evime cesedimin gideceği gibi sözler söyleyip, küfürler etti. Hastane çıkışında dikkat etmem gerektiğini bile söyledi. Asistan doktor olarak zaten ağır şartlar altında çalışıyoruz. Bu şahsın da serbest bırakılması moralimizi daha da bozdu, gelsin beni öldürsün bari” dedi. 

Uşak’tan oğlunun yanına gelen anne Rabia Sağlam ise sağlık çalışanlarına şiddetin sona ermesini isteyerek, "Oğlum, ben istediğim için tıp okudu. Dereceyle bitirdi. Belki morgda olabilirdi. Sağlık çalışanlarına şiddet artık dursun” diye konuştu. 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Aziz Baba Anma Töreni 50. Yılında Gerçekleşti
Aziz Baba Anma Töreni 50. Yılında Gerçekleşti
KARTAL BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM DESTEĞİ MEYVELERİNİ VERDİ
KARTAL BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM DESTEĞİ MEYVELERİNİ VERDİ
KARTAL’DA DÜNYA BARIŞI VE KÜLTÜRLERİN DANSI RÜZGÂRI ESTİ
KARTAL’DA DÜNYA BARIŞI VE KÜLTÜRLERİN DANSI RÜZGÂRI ESTİ
Cabir Holding, Fenerbahçe Futbol A Takımı’nın 'Forma Sağ Kol Sponsoru’ Oldu!
Cabir Holding, Fenerbahçe Futbol A Takımı’nın 'Forma Sağ Kol Sponsoru’ Oldu!
Maltepe’de spor ve oyun şöleni’nin yeni durağı Zümrütevler oldu
Maltepe’de spor ve oyun şöleni’nin yeni durağı Zümrütevler oldu
Karaciğer Tümörlerinde Girişimsel Tedavi Konforu
Karaciğer Tümörlerinde Girişimsel Tedavi Konforu
Okul zili çalmadan önce göz sağlığı kontrolü şart
Okul zili çalmadan önce göz sağlığı kontrolü şart
Güzel Sanatlar Akademisi Yeni Dönem Kayıtları Başladı
Güzel Sanatlar Akademisi Yeni Dönem Kayıtları Başladı
Şehrin Tiyatrosu “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin” ve “Çöpsüz Dünya” Oyunlarıyla Maltepe’de
Şehrin Tiyatrosu “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin” ve “Çöpsüz Dünya” Oyunlarıyla Maltepe’de
Yapay zekâ otizmde erken tanının kapısını aralıyor!
Yapay zekâ otizmde erken tanının kapısını aralıyor!
Maltepe Belediyesi’nden okullarda toplu temizlik
Maltepe Belediyesi’nden okullarda toplu temizlik
Bayrampaşa Belediyesi’nden 3 bin çocuğa okul çantası
Bayrampaşa Belediyesi’nden 3 bin çocuğa okul çantası
Diş kontrolü de okul hazırlığının bir parçası olmalı!
Diş kontrolü de okul hazırlığının bir parçası olmalı!
Enerjisa Enerji, elektrik dağıtım yatırımları için EBRD’den 7 yıl vadeli 207 milyon dolarlık finansman sağladı
Enerjisa Enerji, elektrik dağıtım yatırımları için EBRD’den 7 yıl vadeli 207 milyon dolarlık finansman sağladı
Başkan Tugay: “Güçlü zabıta huzurlu şehir”
Başkan Tugay: “Güçlü zabıta huzurlu şehir”
Aysel Soylu: "İnsan-ı Kâmil" Olma Yolculuğu ve Kaleme Aldığı Eserler
Aysel Soylu: "İnsan-ı Kâmil" Olma Yolculuğu ve Kaleme Aldığı Eserler
Kartal’da Parklar Yenileniyor, Yeşil Alan Hacmi Artıyor
Kartal’da Parklar Yenileniyor, Yeşil Alan Hacmi Artıyor
Kartal’da Hacimli Atık Yığınlarına Son
Kartal’da Hacimli Atık Yığınlarına Son
"Hayatın İçinden" Resim Sergisi Kartal'da Açıldı
"Hayatın İçinden" Resim Sergisi Kartal'da Açıldı
Kartal'da Yaz Spor Okulu İlk Mezunlarını Verdi
Kartal'da Yaz Spor Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı

Eğitim hayatlarının ikinci baharını yaşıyorlar

İstanbul Büyükşehir’den çiftçilere desteğe devam

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Acemoğlu’na hem tebrik, hem davet

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft