MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR43.5179
EURO51.546
GR ALTIN7109.0
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Türkiye'deki milyonlarca kişiye 'Bitcoin' şoku

Ana SayfaEkonomi̇Türkiye'deki milyonlarca kişiye 'Bitcoin' şoku
Türkiye'deki milyonlarca kişiye 'Bitcoin' şoku

Kripto paraların piyasa değeri 12 Mayıs’tan bu yana geriliyor. 2.5 trilyon dolarlık piyasa değerindeki gerileme ivme kazandı. Elon Musk’ın twetleriyle başlayan satışlar, Çin’in kripto para birimleriyle yapılan işlemlere sınırlama getirmesi ile arttı.

23 Mayıs, 2021, Pazar 10:10 5904
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Gelen satışlarla kripto piyasasındaki erime devasa rakamlara ulaştı. 10 günde kripto para piyasası 900 milyar dolar gerileyerek 2,5 trilyon dolardan 1 trilyon 603 milyar dolara çekildi.

Milliyet'ten Zeynep Aktaş'ın ilgili yazısı şöyle; Türkiye’de bu piyasada 5-6 milyon kişinin işlem yaptığı ve 14 milyon kişinin de ilgi alanına girdiği biliniyor. Yüksek oynaklık çıkışlarda heyecan yaratsa da düşüşlerde psikolojileri bozuyor. Ancak bu hareketlilik kripto piyasasına olan ilgiyi düşürmek bir yana daha da artırıyor.

KRİPTO PARA PİYASASI 7 GÜNDE 900 MİLYAR $ ERİDİ

Piyasanın beş büyük aktörü Bitcoin, Ethereum, Tether, Biance ve Cardano. Son yedi günde Bitcoin yüzde 26, Ethereum yüzde 40, Biance yüzde 45, Cardano ise yüzde 25 değer kaybetti.Tether ise bu sürede yüzde 0.19 yükseldi. Yılın her günü 7/24 işlem gören bu piyasada bir regülasyonun olmaması yüksek kazançları getirebildiği gibi yüksek kayıplara da yol açabilmekte.

Warren Buffett, “Krizlerin en büyük kaybedeni panikleyenlerdir” diyor. Çin dalgası geçtiğinde piyasalarda yukarı doğru sert düzeltmeler yaşanabilir.

 Ancak her an yeni bir gelişme olabileceği, regülasyona ilişkin bir açıklama ya da kurumsal yönde satışları artıracak bir etki yaşanabileceği de göz ardı edilmemeli.

BORSA, DOLAR, ALTIN

Piyasaların seyrine baktığımızda hareket aralıkları şöyle: Borsa’da endeks haftayı 1.451’den kapattı. 1.445’in üzerinde kalmayı başardığı sürece hedef 1.589. 1.445’in altına inerse 1.434 ve 1.430 seviyelerindeki ortalamalar takip edilecek. Dolar 8.41 TL’den işlem görüyor. 8.50 kritik eşik. Aşılırsa hedef 9.4 ve 10.6 seviyeleri. 8.40’ın altında ilk destek 8.30’da bu seviye aşağı kırılırsa bir süre yatay hareket sürer. Altın 1.881 dolar seviyesinde. Güçlü seyrini sürdürüyor. Hedefler 1.920 ve 2.072 seviyeleri. 1.865’in üzerinde alıcılar aktif olmaya devam edecektir.

ŞİRKETLERDEN %18’E VARAN KÂR PAYI

Düzenli temettü veren şirketler hissenin fiyat hareketinden bağımsız kazandırıyor. Yıl sonuna kadar beş hisse senedinde net yüzde 18’e varan kâr payı ödemesi yapılacak. Hisse fiyatında gerçekleşecek artış ise ilave kazanç olacak. Borsada hisse senetlerinde dalgalanmalar yaşanırken bazı hisse senetleri yatırımcılara sundukları kâr payı ile hisse getirisinden bağımsız fırsatlar yaratıyor. Şirketlerin bugünden itibaren yıl sonuna kadar ödeyecekleri temettü miktarlarını çıkararak önümüzdeki yedi ayda en fazla temettü ödeyecek şirketleri listeledik.

Beş şirket ortaklarına yıl sonuna kadar ortalama yüzde 7.28 oranında temettü ödeyecek. Hisse senetlerinin fiyatlarındaki hareketlenmeden bağımsız sadece ortak olmaktan kaynaklı olarak düzenli kâr payı alınması, riskli yatırımlardan kaçınanların da borsada korunaklı limanlar oluşturmasına olanak verecektir. Neticede kâr payı odaklı hareket edenler piyasadaki fiyat dalgalanmalarını görmez ve fiyattaki iniş çıkışı umursamaz. Bu yatırımcı profili şirketinin gücüne güvenir ve yıllık düzenli alacağı kâr payına odaklanır.

VESTEL’DE YÜKSEK ORAN

Vestel’in hisse fiyatı 32.38 TL. Şirket bu yıl hisse başına net 5.98 TL kâr payı ödeme kararı aldı. Mevcut işlem fiyatı nazara alındığında bugün bu hisse senedini alanlar altı ay sonra kasım ayı sonuna kadar yüzde 18 kâr payı ödemesi alacak. Temettü ödemeleri üç eşit taksitle 30 Temmuz, 30 Eylül ve 30 Kasım’da gerçekleşecek. Şirketle ilgili son gelişme yaptığı lisans anlaşması ile ilgili. Güney Koreli Posco’nun sahibi olduğu Daewoo markası ile beyaz eşya ve TV üretim ve satışı için 10 yıllık lisans anlaşması imzaladı. Firma bu anlaşmayla Avrupa başta olmak üzere Rusya ve Türki Cumhuriyetler’deki gücünü artırmayı planlıyor.

Hisse fiyatı olarak analist değerlendirmelerinde yüzde 6’lık bir getiri potansiyeli öngörülen hissenin mevcut piyasa değeri/yıllık kar oranı 6.16. Bu oran ortalama değer olan 10 seviyesinin altında. Temettüden bağımsız olarak veriler hissenin hala prim potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Aynı gruba ait Vestel Beyaz Eşya ise 52.40 TL’den işlem görürken temmuz sonuna kadar üç taksite hisse başına 3.57 TL’lik nakit kar payı ödemesi gerçekleştirecek.

BİM ÖNE ÇIKIYOR

Listede yer alan şirketler içerisinden BİM’in fiyatı 62.9 TL. Şirket hisse başına net 3.4 TL temettü ödüyor. Bunun ilk taksitini 20 Mayıs’ta ödedi. İkinci taksiti olan 1.7 TL’yi de 17 Kasım günü ödeyecek. Şirket borsaya geldiği günden bu yana düzenli temettü ödeyen firmalar arasında yer alıyor.Son on yılda yatırımcısına hisse başına verdiği toplam kâr payı oranı 16.06 TL’ye denk geliyor. Hissenin fiyatı da uzun vadede düzenli şekilde yükseliyor. Kurum analistleri getiride öne çıkmasını bekledikleri hisseler arasında BİM’i de gösteriyor. 17 analist hisse için ortalama yüzde 30’luk getiri önerisinde bulunuyor.

DOĞUŞ OTO VE TURKCELL

Doğuş Otomotiv hisse başına ödeyeceği 2.31 TL’lik temettünün ilk taksitini 27 Nisan’da ödedi. Yıl sonuna kadar ikinci taksiti 30 Kasım günü ödeyecek. Şimdilerde 28 TL’den işlem gören Doğuş otomotiv bir hisseye net 1.16 TL’lik kâr payı ödeyecek.Turkcell 30 Nisan’da temettü ödemesinin ilk taksitini hissedarına verdi. Yıl sonuna kadar hisse başına 30 Temmuz’da 0.33 ve 27 Ekim’de 0.33 TL olmak üzere toplamda net 0.66 TL daha temettü ödemesi yapacak.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Kaspersky, 2026 Kış Olimpiyat Oyunları Öncesinde Siber Tehditlere Karşı Uyarıyor
Kaspersky, 2026 Kış Olimpiyat Oyunları Öncesinde Siber Tehditlere Karşı Uyarıyor
Stres sadece ruhu değil bedeni de yoruyor
Stres sadece ruhu değil bedeni de yoruyor
Dr. Derya Güneş Uyardı, “Henüz Tanı Yoksa Sağlıklıyım Sanmayın”
Dr. Derya Güneş Uyardı, “Henüz Tanı Yoksa Sağlıklıyım Sanmayın”
Fikirden Pazara Yeni Nesil Girişimcilik Modeli
Fikirden Pazara Yeni Nesil Girişimcilik Modeli
Uçuş Güvenliğini Yapay Zeka ile Yeniden Tanımlayacak Gençler Aranıyor
Uçuş Güvenliğini Yapay Zeka ile Yeniden Tanımlayacak Gençler Aranıyor
Kanal tedavisi dişin ömrünü uzatıyor!
Kanal tedavisi dişin ömrünü uzatıyor!
Orhan Veli Şiirleri Feshane Ve Baruthane’de Yankılanıyor
Orhan Veli Şiirleri Feshane Ve Baruthane’de Yankılanıyor
Maltepe’de İbadethaneler düzenli temizleniyor
Maltepe’de İbadethaneler düzenli temizleniyor
KARTAL’DA AMASYA RÜZGARI BAŞKAN SEVİNDİ’DEN BABAOCAĞINA ANLAMLI ZİYARET
KARTAL’DA AMASYA RÜZGARI BAŞKAN SEVİNDİ’DEN BABAOCAĞINA ANLAMLI ZİYARET
Kartal’da “Sağlıklı Hayat Akademisi”ne Yoğun İlgi
Kartal’da “Sağlıklı Hayat Akademisi”ne Yoğun İlgi
Kartal’da “Sağlıklı Hayat Akademisi”ne Yoğun İlgi
Kartal’da Elazığlı Sanatçılara Vefa Gecesi
Kartal’da Elazığlı Sanatçılara Vefa Gecesi
Kartal Belediyesi’nden Berat Kandili’nde Vatandaşlara Lokma İkramı
Kartal Belediyesi’nden Berat Kandili’nde Vatandaşlara Lokma İkramı
Kartal’da Kahkahalarla Dolu Bir Tiyatro Akşamı
Kartal’da Kahkahalarla Dolu Bir Tiyatro Akşamı
KARTAL’DA KADINLAR YEREL YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ
KARTAL’DA KADINLAR YEREL YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ
ÖZGÜR ÖZEL: “KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR TERCİH DEĞİL, YAŞAM HAKKIDIR”
ÖZGÜR ÖZEL: “KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR TERCİH DEĞİL, YAŞAM HAKKIDIR”
Kartal Belediyesi Gençlik Meclisi 2026 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
Kartal Belediyesi Gençlik Meclisi 2026 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
Hakikatin Nefesi Neyzen Tevfik, Kartal’da Dualarla Anıldı
Hakikatin Nefesi Neyzen Tevfik, Kartal’da Dualarla Anıldı
Kartal’da “Ailede Etkili İletişim” Söyleşisi Yapıldı
Kartal’da “Ailede Etkili İletişim” Söyleşisi Yapıldı
Kartal’da Uğur Mumcu Anıldı: Mustafa Balbay’dan Anlamlı Söyleşi
Kartal’da Uğur Mumcu Anıldı: Mustafa Balbay’dan Anlamlı Söyleşi
Kartal’da 15. Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu Düzenlendi
Kartal’da 15. Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu Düzenlendi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Hedef belirlemenin 5 adımı…

Soğanlık'ın Lezzet Durağı Eyüp Sultan Döner Köfte'den Hijyen ve Güler Yüz Garantisi

Şikayetvar: E-cüzdan şikayetleri bir haftada yüzde 186 arttı

Vodafone’un Yeni Alan Kodu 547 ile Her Numara Bir Anlama Kavuşuyor

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft