MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR46.8629
EURO53.6121
GR ALTIN6277.7
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

TBMM Genel Kurulu'nda 'tütün' tartışması

Ana SayfaGündemTBMM Genel Kurulu'nda 'tütün' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda 'tütün' tartışması

TBMM Genel Kurulunda, tütün kaçakçılığının önlenmesine ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri sırasında; AK Parti ve CHPli milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

30 Kasım, 2022, Çarşamba 23:00 5910
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından grup başkanvekilleri oturdukları yerden söz alarak değerlendirmelerde bulundu.

İYİ PARTİ'DEN 'EKONOMİ' ELEŞTİRİSİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek, "Hane halklarının tüketim harcamaları 2022 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 20 artmıştır. Enflasyon resmi verilere göre yüzde 80'i aştı, dolar da 18.5 lirayı geçmiştir. Milletimiz kanayan yaralarına merhem bekliyor, Adalet ve Kalkınma Partisi ise sanki 20 yıldır devleti ve ekonomiyi yönetmiyormuş da yarın iktidara gelecekmiş gibi vaatlerde bulunmaya devam ediyor. Memleketimizi içine sürüklediğiniz derin yoksulluk ve yoksunluk, artık, camdan okuduğunuz pembe tablolarla, makyajladığınız TÜİK rakamlarıyla, sonu gelmeyen müddet talepleriniz ve gerçek dışı vaatlerinizle gizlenemiyor" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise uluslararası organizasyonlarda kazandıkları önemli başarılarla Türkiye'yi temsil eden sporcuları tebrik etti.

'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ UYGULANAGELMEKTEDİR'

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni savunarak, "2018 yılından itibaren bütün unsurlarıyla yürürlüğe girerek dört yıldır Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uygulanagelmektedir. Bu sistem milletin iradesinin kabulünün sonucunda uygulanan bir sistemdir ve burada çift başlılık ortadan kaldırılmış, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu birleştirilerek bütün dünyada örnekleri olduğu üzere parlamenter hükümet sisteminden başkanlık hükümet sistemine, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmiştir, bu da milletimizin onayıyla yapılmıştır, şu anda da kuvvetler ayrılığı sistemi yasama, yürütme ve yargı nezdinde devam etmektedir" dedi. 

GRUP ÖNERİLERİ REDDEDİLDİ

Konuşmaların ardından, grup önerilerine geçildi. İYİ Parti'nin kamudaki istihdam türleri, HDP'nin Kandıra Cezaevi ile ilgili sorunlar ve CHP'nin, İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırı ile ilgili grup önerileri reddedildi. CHP'nin, İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırı ile ilgili grup önerisinin görüşmeleri sırasında tartışma çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Türkiye'de yakın geçmişte yapılan terör saldırılarından bahsederek, AK Parti iktidarının, 'TAK' diye bir terör örgütü icat ettiğini söyledi. Şeker, "TAK diye bir terör örgütü icat ettiniz. O da PKK'nın parçasıydı" dedi. MHP Grup Başkanvekili Muhammet Bülbül Levent, Şeker'in sözlerine tepki göstererek, "Sayın Şeker çıktı, birtakım saldırıları cımbızlayıp Türkiye'deki terör saldırılarının bazılarını okumadı. Şimdi, acaba bu okumadığı terör saldırıları ve bu örgütler hangileri?" diye sordu. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, "TAK PKK'dır" dedi. AK Partili milletvekilleri de aynı yönde laf atarak tepki gösterdiler. Tartışmaların devam etmesi üzerine görüşmelere ara verildi. Verilen aranın ardından, CHP’nin grup önerisi de reddedildi. CHP'li sözcüler grup önerilerinin reddedilmesine de tepki gösterdi.

TÜTÜN TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurulu'nda, Tütün ve Tütün Mamulleri ile Alkol Piyasası Düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Teklif üzerine söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, söz konusu düzenlemeyi eleştirdi. Ağbaba, tütün üreticilerinin yararına olmayan bir düzenleme olduğunu belirterek, "Pudra şekeri serbest, tütün yasak. Venezuela'dan pudra şekeri getirmek serbest, tütün yasak" şeklindeki sözleri üzerine AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Ağbaba, bu yasa teklifi ile iktidarın yerli tütün üreticisini mağdur ettiğini ileri sürerek, "Her şey memlekette bitti, Adıyamanlının, Malatyalının, Urfalının, Tokatlının tütünü kaldı, Allah sizi ıslah etsin" ifadelerini kullandı. Ağbaba'nın bu sözlerine AK Parti İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, "Kaçakçılığı savunuyorsun" diye tepki gösterdi. Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, tartışma sırasında Ağbaba'nın, AK Parti İstanbul Milletvekili Özsoy'a beddua ve hakaret etiği gerekçesiyle oturuma ara verdi.

'SİZ AHMET DAYININ DEĞİL ABRAHAM'IN ADAMLARISINIZ'

Aranın ardından konuşmasına devam eden Ağbaba, tütün üreticilerinin sorunlarını dile getirdiği için eleştirildiğini savunarak, "Siz Abuzer'in, Abdurrahman'ın, Ahmet dayının değil Abraham'ın adamlarısınız" ifadelerini kullandı. Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Ağbaba'nın İçtüzük kurallarını ihlal ettiğini söyledi. Sözlerini Ağbaba'ya iade ettiklerini belirten Akbaşoğlu, "Kendisine ve kendisinin ağababalarına her platformda cevabımızı verdik, veriyoruz. Tütün ile ilgili en kapsamlı düzenlemeyi AK Parti getirdi. Yerli üreticimizin lehine, kaçakçılığın önüne geçecek düzenlemeler yaptık. Bunun dışındaki yaklaşımlar provokatif yaklaşımlardır" diye konuştu.

Akbaşoğlu, Ağbaba'nın şov yaptığını, sözleriyle ilgili gereğinin yapılması gerektiğini ifade ederek, "CHP, eski CHP değil. Hey gidi hey, o antiemperyalistler nerede, nerede kaldınız? Yazıklar olsun size. Bugün manda ve himayeyi sizler savunuyorsunuz" yorumunda bulundu.

Konuşmaların ardından TBMM Genel Kurulu'nda teklifin ikinci bölümündeki maddelerinin görüşülmesine geçildi. Görüşmelerin ardından teklif kabul edildi.

3 YILDAN 8 YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLECEK

Teklifle; tütün ve tütün kaçakçılığının önüne geçilmesi öngörülüyor. Bu kapsamda; yetki verilip verilmediğine bakılmaksızın vergi güvenliğini sağlamak için kullanılmasına zorunluluk getirilen özel etiket ve işaretlerle ürünlerin etiketlenmesi, işaretlenmesi, etiketlenen veya işaretlenen ürün bilgilerinin, kurulan veri merkezine aktarılmasını sağlayan Ürün İzleme Sistemi'ne (ÜİS), fiziksel veya bilişim yoluyla müdahale ederek Hazine ve Maliye Bakanlığı'na elektronik ortamda iletilmesi gereken belge, bilgi veya verilerin iletilmesini önleyenler veya bunların gerçeğe uygun olmayan şekilde iletilmesine neden olanlara 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Makaron, yaprak sigara kağıdı ve sigara filtresi üretmek isteyenler için yıllık 2 milyar adet üretim kapasitesine sahip tesis kurma zorunluluğu getirilecek. Makaron ve sigara üretim tesislerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bildirimde bulunmadan, vergi güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılması zorunluluğu getirilen özel etiket ve işaretlerle ürünlerini etiketlemeden veya işaretlemeden makine çalışma testleri, ürün denemeleri veya deneme üretimi yapanlara, 10 bin liradan az olmamak üzere üretilen her bir adet başına 1 lira idari para cezası verilecek.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Amasya Küçük Kızılca Geygel Köyü Derneği’nde Veysel Atasoy Güven Tazeledi
Amasya Küçük Kızılca Geygel Köyü Derneği’nde Veysel Atasoy Güven Tazeledi
Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor
Kartal’da Engelliler Haftası’nda Anlamlı Etkinlik
Kartal’da Engelliler Haftası’nda Anlamlı Etkinlik
Kartal’da Tiyatro Rüzgarı
Kartal’da Tiyatro Rüzgarı
KARTAL’DA EDEBİYAT RÜZGÂRI
KE Dergisi 7. Yılını "Onur ve Emek" Ödülleriyle Taçlandı
KARTAL’DA EDEBİYAT RÜZGÂRI
Kartal’da Anneler Günü’nde En Anlamlı Hediyeler Kadın Emeği Pazarı’ndan
Kartal’da Anneler Günü’nde En Anlamlı Hediyeler Kadın Emeği Pazarı’ndan
RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Gençlere “Dijital Okuryazarlık” Mesajı
RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Gençlere “Dijital Okuryazarlık” Mesajı
TAŞDEF Başkanı Ahmet Usta’nın Acı Günü Arif Usta Dualarla Defnedildi
TAŞDEF Başkanı Ahmet Usta’nın Acı Günü Arif Usta Dualarla Defnedildi
Kartal Belediye Meclisi’nde Yeni Dönem Görevi Dağılımı Belli Oldu
Kartal Belediye Meclisi’nde Yeni Dönem Görevi Dağılımı Belli Oldu
Kartallı Gençlerden Dev Proje: Atık Kahve Posasından Biyoplastik Üretimi
Kartallı Gençlerden Dev Proje: Atık Kahve Posasından Biyoplastik Üretimi
Kartal’da Türkü Rüzgârı: Vedat Gündoğdu Gönülleri Fethetti
Kartal’da Türkü Rüzgârı: Vedat Gündoğdu Gönülleri Fethetti
Kartal’da 2026 yılının ilk Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Kartal’da 2026 yılının ilk Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı
Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı
Türk İş Kadınlarından Belgrad Çıkarması
Türk İş Kadınlarından Belgrad Çıkarması

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı

Eğitim hayatlarının ikinci baharını yaşıyorlar

İstanbul Büyükşehir’den çiftçilere desteğe devam

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Acemoğlu’na hem tebrik, hem davet

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft