MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR44.2313
EURO51.2947
GR ALTIN7107.6
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Vodafone Türkiye’nin çevre yönetimi çalışmalarına uluslararası onay

Ana SayfaGündemVodafone Türkiye’nin çevre yönetimi çalışmalarına uluslararası onay
Vodafone Türkiye’nin çevre yönetimi çalışmalarına uluslararası onay

Vodafone Türkiye, sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle yaptığı çalışmalar kapsamında ülke genelinde telekomünikasyon, bilgi işlem ve şebeke altyapısını kapsayan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasyon sürecini tamamladı. Vodafone, uluslararası alanda çevre dostu bir kuruluş olduğunu tescilledi. Vodafone Türkiye ayrıca, Vodafone Grubu içinde bu sertifikayı alan 3’üncü ülke oldu.

28 Aralık, 2022, Çarşamba 15:00 5928
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Vodafone, daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir işletme modeli olarak tescillenmek üzere başlattığı ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasyon sürecini tamamladı. Böylece, Vodafone Türkiye’nin yaklaşık 25 bin baz istasyonu ile Esenyurt, Tuzla, İzmir, Ankara ve Adana’da bulunan teknoloji merkezleri ve faaliyet gösterdiği binaları ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ne dahil edildi. Bu gelişmeyle birlikte Vodafone Türkiye, Vodafone Grubu içinde, İrlanda ve İngiltere’nin ardından ISO 14001 sertifikası alan 3’üncü ülke oldu.

"ÇEVRESEL ETKİMİZİ AZALTMAYA YÖNELİK YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

ISO 14001 sertifikasyon sürecini değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy şunları söyledi:

“Amaç odaklı bir şirket olarak tüm dünyada operasyonlarımızdan kaynaklı çevresel etkimizi azaltma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomik ve sosyal kalkınmada sürdürülebilirlik önemli rol oynuyor. Bireylerden kurumlara herkesin çevreyi en doğal halinde tutabilecek davranışlar sergilemesi, insan ve ticari faaliyetler sonucunda zarar gören ya da yok olan ekolojik çevreyi geri kazanmaya yönelik faaliyetlerde bulunması önem taşıyor. Bu bakış açısıyla yola çıkarak tüm baz istasyonlarımızı ve teknoloji merkezlerimizi kapsayacak şekilde 2021 yılında başlattığımız ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasyon sürecini başarıyla tamamladık. Sahadaki uygulamalarımız ve farkındalık çalışmalarımız ile denetleme kuruluşlarından büyük takdir gördük. Vodafone Grubu içinde ISO 14001 sertifikası alan üçüncü ülke olduk. Bu sertifikayla birlikte, uluslararası alanda çevre dostu bir kuruluş olduğumuzu kanıtlamış ve tescillemiş olduk. Büyük bir gayret ve özveriyle çalışarak sertifikasyon sürecimizi başarıya ulaştıran ekiplerimize teşekkür borçluyuz. Vodafone olarak, çevresel etkimizi azaltmaya yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

ÇEVRE YÖNETİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Vodafone Türkiye, iş süreçlerinin ISO 14001 standartlarına uyumunu sağlamak amacıyla ilgili prosedür, politika ve talimatları hazırladı. Çevresel Etki Boyut Değerlendirmesi yaparak çevresel risklerini belirleyen ve Çevre Yönetim Politikası’nı oluşturan şirket, buna uygun aksiyonlarını da tanımlayarak çevresel hedeflerini hayata geçirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Vodafone, Çevre Kanunu’na bağlı bulunan ilgili yönetmelikler çerçevesinde gerekli izin belgelerinin alınması ve tamamlanması yönünde de çalışmalarına devam ediyor. Şirket ayrıca, çevre yönetimine yönelik projelerini “Çevresel, Sosyal, Yönetişim (ÇSY) Raporu” ile düzenli olarak paylaşıyor.

ÇEVRE DOSTU ÇALIŞMALARIYLA TAKDİR TOPLUYOR

Vodafone Türkiye, çevre yönetimi alanında son yıllarda pek çok çalışmaya imza attı. “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesiyle 18 tonu aşkın elektronik atığın geri dönüştürülmesini sağlayarak elde edilen ekonomik gelirle ülke genelinde 8 kodlama sınıfı açan şirket, “Yeşil Gezegen” projesiyle de 7-14 yaş arası 4 bin 800 çocuğa iklim değişikliği, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verdi. Yenilenmiş İkinci El Cihaz Kampanyası, Cep Telefonu Değişim Kampanyası, Modem Yenileme Projesi, Akıllı Telefon Kiralama gibi projelerle e-atıkların geri dönüştürülmesi ve çevresel farkındalığın artırılması konularında sektörünün öncüleri arasında yer alan Vodafone, Avrupa’nın önde gelen 4 operatörüyle birlikte Eco Rating (Çevresel Derecelendirme) etiketi geliştirdi. Şebekesinin tamamında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanan ilk operatör olan Vodafone Türkiye, %100 yenilenebilir enerji hedefine 3 yıl erken ulaşarak önemli bir başarıya da imza attı. WWF, ÇEVKO, AKÜDER, Ege Orman Vakfı gibi derneklerin üyesi olan Vodafone, ülke genelinde çevresel bilinç yaratılması ve çevre dostu yaklaşımların benimsenmesine yönelik çalışmalarda önemli rol oynuyor.

ÇEVRESEL MEVZUATA TAM UYUM SAĞLIYOR

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi; ürün ya da servisin hammadden başlayıp nihai ürün/servis haline getirilerek müşterilere sunulmasına kadar geçen sürecin her aşamasında çevresel faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörler için gerekli önlemleri belirleyerek çevreye verilen zararın en aza indirilmesini sağlayan Uluslararası Standartlar Organizasyonu tarafından yayınlanmış bir standart olarak tanımlanıyor. ISO 14001 sertifikasyonu, işletmelerin çevreye olan zararlarını ve/veya olası olumsuz etkilerini minimum seviyeye indirmelerini, yasal regülasyon ve mevzuatlara tam uyumlu olmalarını sağlıyor. ISO Survey of Management System Standard Certifications 2021 verilerine göre, Türkiye’de yaklaşık 3 bin firmada ISO 14001 sertifikasyonu bulunuyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek
Amasya Hentbolda Galibiyet RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Tam Destek
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Hasan Davulcu’dan “İlle de Vefa” İftarı
Hasan Davulcu’dan “İlle de Vefa” İftarı
Kartal’da Geleneksel Sanat Rüzgârı: ‘Heybemizdeki İzler’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal’da Geleneksel Sanat Rüzgârı: ‘Heybemizdeki İzler’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu
Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu
Bağcılar’da çocuklar, Ramazan Ayı’nı eğlenerek öğreniyor
Bağcılar’da çocuklar, Ramazan Ayı’nı eğlenerek öğreniyor
Engelliler engelsiz iftarda buluştu
Engelliler engelsiz iftarda buluştu
Maltepe Belediyesi’nin parkları bayrama hazırlanıyor
Maltepe Belediyesi’nin parkları bayrama hazırlanıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofrası Soma’da Kuruldu
Manisa Büyükşehir Belediyesinin İftar Sofrası Soma’da Kuruldu
BAKSM Mart’ta da Kültür ve Sanatla Dolup Taşacak
BAKSM Mart’ta da Kültür ve Sanatla Dolup Taşacak
BBT’de Büyük Değişim: Tarık Akan’ın Onurlu Direnişi Sahnede!
BBT’de Büyük Değişim: Tarık Akan’ın Onurlu Direnişi Sahnede!
CHP Sözcüsü Zeynel Emre’den 'diploma' çıkışı: 'Getirin mahkemeye sunun'
CHP Sözcüsü Zeynel Emre’den 'diploma' çıkışı: 'Getirin mahkemeye sunun'
Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan şarkıcı Edis serbest bırakıldı
Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan şarkıcı Edis serbest bırakıldı
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa görevine iade edildi
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa görevine iade edildi
Hasan Âli Yücel Konak’ta anıldı
Hasan Âli Yücel Konak’ta anıldı
Başkan Köymen Bağlarbaşı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi
Başkan Köymen Bağlarbaşı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Medeni Kanun’un kazanımları Konak’ta masaya yatırıldı

Eğitim hayatlarının ikinci baharını yaşıyorlar

İstanbul Büyükşehir’den çiftçilere desteğe devam

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Acemoğlu’na hem tebrik, hem davet

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft