MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR43.7773
EURO51.7432
GR ALTIN7030.9
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Tuzla’da ihtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçları ödendi

Ana SayfaGüncelTuzla’da ihtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçları ödendi
Tuzla’da ihtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçları ödendi

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Tuzlalı hayırsever iş insanlarını bir araya getirerek, bir Osmanlı geleneği olan “zimem defteri” uygulaması ile ilçe genelindeki birinci derece ihtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçlarını ödedi.

02 Mayıs, 2021, Pazar 16:10 5813
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Yine borçları kapatılan bu aileler, ramazan ayı süresince bakkallardan ücret ödemeden ekmek alabilecek. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İnşallah hiçbir vatandaşımız muhtaç olmaz. Ancak muhtaç olduğu anda bize ulaştıklarında yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile ulaşamadığımız, bakkal defteri kapatılmamış, kapatılacak veya çekinmiş söylememiş gizli kalsın istemiş ama sıkışmış olabilir. Bu vesile ile bize ulaşılırsa biz de kapatırız” dedi.

Alan el ile veren eli buluşturan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Türkiye’nin dört bir yanında yaptığı sosyal sorumluluk çalışmalarını Ramazan ayında artırarak devam ediyor. Tuzla’da, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından birinci derece ihtiyaç sahibi olan ve takibi yapılan ailelerin bakkallara olan borçları, Tuzla Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Erkan Yavuz Atagün ve yönetim kurulundan oluşan bir ekip tarafından bizzat bakkallara gidilerek kapatıldı. Yine borçları kapatılan bu aileler, ramazan ayı süresince bakkallardan ücret ödemeden ekmek alabilecek. Yapılan yardım çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Biz, ihtiyacımız var diyen herkesin 365 gün yanındayız. Ramazan ayında da 24 saat boyunca tam kapanma sürecinde sıcak yemek verinceye kadar, her türlü hazırlığımızı yaptık. İnşallah hiçbir vatandaşımız muhtaç olmaz. Ancak muhtaç olduğu anda bize ‘Alo’ dediklerinde yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile ulaşamadığımız, bakkal defteri kapatılmamış kapatılacak veya çekinmiş söylememiş gizli kalsın istemiş ama ihtiyacı olan herkes bize ulaşılırsa biz de elimizden geleni yaparız” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN İFADE ETTİĞİ GİBİ MAĞDUR AİLELERİN YANINDA OLUYORUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Biz de bu Ramazan ayı vesilesi ile 365 gün yapmış olduğumuz bu mekan içerisindeki dezavantajlı kesimleri, engellileri, yaşlılara ve ihtiyaç sahibi mağdur ailelere yaptığımız yardımları daha da artırarak sürdürüyoruz. Özellikle de mağdur ailelere gerek kaymakamlık sosyal yardımlaşması, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla oluşan Vefa grupları koordinasyonunda 365 gün yapmış olduğumuz bu yardım organizasyonunu daha da artırarak yapıyoruz. Özellikle de Ramazan ayı dolayısıyla ecdadın bir âdeti olarak günümüze kadar gelen bakkal defterlerini, borç defterlerini, sanayici iş adamlarımızın destekleri ile kapatıyoruz. Biz 365 gün hem yaşlılara, hem gençlere üniversite bursuna varıncaya kadar toplamda 21 bin 600 aileye her gün, her ay, 365 gün boyunca 4 bin 300 kadın kent gönüllümüz ile birlikte bu işi yapıyoruz. Allah razı olsun onlardan. Artık böyle gönüllüler olmadan iş başarmak mümkün değildir. Ramazan ayı paylaşma ayıdır.  Yardımlaşmanın en zirve yaptığı ayda da en zirve bir şekilde yapıp bakkal defterlerini kapatmaya kadar gidiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiği gibi, hizmetkar olma ve mağdur ailelerin yanında olmaya ama özellikle 4 bin 300 kadın kent gönüllümüz ile en iyi şekilde sağlıyoruz” dedi.

“BİZİM GİBİ İŞ ADAMLARINI BU KONUDA TEŞVİK EDEREK BU YARDIMA ORTAK ETMİŞTİR”

Tuzla Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Erkan Yavuz Atagün,” Ramazan ayında, tam kapanmanın olduğu bu dönemde bu iyilik hareketinin içerisinde, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmak, yönetim kurulumuz ile beraber bizlere mutluluk veriyor. Bizler Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile beraber görevde olduğu son 12 yılda bu tarz yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin giyim kuşamı gibi birçok projeye imza attık. Bu tarz şeyler gizli yapılan işlerdir. Şu ana kadar yapılan işleri gizli yapmaya çalıştık ancak bazen yardımları daha büyük iş adamlarına teşvik olsun diye insanlara göstererek yapmanın da bazen faydası olduğunu düşünüyoruz. Zaten Tuzla Belediyesi, Gönül Elleri Çarşısı ile Tuzla’da dokunmadık bir el bırakmadık. İhtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında oldu. Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’yı bu konuda kutluyoruz. Bizim gibi iş adamlarını da bu konuda teşvik ederek bu yardıma ortak etmiştir” dedi.

“EN AZINDAN RAMAZAN AYINI RAHAT GEÇİRECEKLER”

İhtiyaç sahibi ailelerin Ramazan ayını rahat geçireceklerini belirterek, ”Bakkal Ramazan Yılmaz,” Bizim için ve ailelerin için çok güzel bir şey. En azından Ramazan ayında rahat geçirirler çünkü gerçekten insanlar borçlarını ödeyemiyorlar. Biz de olmasak, kimse veresiye vermiyor. Bu ailelere veresiye veriyoruz, bazen hiç sorgu sualsiz gidiyorlar. Bazıları ödeyemiyor. Ara ara veriyorlar. Bazen de böyle iş adamları hayırseverler onlar borçları kapatıyorlar” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

TAŞDEF’ten Amasya Çıkarması Birlik ve İstişare Ziyaretleri Tamamlandı
TAŞDEF’ten Amasya Çıkarması Birlik ve İstişare Ziyaretleri Tamamlandı
Ramazan’ın Manevi İklimi Kartal’da Birlik ve Dayanışmayla Karşılanıyor
Ramazan’ın Manevi İklimi Kartal’da Birlik ve Dayanışmayla Karşılanıyor
Kartal Belediyesi’nden Fırınlara Ramazan Öncesi Denetim
Kartal Belediyesi’nden Fırınlara Ramazan Öncesi Denetim
Kartal’da miniklerden anlamlı farkındalık etkinliği
Kartal’da miniklerden anlamlı farkındalık etkinliği
Kartallı kadınlar temel ilk yardım eğitimi aldı
Kartallı kadınlar temel ilk yardım eğitimi aldı
ENİGMA VARYASYONLARI ADLI OYUN KARTAL'DA SERGİLENDİ
ENİGMA VARYASYONLARI ADLI OYUN KARTAL'DA SERGİLENDİ
KARTAL BELEDİYESİ ''KARATE VE KİCK BOKS DOSTLUK MÜSABAKASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
KARTAL BELEDİYESİ ''KARATE VE KİCK BOKS DOSTLUK MÜSABAKASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Kartal’da Sevgililer Günü coşkusu
Kartal’da Sevgililer Günü coşkusu
Kadıköy Belediyesi’nin “Evde Kuaförlük” Hizmeti Sürüyor
Kadıköy Belediyesi’nin “Evde Kuaförlük” Hizmeti Sürüyor
Bağcılar Ramazan’a hazır
Bağcılar Ramazan’a hazır
Maltepe’de ramazan sofraları dayanışmayla kuruluyor
Maltepe’de ramazan sofraları dayanışmayla kuruluyor
Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı
Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı
Kaspersky, 2026 Kış Olimpiyat Oyunları Öncesinde Siber Tehditlere Karşı Uyarıyor
Kaspersky, 2026 Kış Olimpiyat Oyunları Öncesinde Siber Tehditlere Karşı Uyarıyor
Stres sadece ruhu değil bedeni de yoruyor
Stres sadece ruhu değil bedeni de yoruyor
Dr. Derya Güneş Uyardı, “Henüz Tanı Yoksa Sağlıklıyım Sanmayın”
Dr. Derya Güneş Uyardı, “Henüz Tanı Yoksa Sağlıklıyım Sanmayın”
Fikirden Pazara Yeni Nesil Girişimcilik Modeli
Fikirden Pazara Yeni Nesil Girişimcilik Modeli
Uçuş Güvenliğini Yapay Zeka ile Yeniden Tanımlayacak Gençler Aranıyor
Uçuş Güvenliğini Yapay Zeka ile Yeniden Tanımlayacak Gençler Aranıyor
Kanal tedavisi dişin ömrünü uzatıyor!
Kanal tedavisi dişin ömrünü uzatıyor!
Orhan Veli Şiirleri Feshane Ve Baruthane’de Yankılanıyor
Orhan Veli Şiirleri Feshane Ve Baruthane’de Yankılanıyor
Maltepe’de İbadethaneler düzenli temizleniyor
Maltepe’de İbadethaneler düzenli temizleniyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

Çocuklarda Afet Bilinci Semineri Büyük İlgi Gördü

İstinye Üniversitesi’nde deprem gerçeği ve mimarinin geleceği konuşuldu

Çekici ile otomobil arasına sıkışarak ağır yaralanan kurye, adliyede basın açıklaması yaptı

DEM Partili Aslan: "Bir Alevi ve bir Hristiyan köyüne zorla cami yapılması zorbalıktır"

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft