MENU
  • DÜNYA
  • OTOMOBİL
  • MAGAZİN
  • KİTAP
  • DERNEK HABERLERİ
  • YEREL HABER
  • BELEDİYELER
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
2 Yaka Haber
DOLAR45.919
EURO53.5524
GR ALTIN6673.1
ÇEYREK3686.6
İstanbul
2 Yaka Haber
2 Yaka Haber
  • GÜNDEM
  • KARTAL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • TEKNOLOJİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

12 projede 15 bin konut satışa çıkıyor

Ana SayfaEkonomi̇12 projede 15 bin konut satışa çıkıyor
12 projede 15 bin konut satışa çıkıyor

Emlak Konut GYO hem konut piyasasına hareket getirecek hem de yeni projelerini bekleten konut üreticilerini cesaretlendirecek bir hamle yaptı. Şirket, son çeyrekte İstanbulda 12 projede 15 bin yeni konutu hayata geçirecek.

28 Eylül, 2021, Salı 10:10 5961
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol
Emlak Konut GYO hem konut piyasasına hareket getirecek hem de yeni projelerini bekleten konut üreticilerini cesaretlendirecek bir hamle yaptı. Şirket, son çeyrekte İstanbul'da 12 projede 15 bin yeni konutu hayata geçirecek.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, 2021 yılının son çeyreğinde ekonomik faaliyetlerin sanayi ve konut sektörü başta olmak üzere tüm sektörler açısından olumlu olacağına ve büyümenin devam edeceğine inandıklarını belirterek, "Biz de şirket olarak son çeyrekte İstanbul’un merkezi lokasyonlarında yer alan arsalarımızda toplam 12 adet yeni projenin satışlarına başlamayı planlıyoruz" dedi.

2 YILDA TOPLAM 35 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM SATIŞA SUNULACAK

2021 yılı sonuna kadar İstanbul’un değerli, merkezi lokasyonlarında yer alan Çekmeköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Sarıyer Ayazağa, Avcılar ve Kartal ilçelerinde yer alan projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Gedikli, "Bu projelerimiz kapsamında müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre tasarladığımız toplam 15 bin bağımsız bölümü bu sene sonuna kadar, 2022 yıl sonuna kadar ise bunlara ilave olarak portföyümüzdeki mevcut arsaları da geliştirerek 20 bin bağımsız bölümü daha satışa sunmayı hedefliyoruz. Beklenti ve ihtiyaçlara çözüm olacak yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Emlak Konut olarak ülkemizin yarınlarına güveniyor ve üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“12 PROJE SEKTÖRDE DOMİNO ETKİSİ YAPACAK”

Emlak Konut GYO'nun son çeyrekte satışa sunacağı 12 projenin sektörde domino etkisi yapacağını ifade eden Gedikli, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Piyasada yeni ihalelerin yapılması, satışların başlaması ve vatandaşın bu projelere talep göstermesi diğer konut üreticilerini de harekete geçirecektir. Arsası olanı, elinde sözleşmesi olanı kısaca bekleyen üreticiyi cesaretlendirecektir. Geçen yıl haziran ve eylül ayında geliştirdiğimiz 2 ayrı ödeme sistemi döneminde sadece Emlak Konut projeleri satış yapmadı, piyasadaki tüm firmalara yansıdı. Sadece İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye yansıdı. Bu bir etki. Özel sektörün de üretime başlayacağını kademe kademe görmeye başlayacağımızı düşünüyorum."

“SATIM ALMA KOŞULLARINI İYİLEŞTİRİYORUZ”

Son dönemde konut fiyatlarındaki artış gündemde. Emlak Konut, fiyatların ulaşılabilir olması için taksit bedellerini azaltmaya yönelik bir çalışma yapıyor. Hakan Gedikli bu konuda şunları söyledi: "Salgının dünyadaki etkilerinden kaynaklı inşaat sektöründe maliyet artışları oldu. İstanbul'da arsa üretimi de kolay olmadığından fiyatlar da bir miktar arttı. Biz fiyatların suni yükselmemesi için bazı ihalelerimizi yüksek teklifler nedeniyle iptal bile ettik. Yeni satışa sunacağımız projelerde de satın alma koşullarını iyileştireceğiz. Fiyatlar daha ulaşılabilir olsun diye 60 aya kadar vade farksız, ara ödemeli, taksidi azaltıcı ödeme koşulları yapacağız."

Ayrıca fiyatların daha ulaşılabilir olması için yaşam alanlarını yeniden düzenlediklerini ifade eden Gedikli, "Daha fazla daire tipi üzerinde çalışıyoruz. Gereksiz geniş alanlar yerine daha küçük tipte, daha ulaşılabilir ama ihtiyaçları da karşılayacak, kullanılabilir dairelerle fiyatlar daha erişilebilir olacak. Bundan sonraki projelerimizi de bu şekilde çalışacağız" diye konuştu.

“FİKİRTEPE UYUMUYLA BİR BÜTÜN OLACAK”

Fikirtepe'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesi altında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Hakan Gedikli, "Fikirtepe'de bir masterplan yaparak, dağınık olan donatı alanlarını topladık. Artık 170 bin metrekare tek parçada yeşil alan olacak. Tüm parselleri yeniden geliştirdik. Cephesiyle, silüetiyle tüm alanı bir bütün olarak çalıştık. Cephe aydınlatmasına kadar bir bütün olması için çalışıyoruz. Ayrıca bölgeye çok büyük hareket getirecek bir prestij caddesi yapılacak. İstanbul'daki en iyi caddelerden biri olacak. İhaleleri tamamlıyoruz. 3 tane ihale yaptık. Önümüzdeki ay 2 ihale daha yapacağız. Tahliyeler ekim ayında bitiyor. Artık Fikirtepe yılsonu itibarıyla bir şantiye ve inşaat alanına dönecek" diye konuştu.

Gedikli, diğer ilçelerde yürütülen projeler hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Çekmeköy’de başlayacak proje, doğayla iç içe bir konumda, az katlı yatay mimari anlayışıyla hazırlanıyor. 4 bin adet bağımsız bölümün planlandığı, farklı tipte daire seçeneklerinin yer aldığı proje, dairelere ait geniş balkon, teras ve bahçelerle hayat bulacak. Proje yanında yer alan eğitim alanları, sağlık tesis alanı, kreş, cami gibi önemli sosyal imkanlarla yaşama dair birçok olanak sunuluyor. Çocuk oyun alanları, spor ve yeşil alanları parkları ve pek çok sosyal imkânın bir arada olacağı proje huzurlu ve doğal bir yaşama ev sahipliği yapıyor.

“Avcılar’ın Firüzköy semtinde Küçükçekmece Gölü’ne komşu konumu ile hayata geçirilecek projede farklı etaplar halinde toplamda 6 bine yakın konut üretilmesi planlanıyor. İlk satışa çıkacak etaplarda 4 bin konut üretilecek olup, bu projede de konsept Çekmeköy’de olduğu gibi geniş bahçe, balkon ve teras alanlarına sahip daireler şeklinde planlanıyor. Sosyal donatıları, cami ve park alanları ile yatay mimariye sahip bu proje de mahalle konsepti şeklinde tasarlanıyor.

“Başakşehir’de satışlarnın 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandığı Vadi Evleri 1. etap projesinin devamı olarak sunulan 2. etap hayata geçiriliyor. Farklı daire seçeneklerinin bulunacağı bu projede toplam 400 konut üretiliyor.

“Başakşehir'in önemli merkezi konumundaki Kayabaşı bölgesinde de 600 konutun geliştirilmesi planlanıyor. Bu bölge millet bahçesi, millet kıraathanesi, 5 bin kişilik camisi, ilkokulu ve lise gibi donatıları ile Başakşehir için önemli bir çekim noktası durumunda.

“Küçükçekmece’de 4. etabı satışa sunulacak Bizim Mahalle projesi, her yaş grubunun faydalanabileceği sosyal ve kültürel imkanların bir arada olduğu bir mahalle hayatı sunuyor. İlk üç etabının tamamına yakınının satıldığı projede sosyal tesislerden, tematik çocuk oyun alanlarına, sağlık tesislerinden kütüphaneye, eğitim tesislerinden millet bahçesine, resmi kurumlardan ata sporları merkezine, kent müzesinden el sanatları merkezi ve spor tesislerine kadar tüm faaliyet alanlarıyla gece gündüz yaşayan bir mahalle yaşamı vadediyor. Toplamda 500 adet konutun yer aldığı Bizim Mahalle’nin 4. etabı her yaşama hitap eden farklı daire tiplerini içerisinde barındırıyor.

“Emlak Konut GYO, Anadolu yakasının önemli bir noktası olan Kartal’da geçtiğimiz günlerde ihalesini yaptığı arsa haricinde yeni bir projeyi daha satışa hazırlıyor. İstanbul için önemli bir ulaşım aksı olan E-5 ve metronun hemen yanı başında yer alacak Kartal projesi kapsamında bölgede toplam 2 bin konut geliştirilmiş olacak.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: demo@onemsoft.com
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Kartal Anafartalılar Spor Kulübü’nden Milli Emlak’a Önemli Ziyaret
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Çankaya’nın Üreten Elleri Karma Sergide Buluştu
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Engelsiz Spor Oyunları; Goalball, Para Yüzme ve Tenis
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
Beylikdüzü’nde Öğrencilerden Doğaya Destek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
19 Mayıs’ta gençliğin sesi Kocaeli’den yükselecek
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Özgür Özel Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi Açılışı ve Araç Filosu Tanıtımına Katılacak
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor
Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor
Kartal’da Engelliler Haftası’nda Anlamlı Etkinlik
Kartal’da Engelliler Haftası’nda Anlamlı Etkinlik
Kartal’da Tiyatro Rüzgarı
Kartal’da Tiyatro Rüzgarı
KARTAL’DA EDEBİYAT RÜZGÂRI
KE Dergisi 7. Yılını "Onur ve Emek" Ödülleriyle Taçlandı
KARTAL’DA EDEBİYAT RÜZGÂRI
Kartal’da Anneler Günü’nde En Anlamlı Hediyeler Kadın Emeği Pazarı’ndan
Kartal’da Anneler Günü’nde En Anlamlı Hediyeler Kadın Emeği Pazarı’ndan
RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Gençlere “Dijital Okuryazarlık” Mesajı
RTÜK Üyesi Hasan Davulcu’dan Gençlere “Dijital Okuryazarlık” Mesajı
TAŞDEF Başkanı Ahmet Usta’nın Acı Günü Arif Usta Dualarla Defnedildi
TAŞDEF Başkanı Ahmet Usta’nın Acı Günü Arif Usta Dualarla Defnedildi
Kartal Belediye Meclisi’nde Yeni Dönem Görevi Dağılımı Belli Oldu
Kartal Belediye Meclisi’nde Yeni Dönem Görevi Dağılımı Belli Oldu
Kartallı Gençlerden Dev Proje: Atık Kahve Posasından Biyoplastik Üretimi
Kartallı Gençlerden Dev Proje: Atık Kahve Posasından Biyoplastik Üretimi
Kartal’da Türkü Rüzgârı: Vedat Gündoğdu Gönülleri Fethetti
Kartal’da Türkü Rüzgârı: Vedat Gündoğdu Gönülleri Fethetti
Kartal’da 2026 yılının ilk Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Kartal’da 2026 yılının ilk Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı
Anayol Partisi seçime hazır: 41 ilde teşkilatlanma tamamlandı
Türk İş Kadınlarından Belgrad Çıkarması
Türk İş Kadınlarından Belgrad Çıkarması
Çankaya’nın İlk Belediye Başkanı Erdoğan Yavuzlar Anıldı
Çankaya’nın İlk Belediye Başkanı Erdoğan Yavuzlar Anıldı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Türkiye’de her beş kişiden biri yapay zekayı kullanıyor

Rahmi M. Koç Müzesi denizcilik koleksiyonuna iki dünya mirası ekledi

Kadınlara 'HPV Farkındalık Eğitimi’

Doğru Probiyotik Ramazan Ayında Bağırsak Sağlığınıza İyi Gelir

2 Yaka Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

2 Yaka Haber | Yazılım: Onemsoft